In Triasicul mediu, in urma cu 245- 228 de milioane de ani, in malurile impadurite ale lacurilor si raurilor, traia crocodilul preistoric Ticinosuchus. In anul 1965, in Elvetia, Krebs este cel care a descoperit fosilele acestei creaturi, care se hranea cu reptile de mici dimensiuni si avea un corp ce masura 3 metri in lungime.
Corpul sau suplu si lung era protejat, prin placi osoase, care acopereau atat spatele, cat si burta. Avea membrele posterioare mai lungi fata de cele anterioare, iar coada avea rolul de contra-greutate a corpului.
Cu toate ca crocodilul preistoric Ticinosuchus avea membrele posterioare mai lungi fata de cele anterioare, isi folosea toate cele patru membre pentru a merge. Botul era rotunjit si avea o dentitie puternica. Dintii din fata erau in numar de 9, iar in spate avea 17 dinti. In privinta deplasarii, era un animal terestru care se putea misca foarte repede.
Atunci cand mergea isi ridica talpa, in felul acesta toata greutatea corpului era sprijinita doar de degete. Oamenii de stiinta au constatat ca exista o legatura puternica intre acest animal si urmele care au fost descoperite in Europa, la sfarsitul secolului al XIX-lea.
Datorita faptului ca crocodilul preistoric Ticinosuchus avea membrele posterioare mai mari fata de cele anterioare si avea un mers patruped, oamenii de stiinta au descoperit faptul ca animalul numit chirotherium – „animal – mana”, este acest crocodil preistoric.
Urmele de picior care datau de la sfarsitul secolului al XIX-lea si apartineau animalului numit chirotherium, aveau o lungime de 40 de centimetri si in fata unei urme mari se afla una mai mica, sugerand faptul ca membrele din fata erau mai mici, iar cele din spate mai mari.
De asemenea, aceste urme semanau cu forma unei maini umane, motiv pentru care a fost numit „animal-mana”. Fiind lasate paralel, s-a demonstrat ca era vorba despre un animal patruped, ajungandu-se in acest fel, la concluzia conform careia chirotherium era crocodilul preistoric Ticinosuchus.