Situl paleontologic de la Cretesti din judetul Vaslui are o suprafata de aproximativ 30 metri patrati, este conservat datorita Consiliului Judetean Vaslui si reprezinta locul unde s-au facut descoperiri impresionante de catre oamenii de stiinta cu ajutorul excavatiilor facute.

Aceste descoperiri sunt foarte importante pentru ca au completat zestrea paleontologica a Romaniei si au oferit o diversitate de specii din vremuri de demult, ale Miocenului mediu. O parte din aceste descoperiri au fost facute publice in momentul in care s-a stabilit vechimea lor.

Animale preistorice de acum 10 milioane de ani, Foto: orange.ro
Animale preistorice de acum 10 milioane de ani, Foto: orange.ro

Cu putin timp in urma in situl de la Cretesti s-au descoperit ramasite fosile (mai multe oase) care au apartinut unor animale preistorice oarecum ciudate, care au trait cu 10 milioane de ani in urma.

Paleontologii au ajuns la concluzia ca aceste fragmente de oase fosilizate sunt reprezentari ale unor cranii si parti de membre anterioare si gheare puternice ale unor animale disparute cu milioane de ani in urma.

Anumite fragmente de os se banuieste ca ar apartine unui cal primitiv, alte ramasite reprezinta mandibule de cai tridactili, mandibule de gazele si antilope, dar si madibule de hiene. Cercetatorii au descoperit un craniu care se pare ca a fost al unei specii disparute ce ar fi avut caracteristici de la rinocer dar si de la cal, numit calichotherium si doua cranii de tigru care aveau dintii puternici ca niste pumnale.

Citește și:  Baryonyx, un dinozaurul pescar cu gheare uriașe

Avand in vedere diversitatea acestor specii s-a ajuns la concluzia ca in aceasta zona unde se afla Moldova, cu 10 de milioane de ani in urma au existat paduri tropicale si savane intinse, iar clima era umeda si calda.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.