Poate ca le folosim in fiecare zi insa cu siguranta nu stim prea multe despre condimente. In continuare va vom spune o serie de lucruri pe care trebuie sa le luati aminte atunci cand folositi condimente, ca sa prinda poate un gust si mai bun:

Condimentele1

  • Cel mai scump condiment din lume este considerat a fi sofranul. Un kilogram din acest condiment poate sa ajunga si la pretul de 4000 de dolari, depasind cu mult aceasta suma daca este de o calitate mai buna. Insa el nu este folosit in cantitati foarte mari la mancare, avand in vedere ca este exagerat de puternic.
  • Produsele de lux din Europa in perioada Evului Mediu au fost scortisoara, piperul negru, ghimbirul si cuisoarele. Ele erau speciale mai ales pentru ca erau aduse din Africa sau din Asia, folosite foarte rar si deosebit de scumpe la transport.
  • Venetia sau Portugalia sunt state care s-au dezvoltat la economia actuala prin intermediul vanzarii de condimente, inca din Evul Mediu. Venetia a fost prima care a excelat pe piata de vanzare a condimentelor mai ales in orientul Mijlociu, un motiv pentru care a luat nastere si expeditia lui Vasco da Gama.
  • Primele comerturi din toate timpurile s-au realizat cu condimente, in special cu piper si cu scortisoara.
  • Condimentele sunt si ele certificate prin anukite standarde ISO.
  • Cine credeti ca produce cantitatea cea mai mare de condimente? Iata si raspunsul, este vorba despre India, tara care produce in ftotal 86 % din condimentele de pe toata planeta, deci cam 1.600.000 de tone de contimente. Pe locul doi este China, iar apoi Bangladesh.

Condimentele11

  • Cel mai comercializat condiment pe intregul mapamond este piperul. Studiile arata ca Vietnamul este pe primul loc la exportarea acestui condiment, ei detin un monopol de 34% din intreaga piata inregistrat in anul 2008.
  • Daca v-ati intrebat vreodata de ce unii oameni consuma foarte multe condimente la mancare, in special pe cele piperate si extreme, atunci trebuie sa stiti ca motivul este protectia impotriva microbilor sau a anumitor ciuperci pe care le putem contacta prin consumul de alimente. Popoarele din zone precum Orientul Mijlociu sau Mexic ori India sunt cele care mananca cel mai piperat deoarece aceste zone calde dezvolta cel mai bine microbii in alimente, ele protejandu-se astfel.
  • Cel mai mare producator de sare de pe intregul glob este reprezentat de Statele Unite ale Americii. Dupa aceea pe locul doi este China, dupa care Germania si India. In Statele Unite ale Americii a crescut foarte mult si consumul de sare, in prezent se consuma mai bine de jumatate, fata de ceea ce se consuma inainte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.