Este amplasat în partea de sud a comunei Moacșa, în apropiere de orașul Covasna. Conacul Benke impresionează prin priveliști de natură verde, fațadă impunătoare și statutul de clădire istorică.

La origine, conacul Benke a reprezentat o construcție înălțată la finalul secolului al XIX-lea, în stil clasic, cu grădină verde și terasă elegantă. A trecut de la un proprietar la altul, iar pe perioada regimului comunist a fost folosită ca sediu de CAP. Revoluția a găsit-o într-o stare de degradare avansată, dar începând cu anul 2007 a fost restaurată și transformată într-un somptuos conac deschis turismului.

Conacul Benke dispune de 15 camere cu 36 de locuri de cazare și este încadrat categoriei de 5 stele. Decorurile interioare sunt impresionante, pline de lux, eleganță și accesorii de secole trecute, ce contribuie la atmosfera de conac boieresc acordat vremurilor noastre.

Camerele duble ale conacului Benke din Moacșa sunt în variantă de camere matrimoniale, cu pat dublu, și camere twin, cu 2 paturi single. Suprafețele sunt identice, de 21 de metri pătrați, iar decorul diferă de la o cameră la alta, în sensul paletei de culori și a formei mobilierului. Atmosfera este de eleganță supremă, cu mobilă în stil clasic, de culoare închisă, împodobită cu ornamentații și îmbrăcată în tapiserie strălucitoare. Zona de relaxare se compune din scaune cu spătar și măsuță rotundă, în timp restul mobilierului constă în masă de toaletă, comodă tv, dulap de haine și spațiu de depozitat bagajele. Baia este mare, modernă și dispune de lumină albă, puternică. Mobilierul este de cea mai bună calitate și cuprinde cadă de duș, chiuvetă și vas de toaletă.

Camerele deluxe ale conacului Benke din Moacșa se bucură de suprafețe generoase – 40 de metri pătrați, în componența cărora dormitorul matrimonial și camera de zi, în spațiu deschis. Patul este dublu, king size, străjuit de noptiere, iar zona de relaxare pentru zi este alcătuită din două canapele cu tapițerie de inspirație imperială, dispuse în jurul unei măsuțe din lemn cu marginile rotunjite. Decorul este regal, în nuanțe de vișiniu, negru și alb, iar mobilierul are un aspect impozant, foarte elegant și totuși confortabil.

În cadrul conacului Benke din Moacșa se pot închiria și suite cu un dormitor, pe o suprafață de 40 de metri pătrați. Dormitorul este matrimonial, cu pat king size pentru cupluri, în timp ce camera de zi dispune de o canapea extensibilă, spațiu de lucru sub forma unui birou cu scaun, șemineu și spațiu pentru depozitat bagajele. Suitele din cadrul conacului Benke Moacșa sunt pline de eleganță și foarte primitoare, datorită tonurilor de galben, predominante. Decorul dispune de numeroase accesorii florale și pline de romantism. Baia este mare, încăpătoare, foarte elegantă și modernă, prevăzută cu cadă de duș, chiuvetă cu dulap și vas de toaletă.

Citește și:  Banca Comerciala Romana din Campulung Moldovenesc : Obiective turistice Suceava

Apartamentele conacului Benke sunt impresionante, cu suprafețe de 70 de metri pătrați amenajate în stil clasic – două dormitoare și cameră de zi. Un dormitor este matrimonial, iar al doilea este twin, cu paturi separate pentru 2 persoane. Camera de zi este alcătuită dintr-o suită de fotolii și canapea în stil imperial. Apartamentele sunt cele mai luxoase camere oferite în cadrul conacului Benke, amintind de decorurile fastuoase ale palatelor princiare. Există o singură baie foarte spațioasă și luminoasă, cu cadă de duș modernă, două chiuvete și vas de toaletă.

Toate camerele și apartamentele conacului Benke oferă clienților facilitățile specifice statutului de 5 stele: acces gratuit la rețeaua de internet wireless, televizor cu ecran plat și canale prin cablu, aer condiționat, balcoane private, telefon, frigider cu minibar, facilități de călcat, serviciu de trezire. În băi, turiștii beneficiază de halate, papuci de unică folosință, articole cosmetice gratuite și uscător de păr.

Micul dejun se regăsește în costul camerelor și se servește în cadrul celor două restaurante ale conacului Benke, amenajate în stil boieresc, cu mobilier din lemn și tavan cu arcade joase. Bucătăria este cea tradițional românească și se prepară inclusiv meniuri dietetice.

Conacul Benke dispune și de un bar elegant unde se pot servi băuturi rafinate, românești sau internaționale, dar și excelente produse de patiserie. Există și o grădină de vară, unde turiștii pot petrece în stil românesc, cu grătare și bere la discreție.

Relaxarea este cuvântul de ordine la conacul Benke din Moacșa, datorită centrului spa și a terenurilor sportive oferite clienților. În cadrul centrului spa, se poate beneficia de tratamente cosmetice, masaje, saună și piscină acoperită. În ce privește activitățile sportive, cele mai la îndemână sunt tenisul de câmp și plimbările cu bicicleta, ambele asigurate în cadrul conacului Benke din Moacșa.

Parcarea este privată și oferită clienților în mod gratuit.

Atmosfera de poveste, luxul, curățenia camerelor și profesionalismul personalului au impresionat în mod deosebit pe cei cazați la conacul Benke. Unele critici s-au legat de lipsa de varietate a micului dejun și de amplasarea conacului în apropierea autostrăzii, ceea ce s-a tradus prin gălăgie permanentă.

conacul-benke-moacsa.jpg

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.