Crama KWV din localitatea Worcester reprezintă cea mai mare cramă din lume, prevăzută cu 120 de aparate pentru distilat băutura, toate sub acelaşi acoperiş.

Crama KWV Cellar1

Crama KWV este, în acelaşi timp, şi liderul producătorilor de coniac din Africa de Sud, fiind renumită pe plan mondial.

Aflată în valea râului Breeder, crama KWV are o capacitate de lucru uluitoare. Zilnic, aici sunt produşi 370 000 de litri de vin. În ce priveşte coniacul, acesta se face pe bază de struguri dintr-un soi special, destinat exclusiv pentru obţinerea alcoolului tare. În cadrul cramei KWV, coniacul se distilează de două ori, lucru destul de rar întâlnit în lume.

Specialiştii care se ocupă de calitatea coniacului produs în crama KWV susţin că acest coniac este absolut deosebit şi poate fi uşor recunoscut în cadrul unei degustări. Are un gust aparte, datorat tocmai faptului că este dublu distilat şi datorită aromei strugurilor special cultivaţi în valea râului Breeder. Crama KWV pune la dispoziţia cumpărătorilor sticle de coniac în vârstă de 10, până la 20 de ani.

Ideea acestui proiect a apărut în anul 1918. Mai mulţi viticultori sud africani s-au organizat într-o cooperativă, având ca scop înfiinţarea unei game de vinuri excelente, de calitate superioară. Pe atunci, alcoolul produs în Africa de Sud nu era tocmai unul de soi, iar aceşti viticultori au dorit să ridice standardele industriei de vinuri ale ţării, oferind consumatorilor băuturi mult mai bune. Încrezători în misiunea lor, viticultorii au înfiinţat compania crama KWV în 1918, sub conducerea doctorului Charles Kohler, iar prin munca depusă au reuşit să o transforme în producător global de băuturi alcoolice. Brandul KWV se mândreşte astăzi cu peste o sută de produse de calitate excelentă.

Crama KWV Cellar11

În 1924, compania crama KWV obţine, în parlament, poziţia de unic exportator şi importator de alcool al Africii de Sud, ceea ce însemna implicit o recunoaştere a calităţii produselor sale.

Anul 1926 marchează un dublu triumf: crama KWV oferă consumatorilor primul său coniac. În acelaşi timp, primul lot de vinuri al cramei este exportat în Marea Britanie.

În 1928, expertul în viticultură Perold este solicitat să experimenteze în cadrul cramei KWV noi soiuri de viţă de vie şi să aducă unele îmbunătăţiri procesului de control al calităţii. Crama KWV începe să producă şi altceva decât băutură alcoolică: apă de colonie şi suc de struguri. Produsele iau calea exportului.

Pe perioada celui de-al doilea război mondial, crama KWV suferă pierderi financiare destul de mari. Exportul de băuturi de calitate scade, în schimb, creşte cererea locală de coniac KWV. Crama se concentrează pe consumul naţional. Cu această ocazie, acţionarii cramei KWV îşi afirmă oficial puterea asupra pieţei sud africane, devenind cei care stabilesc preţul minim de vânzare al oricărei mărci de vin comercializate în ţară.

Crama KWV Cellar111

În 1949, crama KWV îşi reafirmă renumele internaţional, punând la dispoziţia consumatorilor unul dintre produsele sale cele mai grozave: marca de vin Roodeberg. Zece ani mai târziu, crama KWV devine deţinătoarea unui splendid sediu de birouri, clădirea La Concorde, care ulterior este transformată în galerie de artă a companiei KWV.

Pentru recolta din 1962, crama KWV dispune construirea uneia dintre primele pivniţe moderne ale Africii de Sud, cu fermentare la rece.

În 1980, din cauza unui regim politic marcat de tensiuni şi a unei economii în plină prăbuşire, crama KWV se vede nevoită să susţină piaţa naţională a vinurilor. În acest sens, promovează o serie de vinuri aromate, ceea ce duce automat la reînflorirea viticulturii sud africane.

Anul 1989 transformă crama KWV într-unul dintre membrii fondatori ai Asociaţiei pentru consumul responsabil de alcool. Un an mai târziu, compania se vede pusă într-o situaţie nefavorabilă: pierde statutul de unic exportator de băuturi alcoolice din Africa de Sud. Totuşi, apariţia unor competitori nu dăunează cramei KWV, ci dimpotrivă. Se adoptă noi politici de dezvoltare a afacerii care contribuie la creşterea renumelui internaţional.

În 1992, crama KWV îşi transformă pivniţele din oraşul Worcester în locaţie turistică, deschizându-le publicului din întreaga lume, sub numele de Casa Coniacului KWV. Se bucură de un asemenea succes, încât din anul 1999, compania se simte obligată să îşi asume responsabilităţi sociale. Începe din acest moment să plătească sume importante pentru susţinerea industriei de vinuri ale Africii de Sud.

Crama KWV Cellar1111

Viţele-de-vie ale cramei KWV se regăsesc în cele mai bune regiuni viticole ale Africii de Sud şi în solul cel mai vechi al ţării. Beciurile cramei KWV din Worcester se numără printre cele mai mari şi numeroase din lume, iar băuturile produse aici au primit deja o sumedenie de premii şi diplome de excelenţă în cadrul competiţiilor internaţionale. Numai în decursul unui singur an, crama KWZ a fost răsplătită cu 300 de trofee.

Secretul calităţii cramei KWV constă într-o combinaţie ingenioasă de tradiţie şi noutate. Reţetele păstrează principiile de la 1918, dar primesc într-o mică măsură şi influenţa gusturilor contemporane. Brandul se regăseşte în peste o sută de pieţe internaţionale, iar principalele locuri de desfacere a băuturilor cramei KWV se găsesc în Germania, ţările scandinave, America, Japonia şi, bineînţeles, Africa de Sud. Cele mai renumite produse sunt gama de vinuri Roodeberg şi Cathedral Cellar, iar coniacul care se bucură de cea mai mare faimă este cel în vârstă de 20 de ani.

Turiştii sunt poftiţi la o experienţă deosebită în cadrul cramei KWV din Worcester. Orice tur de vizitare se face în compania unui ghid bine instruit care oferă informaţii şi explicaţii pe înţelesul tuturor. Turiştii vor afla care sunt, de regulă, metodele utilizate în toate cramele lumii, li se vor explica plusurile şi minusurile procesului de distilare în etape, în comparaţie cu distilarea continuă şi li se va face o descriere simplă a procesului de maturare a coniacului.

Crama KWV Cellar11111

La final, vizitatorii vor avea ocazia să participe la o degustare de băuturi alcoolice, de asemenea, în compania personalului cramei care va răspunde la orice fel de întrebări legate de vechimea şi aroma diferitelor soiuri de coniac.

La cerere, se organizează şi degustări private, fiind oferite mai multe mărci de coniac şi ciocolată. Acestea se desfăşoară între orele 9.30 şi 16.00, de luni până vineri, contra cost.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.