Fabrica de bere Cascade, aflata in Hobart, Australia, este cea mai veche fabrica de bere din tara, fiind unul dintre fanionii de brand ai tarii. Secetoasa si caniculara, Australia a reusit sa isi faca o reputatie in acest domeniu, creand o industrie indeajuns de mare cat sa furnizeze o bere de calitate. Intamplator sau nu, cea mai veche fabrica din tara, Cascade, a fost construita intr-un loc mai racoros si mai ferit, respectiv pe insula Tasmania, departe de coasta. Cel care a infiintat fabrica de bere Cascade, in anul 1832, a fost englezul Peter Degraves, care avea origini franceze. Acesta a decis sa plece in Anglia in anul 1821, alaturi de sotie si de cei opt copii ai lor, pentru a incepe o noua viata in Tara lui Van Diemen, cum era pe atunci cunoscuta Tasmania.

Cascade Brewery

Numai ca planurile sale nu s-au indeplinit imediat, Degraves fiind obligat sa se intoarca acasa. De fapt, vasul pe care il inchiriase se avariase grave, drept pentru care englezul s-a vazut nevoit sa se intoarca in Anglia, unde a si fost inchis din cauza datoriilor neplatite. Intr-un final, a reusit sa ajunga pe insula in anul 1824, dupa care a pus temelia unei fabrici de cherestea. Insa problemele sale nu se sfarsise, in anul 1826, fiind inchis iarasi pentru ca nu isi achitase toate datoriile din Anglia. A fost eliberat in anul 1831, iar in tot timpul in care a fost incarcerat, Peter Degraves a prins si mai mult curaj sa prospere in Tasmania. Astfel, dupa un an, si anume in 1832, a ridicat o fabrica de bere chiar langa cea de cherestea.

Degraves a reusit sa construiasca o cladire impresionanta, cu un turn asemenea ce avea nu mai putin de sapte etaje. Pe atunci, cladirea putea fi considerata o capodopera din punct de vedere arhitectonic, cu atat mai mult cu cat Degraves fusese atent la fiecare detaliu in parte. De pilda, stalpii de piatra de la intrare au in varf imitatii de butoiase de bere.

Citește și:  Castelul Larnach: Obiective turistice Noua Zeelanda - Dunedin

Cascade Brewery1

Desigur, o parte din succesul pe care Degraves l-a avut cu berea pe care o producea se datora in buna masura apei rece procurata din muntele Wellington. Berea Cascade avea o calitate cu mult superioara celor de pe continent. In plus, renumele castigat de berea Cascade l-a ajutat pe Degraves sa se bucure de viata asa cum si-a dorit dintotdeauna.

Astazi, Cascade este unica printre fabricile de bere din Australia, atat datorita traditiei sale indelungata, cat si datorita faptului ca are la dispozitie propriile culturi de malt, produs din orz crescut chiar aici. E drept ca Degraves a avut toate conditiile necesare aici pentru ca berea produsa de fabrica Cascade sa devina una dintre cele mai bune la acele vremuri. In schimb, malturile pentru berile brune si de sezon sunt importate de pe continent.

Cascade Brewery11

Fabrica de bere Cascade nu mai apartine in prezent familiei Degraves, in anul 1883 devenind companie publica, ca mai apoi sa intre in Grupul Foster. Cascade produce, in fiecare an, circa 36 de milioane de litri de bere. Cladirea poate fi vizitata, turistii putand face tururi ale fabricii de bere. Ei se vor putea bucura, pe langa cladirea superba, si de imprejurimile cu adevarat frumoase de pe insula Tasmania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.