De multe ori, natura ne-a surprins cu simțul estetic de care a dat dovadă, creând forme de relief de la care nu-ți poți lua ochii, odată ce ți-a fost dat să le vezi. Alteori, forțele naturii s-au concentrat mai mult decât oricând într-un singur punct, dând naștere unui peisaj magic, parcă pictat de un artist cu foarte mult talent. Astfel de locuri nu sunt multe pe Pământ și, destul de des, greu accesibile, dar totuși acestea au fost descoperite și arătate lumii întregi, pentru ca fiecare din noi să știe de existența lor și să le vadă măcar virtual. Iată o selecție a celor mai frumoase 10 locuri din întreaga lume.

Salar de Uyuni, Bolivia

themysteriousworld.com
themysteriousworld.com

Supranumită și „cea mai mare oglindă a lumii”, Salar de Uyuni reprezintă un peisaj spectaculos care stimulează creativitatea celor dornici să facă poze originale în acest loc inedit. Pentru a ajunge aici, trebuie să faci o călătorie în Bolivia, acolo unde se află acest deșert de sare. Se estimează că există aproximativ 10 miliarde de tone de sare sub crusta sclipitoare și o mare rezervă de litiu.

Frumusețea acestui loc atrage mii de turiști anual, care sunt sfătuiți să facă un tur cu mașina al acestui fost lac pentru a beneficia de o experiență completă. De asemenea, este recomandat ca vizitatorii să folosească protecție solară pe timpul vizitei, deoarece efectul razelor care se reflecă în particulele de sare este mult accentuat. Cel mai bun moment pentru a vizita Salar de Uyuni este acela după ploaie.

Apa se strânge într-un strat subțire deasupra crustei de sare, ceea ce creează efectul de oglindă. Atunci, peisajul e cel mai frumos, deoarece ai senzația că cerul se unește cu pământul, că linia orizontului nu mai există și că plutești în aer, printre nori.

Sagano, Japonia

www.pozitivnap.hu
www.pozitivnap.hu

Pădurea de bambuși Sagano se află în Kyoto, Japonia. Pe o distanță de 16 kilometri pătrați, mii de bambuși înalți de 45 de metri stau aliniați de-o parte și de alta a potecilor presărate cu bucăți de bambus vechi, pe care turiștii se pot plimba admirând unul dintre cele mai frumoase locuri din Japonia.

Experiența vizitei în pădurea Sagano este una complexă, care stimulează concomitent o serie de simțuri. Pe lângă preveliștea superbă pe care ți-o oferă marea de bambuși, aceștia creează o muzică foarte plăcută la adierea vântului. Astfel, sunetul produs aici a fost votat printre cele 100 de sunete din Japonia care trebuie conservate.

Pentru cei cu simțul olfactiv dezvoltat, mirosul copacilor contribuie la completarea experienței inedite a vizitei în pădurea Sagano din Japonia. Așadar, e musai să vizitezi acest loc, dacă te afli prin preajmă.

Tunelul iubirii, Ucraina

www.theguardian.com
www.theguardian.com

Așa cum a fost supranumit de către întreaga lume, „Tunelul Iubirii” reprezintă o cale ferată veche, astăzi foarte puțin folosită, cuprinsă de mrejele naturii. Copacii aflați de-o parte și de alta a șinelor au format o boltă deasupra acestora, iar în lunile de vară, atunci când totul în jur este verde, peisajul devine mirific.

Influențați poate de legenda conform căreia, dacă ajungi în acest loc însoțit de jumătatea ta și-ți vei pune o dorință, acesta se va îndeplini, „tunelul iubirii” atrage în speță îndrăgostiții care vin aici pentru a traversa calea ferată lungă de aproape 3 kilometri și a visa la lucruri mărețe.

Lake Hillier, Australia

500px.com
500px.com

Faimosul lac roz, Lake Hillier din Australia, reprezintă una dintre fascinațiile naturale ale lumii. Se află pe insula Middle, cea mai mare din arhipelagul Recherche. Se spune că acesta este de zece ori mai sărat decât oceanul Indian care se află la o aruncătură de băț. Culoarea neobișnuită a apei a stârnit multe controverse de-a lungul timpului, oamenii întrebându-se care ar putea fi motivul acestei ciudățenii.

Teoriile științifice care încearcă să explice acest fenomen se referă la algele care trăiesc aici și care aparent dau culoarea roz, iar altele aduc în discuție bacteriile care trăiesc în apă și care produc un pigment roșu. Din păcate pentru turiști, aceștia nu pot să viziteze insula, ci doar să o admire de la distanță. A fost desemnată drept rezervație naturală, iar cei care au curiozitatea să vadă cu ochii lor spectaculosul lac pot închiria un elicopter care îi va plimba deasupra apei, arătându-le priveliștea în ansamblu.

Pamukkale, Turcia

500px.com
500px.com

„Castelul de bumbac”, așa cum este supranumit locul unde se află piscinele suspendate ale Turciei, faimoase pentru unicitatea lor, reprezintă una dintre atracțiile principale ale acestei țări atât pentru frumusețea ireală, cât și pentru proprietățile curative ale apelor calde. Așa cum este numită în limba turcă, Pamukkale cuprinde mai multe bazine din calcar, de un alb orbitor, care contrastează cu albastrul apelor termale care se acumulează înăuntrul lor.

Explicația fenomenului este următoarea: carbonatul de calciu care se află în subteran iese la suprafață, iar pe măsură ce se solidifică, devine alb și astfel înmagazinează apă, formând astfel așa-zisele piscine. La început, temperatura apei ajunge chiar la 100 de grade Celsius, dar pe măsură ce se răcește, devine accesibilă turiștilor care se pot scălda aici în voie.

Yuanyang, China

www.modernhdwallpaper.com
www.modernhdwallpaper.com

Terasele din Yuanyang, China par mai degrabă rupte dintr-un tablou modern și foarte colorat decât simple lanuri de orez. E adevărat, acest loc natural nu s-a format de unul singur, ci a fost ajutat de către mâna omului, mai exact de către populația Hani de acum 2500 de ani. De-a lungul timpului, această practică a fost transmisă din generație în generație, iar astăzi terasele de orez din Yuanyang sunt întreținute cu sfințenie de către localnici.

Apa din munți curge spre acestea, irigându-le și făcând posibilă o singură recoltă pe an. Spectaculoasă nu este numai coloristica bogată a lanurilor, ci și răsăritul și apusul soarelui, ale cărui raze se reflectă în apa care acoperă boabele de orez, creând o priveliște pentru care fotografii din întreaga lume ar da orice să o poată imortaliza.

Vaadhoo, Maldive

www.independent.co.uk
www.independent.co.uk

„Marea de stele” de pe insula Vaadhoo, Maldive este una dintre cele mai frumoase plaje din întreaga lume. La fel ca alte plaje, atracția o reprezintă albastrul apelor, însă nu acel turcoaz pe care am dori să-l vedem cu toții cand ajungem la mare, ci un alt fel de albastru. Este vorba despre punctele bioluminescente care împânzesc malul apei odată cu apusul soarelui și care dau o lumină albastră fosforescentă.

Misterul acestui fenomen a fost descifrat de către oamenii de știință care afirmă că organismele care trăiesc aici produc acestă lumină printr-o reacție chimică. Turiștii care au vizitat insula Vaadhoo, acolo unde se află acest loc fascinant, spun că imaginea cea mai frapantă este atunci când cerul înstelat se contopește cu apa, devenind aproape un tot. O imagine de-a dreptul magică, spune fiecare persoană care vede cu ochii săi acest spectacol al naturii.

Insula Mauritius, oceanul Indian

bolivares.com
bolivares.com

„Cascada din adâncuri” este una dintre cele mai frapante peisaje naturale. Se află în insulele Mauritius, oceanul Indian, și atrage mii de turiști anual. Ceea ce apare ca o cascadă în apă nu este altceva decât o iluzie optică produsă de nisipul plajelor care este dus către fundul oceanului. Acest lucru se întâmplă deoarece insula este relativ nouă, iar sedimentele nu au fost încă așezate la locul lor.

Priveliștea magnifică se poate observa atât din aer, cât și de la nivelul apei, așa că oricum te-ai uita, senzația e aceeași, că toată apa oceanului va fi trasă înăuntrul ei, împreună cu insula din apropiere și tot ceea ce există pe acest pământ. Pare destul de periculos să te aventurezi prin apropiere de cascadă, așa că cel mai înțelept este să o privim de la distanță.

Deadvlei, Namibia

hango1108.tistory.com
hango1108.tistory.com

Deadvlei, Namibia este adesea numită și „dead valley”, adică „valea morții”. Această denumire vine de la faptul că totul aici este lipsit de viață, doar rămășițele unor copaci de Acacia, despre care se spune că ar avea în jur de 900 de ani, stau mărturie vegetației luxuriante care exista aici pe când apele râului Tsauchab nu se retrăseseră încă. Astăzi, trunchiurile și crengile uscate au altă menire, aceea de a crea un peisaj demn de un tablou abstract.

Culorile se îmbină armonios, iar fundalul orange al dunelor de nisip completează priveliștea perfect. Se spune că în Deadvlei există cele mai înalte dune de nisip din întreaga lume, ajungând până la 400 de metri. Sunt atât de uscați, încât nu se vor descompune niciodată. Astfel, acest peisaj va continua să fascineze lumea atâta timp cât dunele de nisip vor exista în jurul lor.

Baikal, Rusia

www.hdxwallpapers.com
www.hdxwallpapers.com

Turquoise Lake, Baikal este cel mai vechi și cel mai mare lac de apă dulce din lume. Aceste statistici nu sunt cele care atrag turiștii în acest loc. Particularitalea lui deosebită este puritatea apei, prin care poți vedea până la 39 de metri adâncime. În lunile de iarnă, atunci când lacul îngheață, se formează blocuri de gheață imense și clare precum cristalul.

În luna martie, gheața începe să se topească, iar în acest timp se produce și acel fenomen pentru care Turquoise Lake este atât de faimos. Sub influența vântului, a diferențelor de temperatură, a gheții și a soarelui, blocurile de gheață formate devin turcoaz, creând un spectacol fascinant și foarte întins. Claritatea apei împreună cu această culoare plăcută dau gheții impresia unor bijuterii prețioase, din care ai vrea să iei cu tine măcar o mică bucată, care să nu se topească niciodată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.