Daca ati privit vreodata spre cerul noptii cu apreciere si curiozitate, atunci nu va deosebiti prea mult de Galileo, care a indreptat primul telescop spre cer in 1609. Astronomia poate aduce un sentiment de uimire in viata voastra, iar ultimele tehnologii fac ca acest hobby sa fie si mai incantator pentru noii veniti. Cele mai noi lunete pentru incepatori pot gasi obiectele din cer in locul vostru si, de asemenea, va pot oferi o imagine grozava a acestora. In acest articol veti afla mai multe despre cum sa va alegeti luneta astronomica pentru incepatori.

Unele telescoape computerizate folosesc tehnologia GPS si un motor pentru a muta telescopul in pozitia de vizualizare. Nu mai sunteti nevoiti sa va petreceti ore-n sir pentru a gasi obiectele pe o harta stelara. Acum puteti petrece mai mult timp observand obiectele tinta si mai putin timp cautandu-le. Va puteti bucura de sistemele optice ale telescopului mult mai devreme si mult mai des pe masura ce progresati in acest hobby.

Telescoapele cu GPS au devenit noua alegere pentru astronomii incepatori, deoarece acestea netezesc curba de invatare. Multi astronomi experimentati sunt impotriva tehnologiei GPS, deoarece aceasta inseamna ca noii astronomi sunt tot mai putin implicati in procesul de invatare in ceea ce priveste gasirea obiectelor ceresti. Altii sunt de parere ca o luneta computerizata ii poate ajuta pe incepatori sa invete pozitiile obiectelor, dar in ritmul lor. Desi “tehnologia GPS” nu este inca sinonima cu “incepator”, este de preferat ca primul telescop sa fie cat de cat computerizat, daca nu in totalitate.

Cele mai bune lunete astronomice pentru incepatori vor oferi utilizatorilor experiente care ii vor uimi si ii vor face sa-si doreasca mai mult. Telescopul nepotrivit ii poate face pe incepatori sa devina frustrati si ii poate determina sa renunte la acest hobby. Nu exista un telescop perfect pentru fiecare incepator, insa exista anumite telescoape care sunt potrivite pentru astronomii incepatori.

Citește și:  Generalitati despre interviul sociologic
Telescop cu GPS
Telescop cu GPS

Una dintre cele mai importante caracteristici ale unui telescop este calitatea sistemelor optice. Chiar daca un telescop este usor de asamblat si utilizat, nu veti dori sa-l folositi daca acesta nu va poate oferi imagini minunate ale universului. La nivelul de incepator, telescoapele trebuie sa ofere privelisti frumoase ale Lunii, planetelor, soarelui si ale catorva obiecte importante. Aveti nevoie de sisteme optice de calitate ridicata care sa ofere cele mai bune detalii ale acelor obiecte. De asemenea, aveti nevoie ca telescopul sa fie versatil, adica sa ofere si privelisti terestre si sa aiba potential pentru astrofotografie.

Incepatorii au nevoie de un telescop care sa fie rezistent, pentru a fi in masura sa compenseze miscarea Pamantului si pentru a-i ajuta sa mentina obiectul tinta in campul de vedere. Cele mai bune telescoape pentru incepatori trebuie sa poata fi utilizate imediat ce sunt scoase din cutie, fara prea mult timp irosit. Acestea trebuie sa poata fi asamblate cu putine unelte sau chiar fara unelte si trebuie sa fie indeajuns de mici pentru a putea fi transportate cu usurinta. Primul telescop trebuie sa vina cu o garantie de la un producator de renume. Daca aveti probleme cu asamblarea sau cu utilizarea telescopului, veti dori sa aveti acces la persoanele care va pot ajuta. Astronomii in devenire ar trebui sa poata gasi ajutor online sau la telefon cu usurinta. Alegeti cu intelepciune si va veti bucura de primul telescop timp de multi ani. Cele mai bune telescoape pentru incepatori sunt cele care sunt folosite, nu cele care ajung sa fie uitate intr-un dulap.

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.