Află dimensiunile bagajelor de mână pe care ai voie să le iei cu tine în avion în 2018!

Dimensiunile bagajelor de mână acceptate la bordul aeronavelor deținute de companiile aeriene Low Cost care activează în România variază de la caz la caz. Din acest motiv, ți-am pregătit mai jos condițiile companiilor Wizz Air, Blue Air și Ryanair cu privire la bagajele de mână permise: dimensiuni, costuri și eventualele taxe pe care va trebui să le plătești dacă nu te încadrezi în cerințele standard.

Bagaj de mână Wizz Air

dimensiuni bagaj de mana wizzair

Această companie vă oferă posibilitatea de a lua în cabină două tipuri de bagaje, dintre care unul este gratuit, iar cel de-al doilea este contra cost, fiind acordat pasagerilor care își achizioționează opțiunea ‘Priority Boarding’. Bagajele de mână ale călătorilor Wizz Air trebuie să se încadreze în aceste dimensiuni:

În ambele cazuri, greutatea maximă a bagajului este de 10kg.

Pentru a putea transporta un bagaj mare de mână veți plăti online 10 Euro pentru zborurile care sunt mai scurte de 2 ore și 40 de minute, respectiv 18 Euro pentru zborurile mai lungi de atât sau o taxă de 35 de Euro dacă alegeți această variantă în Aeroport, indiferent de durata zborului.

În plus, puteți avea la dvs. o haină sau o pătură, un telefon mobil și un material de citiat pe durata zborului. Persoanele cu dizabilități fizice pot avea și o pereche de cârje, iar persoanele care însoțesc copii care nu au împlinit vârsta de 2 ani pot transporta și mâncare pentru micuți, un cărucior pliant sau un leagăn mic.

Vezi aici care sunt cele mai bune bagaje de mână acceptate la Wizz Air!

Bagaj de mână Blue Airdimensiuni bagaj de mana blu air

Dimensiunile impuse de Blue Air în cazul bagajelor de mână ale călătorilor sunt următoarele: maxim 55 x 40 x 20 cm. Dacă roțile, mânerele sau buzunarele exterioare ale bagajului cauzează depășirea acestor dimensiuni, bagajul dvs. nu va fi acceptat!

Greutatea maximă a bagajului de mână la Blue Air este de 10kg.

Dacă bagajul tău nu se încadrează în aceste dimensiuni, pentru a-l transporta în regim de urgență la cală va trebui să scoți din buzunar și să achiți o taxă de 65 de Euro.

Bagaj de mână Ryan Air

dimensiuni bagaj de mana ryanair

La bordul aeronavelor Ryanair aveți posibilitatea de a lua două bagaje cu dvs. fără nici un cost suplimentar, însă numai cei cumpără prioritate pot ține ambele bagaje în cabină.

Persoanele care nu achiziționeză prioritate vor putea transporta numai un singur bagaj mic în cabină, urmând ca bagajul mare, care respectă dimensiunile menționate mai sus, să fie transportat de la poarta de îmbarcare, în mod gratuit, alături de celelalte bagaje din cală. Deținătorii de bilete la Ryanair cu prioritate vor putea însă să călătorească cu ambele bagaje în cabină.

Bagajele de mână pot avea cel mult 10kg și trebuie să încapă cu ușurință în compartimentul de bagaje de deasupra scaunului, respectiv sub scaunul călătorului. În caz că aceste indicații nu sunt respectate, călătorul va fi somat să plătească o taxă de 50 de Euro la poarta de îmbarcare.

Bagajul mic poate fi considerată și o geantă de cel mult 5kg, în cazul persoanelor care transportă în brațe un copil (fără loc) mai mic de 23 de luni.

Citește și:  Unde călătorim în luna iunie?

Un instrument muzical nu poate fi considerat ca fiind un bagaj mic, însă  în limita a 20 de kilograme poate fi transportat, dar numai la cală, percepându-se anumite comisioane pentru acest serviciu.

Obiecte permise în bagajul de mână

obiecte permise bagaj de mana

Meționăm câteva dintre cele mai comune obiecte permise la bordul aeronavelor deținute de cele 3 companii Low Cost care activează în România:

 • lichide non-imflamabile (în recipiente de maximum 100ml, dar care să nu depășească în total 1000ml)
 • medicamente (cele mai mari de 100ml trebuie justificate cu rețetă medicală)
 • pastă de dinți și apă de gură
 • cosmetice
 • alcool și alte lichide cumpărate din duty-free
 • țigări (maximum 10/20 de pachete)
 • alimente
 • clești de unghii
 • placă de îndreptat părul, uscătoare și ondulatoare
 • pile de hârtie
 • flori
 • pantofi cu tocuri
 • minge de bowling
 • laptop
 • aparate foto/video și accesorii (fără muchii ascuțite)
 • DVD-Player, MP3, walkman, telefonul mobil etc.

Printre obiectele interzise enumerăm: lamele de ras cu cap detașabil, obiectele ascuțite în general, unelte universale, umbrele, majoritatea instrumentelor muzicale, alcool și alte băuturi decât cele cumpărate din duty-free etc.

Pentru a vă asigura că nu veți avea nici un fel de problemă, consultați politica companiei cu care aveți de gând să zburați și regulile impus de Poliția de Frontieră a ambelor țări (plecare și sosire).

Fumatul la bordul tuturor aeronavelor este strict interzis.

Tipuri de bagaje de mana recomandate pentru avion

Tipuri de bagaje de mana recomandate pentru avion

Nu este suficient să știm că avem un standard de 10kg pentru bagajul de cabină la toate companiile aeriene lowcost care activează la noi în țară, ci avem datorita de a ne asigura că bagajul nostru se încadrează în dimensiunile impuse, pentru că altfel putem avea neplăceri și am putea fi siliți să plătim taxe suplimentare.

Totuși, pe lângă dimensiunile și greutatea bagajelor, fie că acestea sunt transportate în cabină sau nu, în calitate de cumpărător ne vom pune mai mult ca sigur problema cu privire la tipul de echipament pe care să-l achiziționăm, având de ales între trolere din material textil sau trolere din plastic dur.

 • Troler moale, din material textil – are de cele mai multe ori o greutate redusă și în același timp, flexibilitatea sa îi permite să se deformeze, lucru care îi poate conferi călătorului ceva mai mult spațiu pentra a înghesui articolele dorite. Trolerele din material textil sunt dotate, de regulă, cu un număr mare de buzunare și compartimente suplimentare de stocare, care să prilejuiască transportarea unor obiecte particulare în condiții cât mai bune.
 • Troler rigid, din plastic dur – dispune de o rezistență destul de mare la impact, reușind să-și păstreze forma și să nu deterioreze obiectivele din interior atunci când este încărcat sau descărcat. Deși sunt recomandate în primul rând ca bagaje de cală, trolerele ridige se bucură de o securitate nativă, fiind dotate cu cifru, lacăt sau pur și simplu cu încuietoare cu cheie. Nu în ultimul rând, trolerele din plastic dur sunt impermeabile.

În plus, înainte de a alege trolerul pe care să îl achiziționăm, ar trebui să ne gândim nu numai la condițiile de călătorie și la securitate , ci și la portabilitatea acestuia. Trebuie să fim foarte atenți la calitatea roților și a mânerului, factorii care determină, în fond, manevrabilitatea și fiabilitatea unui troler.

Nu rata promoțiile de astăzi la gențile acceptate ca bagaj de mână în avion!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.