Al doilea oraș ca mărime din Cipru, Limassol, are o populație de 239.000 de locuitori (conform recensământului din 2011). Orașul este un port situat în Golful Akrotiri, pe coasta sudică a insulei și este capitala districtului Limassol.

Limassol1

Limassol este un mare port la Marea Mediterană, utilizat în scopuri turistice și comerciale. Orașul este renumit pentru lunga lui tradiție culturală și pentru faptul că aici se află Universitatea de Tehnologie a Ciprului. Un spectru larg de activități și un mare număr de muzee și situri arheologice sunt disponibile vizitatorilor interesați.
Limassol atrage o număr un mare de turiști, mai ales pe durata sezonului de vară. Pentru obiectivele turistice de aici, marina clădește în prezent un proiect care va oferi o rată largă de servicii și atracții peste tot în Cipru. Proiectul se numește „Limassol Marina”.

Limassol a fost construit între două orașe antice, Amathus și Kourion. Pe durata regulilor Bizantine, era cunoscut ca Neapolis (Orașul nou). Acum, partea turistică a orașului Limassol se întinde pe de-a lungul coastei de est până la Amathus. La vestul orașului se află Baza Militară Akrotiri a Marii Britanii.

Limassol11

Limassol a fost construit probabil după ce orașul Amathus a ajuns la ruine. În orice caz, orașul a fost locuit încă din timpurile antichității. Sunt date că întemeierea orașului a avut loc înaintea anului 2.000 î.Hr., alte date spun că a avut loc înaintea secolelor al VIII-lea și al IV-lea î.Hr.. Aceste puține rămășițe ne arată că o mică colonie trebuie să fi existat dar nu a fost administrată dezvoltării și prosperității. Scriitorii antici nu menționează nimic despre întemeierea orașului.

Conform Sinodului care a avut loc în 451, Episcopul Theodossiani Sotir precum și Episcopii Amathus și Arsinoe erau implicați în întemeierea acestui oraș. Theodossiani a spus că același Limassol s-a numit Neapolis. Episcopul Leontios de Neapolis a fost un important preot scriitor al secolului al VII-lea. Înregistrările Sinodului al șaptelea (787) se referă la faptul că orașul de pe atunci se numea așa după numele lui. În secolul al X-lea, orașul se numea Nemesos. Constantine Porfyrogennitos se referă la faptul că numele orașului actual vine de la Nemesos.

Citește și:  Orasul vechi Uppsala: Obiective turistice Suedia - Uppsala

Istoria orașului Limassol este mai bine știută după evenimentele din anul 1191 d.Hr. când s-a terminat dominația Bizantină asupra Ciprului. Regele Angliei, Richard Inimă de Leu, mergea spre Tărâmul Sfânt în anul 1191. Logodnica lui, Berengaria și sora lui, Joan (Regina Siciliei), îl însoțeau, de asemenea, dar pe altă corabie. Din cauza unei furtuni, corabia cu regine a ajuns în Lemesos (Limassol). Isaac Comnenus, guvernatorul Bizantin al Ciprului, era crud și nemilos, și îi detesta pe latini. El le-a invitat pe regine la mal, cu intenția de a le reține pentru a cere răscumpărare, dar ele l-au refuzat.

Când Richard a sosit în Limassol și s-a întâlnit cu Isaac Comnenus, el l-a întrebat dacă vrea să contribuie la cruciadă pentru a eliberarea Tărâmului Sfânt. Deși la început Isaac a acceptat, mai târziu a refuzat să-l ajute. Atunci Richard l-a urmărit și l-a arestat. Așadar, Cipru a devenit colonie engleză. Richard s-a căsătorit cu Berengaria care a fost încoronată Regina Angliei în Cipru. Astfel, dominarea bizantină se apropia de sfârșit. Richard a distrus Amathus și locuitorii au fost transferați în Limassol.

Limassol1111

Un an mai târziu, în 1192 Cipru a fost vândut templierilor, călugări și soldați bogați ai căror principiu era să protejeze Mormântul Sfânt din Ierusalim. Cavalerii au pus taxe mari, banii câștigați fiind dați pentru cumpărarea Ciprului. Această conducere a revoltat ciprioții. Ei au reclamat acest lucru lui Richard Inimă de Leu. Richard a acceptat cererea lor, și un cumpărător nou a fost găsit: Guy de Lusignan, un romano-catolic din Poitou (în Franța).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.