Efectul de piramida este unul dintre acele fenomene care, pe masura ce este mai mult studiat si experimentat, provoaca tot mai multe intrebari. Fie ca e vorba de piramidele din Egipt, mai ales Marea piramida a lui Keops, de cele din Peru, din Mexic si din alte zone din America Centrala, toate aceste edificii arhitecturale colosale au oferit oamenilor de stiinta materiale pentru mii de volume, nenumarate teorii si dezbateri nesfarsite.
Cu toate acestea, misterele continua sa intrige. Cine le-a construit, in ce scop, cu ce echipamente? In cartea „Secretele Marii Piramide”, Peter Tompkins, jurnalist si scriitor american, se intreba daca ” piramidele au fost realizate de arhitecti extraterestri, care aveau o profunda cunoastere a secretelor Universului” (avand in vedere ca, nici pana astazi, nu s-au dat raspunsuri clare legate de orientarea, amplasarea, structura lor interioara) si daca nu cumva ele au fost create nu pentru inmormantarea faraonilor, ci ca un loc de pastrare a istoriei omenirii in limbajul matematicii, geometriei si al astronomiei.
In prezent, interesul oamenilor de stiinta merge spre descifrarea semnificatiilor tainice ale piramidelor pentru a le putea utiliza energia secreta, cu scopul de a revigora forta vitala, de a vindeca sau ameliora manifestarile unor boli, de a obtine performante tehnice in diverse domenii etc.
La inceputul anului 1970, numeroase reviste de prestigiu, printre care Time, Exquire, Psychic Observer etc., au publicat articole despre „puterea piramidelor” sau, cu o expresie mai des utilizata astazi, efectul de piramida, un fenomen complex, o forma de captare si de amplificare a energiei cosmice, care are legatura cu campul magnetic si cu geoelectricitatea, un fel de concentrator de unde gravitationale sau, intr-o formulare foarte generala, un flux energetic care antreneaza particule elementare, transformandu-le.
Radiestezistul francez Antoine Bovis, cercetand piramida lui Keops, a descoperit cadavrele mumificate ale unor soareci si ale altor animale mici care se strecurasera, probabil, prin galerii. Acestea nu putrezisera, desi intunericul, umezeala si temperatura de aproximativ 20 C din interiorul piramidei ar fi putut favoriza acest lucru. Intors acasa, si-a construit un model exact, la scara, al piramidei lui Keops, a asezat-o cu una dintre laturile ei de baza pe directia nord-sud si a plasat inauntru, la inaltimea de 1/3 de la baza, o pisica moarta. S-a dovedit ca efectul de piramida a functionat si ca pisica nu prezenta nici cea mai mica urma de descompunere, nu raspandea miros si se pastra intacta.
Inspirat de acest experiment, un inginer radiofonist (deschizator de drumuri in domeniul radioului si al televiziunii), cehul Karl Derbal, a dezvoltat si el o teorie conform careia, in piramida, trebuie sa se gaseasca o concentratie de energii cosmice. Pentru a demonstra acest fapt, a plecat de la premisa ca energia ar putea sa aiba influenta asupra taisului unei lame de ras. Initial, s-a gandit ca lama de ras se va toci sub influenta razelor din piramida. A constatat insa contrariul, reusind sa foloseasca aceeasi lama de 200-300 de ori. Explicatia a gasit-o dupa ce si-a brevetat inventia, dupa indelungi cautari in literatura stiintifica despre microunde, radiatii cosmice si terestre. Otelul de buna calitate dispune de o anumita elasticitate care ii permite sa-si schimbe forma temporar si sa revina la cea initiala, iar energia piramidei accelereaza acest proces.
Au urmat alte si alte experimente si, daca explicatiile stiintifice ale efectului de piramida (cum se produce, de ce?) raman incomplete, rezultatele generate de energia piramidelor sunt incontestabile si fiecare dintre noi poate beneficia, in viata de zi cu zi, de acestea. Apa are un gust mai bun si isi pierde mirosul de clor daca este tinuta 24 de ore intr-o piramida, forta vindecatoare a plantelor medicinale creste daca sunt uscate in piramida, semintele de legume tinute sub piramida preiau puterea si energia acesteia, oferind, drept rezultat, legume mai sanatoase si plante mai frumoase, sucurile de fructe, in aceleasi conditii, dobandesc un gust mai bun. Pietrele semipretioase isi redobandesc forta originara, se incarca, produsele cosmetice isi amplifica efectele, bateriile se reincarca etc.
Amplasarea unor mici piramide confectionate din sarma de cupru, din plastic sau din carton in diverse locuri ale casei ar avea un efect benefic, de echilibrare energetica a intregului organism, ar aduce un plus de energie, o mai mare capacitate de concentrare, un somn mai odihnitor. S-a demonstrat, de asemenea, ca cei care vor sa slabeasca, pot sa tina o piramida mica sub pat, in dreptul buricului si, in aproximativ doua saptamani, pot pierde in jur de 2 kg. Au fost construite deja placi cu piramide care absorb zgomotele in piscine, in spatiile cu computere, in scoli, in hale industriale etc. S-au construit sere piramidale (una chiar in Romania, la Pitesti, inainte de ’89, prin eforturile biologului Marioara Godeanu, sera aflata azi, din nefericire, in paragina) cu rezultate spectaculoase si se cauta insistent surse neconventionale de energie, folosindu-se efectul de piramida.
Pentru ca efectul de piramida sa se manifeste, in cazul in care optam sa ne confectionam singuri o piramida, este obligatoriu sa se respecte strict cateva conditii.
Mai intai, trebuie sa-i hotaram destinatia si, in functie de aceasta, se stabileste dimensiunea. De exemplu, pentru o piramida cu inaltimea de 20 de cm, pentru a afla linia de baza a unuia dintre cele patru triunghiuri, se multiplica 20 cu factorul 1,57075 si se va obtine 31,415 cm. Pentru a determina latura triunghiului isoscel, se multiplica inaltimea 20 cu factorul 1,4945 si se obtine 29,89 cm. Se ia o bucata de carton si se deseneaza pe el o latura a bazei de 31,4 cm. lungime. In mijlocul ei se traseaza o perpendiculara de aproximativ 30 cm. Se aseaza apoi gradatia 0 a unei rigle, intr-unul dintre capetele bazei si, mentinand acest punct, se deplaseaza rigla de-a lungul perpendicularei pana se obtin exact 29,9 cm. Din acest punct situat pe perpendiculara, se trage cate o linie pana la capetele bazei. Se decupeaza acest triunghi si se procedeaza la fel si pentru celelalte trei.
Se fixeaza canturile cu banda adeziva. Piramida trebuie asezata cu una dintre laturile bazei pe directia nord-sud si nu trebuie uitat ca efectul de piramida se produce la o treime de la baza, acolo unde este concentrat campul magnetic. Daca par complicate astfel de calcule, oricine isi poate procura, din comert, o piramida gata facuta, la dimensiunile dorite.
Pentru cei care isi proiecteaza o casa, poate ca ar merita sa ia in considerare efectul de piramida si sa conceapa diversele elemente ale constructiei (orientare, forme, volume), in functie de regulile de aur ale piramidei, care sa faca din spatiul respectiv unul al echilibrului si al armoniei.
Vreau mai multe detalii despre efectul de piramida, modul de a fi construita si mai cu seama pentru cultivarea plantelor/legume.