Reprezintă o variantă de cazare cu totul deosebită. Conacul Polizu este un han, cu valoare istorică și culturală deosebită. Construcția datează din secolul al XIX-lea și a aparținut familiei princiare Ghica care l-a folosit pe post de reședință de vară până în 1946, când a fost confiscat de către comuniști. Autoritățile nu au înțeles importanța acestei clădiri superbe, astfel că de-a lungul zecilor de ani, bunurile conacului au fost prădate și distruse, iar în 2006, întreaga clădire se afla în stare de ruină.

S-a decis salvarea ei în ultimă instanță și transformarea în unitate de cazare de lux. La capătul a 5 ani de investiții și restaurare, conacul Polizu a fost integrat circuitului turistic, iar în prezent se bucură de aprecierea clienților săi, datorită serviciilor de calitate și a designului deosebit.

Conacul Polizu este încadrat categoriei de 5 stele și dispune de 7 camere, fiecare dintre ele având un design și piese de mobilier unice. Nicio cameră nu seamănă cu alta. Grădina verde și enormă din jurul conacului este deseori scena unor petreceri de nuntă fastuoase. Există 5 camere duble și 2 apartamente. Fiecare categorie de cameră dispune de două încăperi cu design unic.

Camera twin superioară are o suprafață de 40 de metri pătrați și se numește camera de rășină. Dispune de două paturi single masive, din lemn rășinos, cu tăblie înaltă și picioare scurte. Camera are noptiere, spațiu de lucru, zonă de relaxare amenajată în jurul unei măsuțe de cafea. Baia privată este foarte modernă, iar cabina de duș este prevăzută cu sistem de hidromasaj.

Camerele duble Deluxe sunt două la număr: camera de pin și camera de brad. Suprafața fiecăreia dintre camere este de 55 de metri pătrați, iar mobilierul corespunde acelorași necesități, chiar dacă are aspect și culori diferite. Paturile din camerele duble sunt matrimoniale, foarte mari și comode, din lemn. Zonele de relaxare diferă. Camera de brad dispune de două zone de relaxare sub forma unui set de scaune și masă de cafea și a unui set alcătuit din două fotolii și un scrin cu oglindă pentru doamne. Camera de pin dispune de o masă dublă cu patru scaune unde se poate servi oricare dintre cele trei mese ale zilei, și o comodă spațioasă cu oglindă, tot pentru uzul doamnelor. Baia privată este spațioasă, prevăzută cu cabină de duș cu hidromasaj.

Suitele junior deluxe sunt, de asemenea, tot două: camera de mahon și camera de mesteacăn, fiecare cu propriul stil și combinație de culori. Au aceeași suprafață, de 64 de metri și același tip de facilități. Dispun de pat matrimonial, zonă de relaxare alcătuită din fotolii și set de canapea de piele cu scaune de același tip, măsuță de cafea, comode tv, dulapuri și noptiere. Camera de mesteacăn are un aspect deosebit de luminos, piesele de mobilier fiind vopsite în nuanțe de alb cald sau crem deschis. Camera de mahon combină fotoliile din piele, cu aspect oficial, cu mobilierul din lemn masiv și culori intense de negru și roșu. Camera de mesteacăn are baie foarte mare, prevăzută cu duș cu saună, iar camera de mahon are cabină de duș cu hidromasaj.

Citește și:  Statuia muncitorului din Bocsa : Obiective turistice Caraş-Severin

Apartamentele sunt în număr de două și se numesc camera de stejar și camera de palisandru. Suprafața fiecăreia este de 65 de metri pătrați și dispun de câteo zonă de relaxare foarte mare, alcătuită din seturi de canapele și fotolii masive. Restul pieselor de mobilier au un aer istoric și dimensiuni impresionante, indiferent că este vorba de comoda tv, de spațiul pentru cărți sau diverse dulăpioare foarte practice.

Micul dejun este inclus în prețul camerelor și se servește sub formă de bufet suedez. Cele mai multe dintre produsele oferite provin din serele și fermele proprii ale conacului Polizu, asigurând savoare naturală și garantând inclusiv calitatea preparatelor. Brânza, iaurtul, ouăle, dulcețurile și mezelurile sunt extrem de apreciate de turiștii cazați la conacul Polizu.

Clienții curioși din fire sunt invitați să fie martori ai procesului de culegere a fructelor și legumelor sau pot lua chiar cursuri de artă culinară, în bucătăria restaurantului conacului Polizu. Personalul este foarte amabil și prietenos, gata să satisfacă orice dorință a turiștilor. Sala de mese se află pe terasa deschisă a conacului Polizu și este un loc de o eleganță și un romantism aparte.

Conacul Polizu dispune și de o cramă foarte mare unde se dau petreceri pur românești, se degustă vinuri de calitate și se servesc meniuri tradiționale.

Clienții conacului Polizu au acces gratuit la salina artificială, amenajată în interiorul clădirii. Aici se pot face mai multe tratamente pe bază de sare, pentru sănătatea aparatului respirator.

Curățenia, confortul și ospitalitatea sunt principalele atuuri ale conacului Polizu. Clienții au lăudat calitatea preparatelor culinare și eleganța decorului. Piesele de mobilier, dar și accesoriile decorative s-au bucurat de o apreciere deosebită. Practic, nu există nemulțumiri legate de conacul Polizu.

conacul-polizu-maxut.jpg

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.