Prima Doamna a Americii, Michelle Obama, si-a castigat, cu siguranta, un loc unic in istorie, diferentiindu-se de celelalte Doamne ale Statelor Unite si demonstrand ca este o femeie de exceptie. Astfel, ea a adus Casei Albe doua premiere, fiind Prima Doamna cu cea mai inalta educatie universitara, dar si singura care are origini directe din randul sclavilor. Nascuta pe 17 ianuarie 1964, in sudul orasului Chicago, provine dintr-o familie saraca, motiv pentru care a avut parte de o copilarie dificila. Cu numele de familie Robinson inainte de a se casatori, arborele sau genealogic demonstreaza ca aceasta are un stramos sclav. Astfel, in calitate de sotie a celui de-al patruzeci si patrulea presedinte al Statelor Unite, devine prima doamna de origine afro-americana a Statelor Unite si prima care are un stramos sclav.

Michelle Obama alaturi de familie
Michelle Obama alaturi de familie

Tatal Primei Doamne, Michelle Obama, a fost angajat la serviciile municipale pentru tratarea apelor. Daca Barack Obama dispunea de o situatie materiala buna si provenea din mica burghezie, viitoarea lui sotie locuia in cel mai sarac cartier din Chicago si locuia intr-un modest apartament cu doua camere. Extrem de ambitioasa inca de mica, a reusit sa devina una dintre cele mai invidiate si mai apreciate femei din lume, impresionand printr-un caracter puternic si o educatie desavarsita.

Extrem de studioasa inca de mica, Michelle Obama nu si-a surprins apropiatii cand a absolvit liceul privat Bryn Mawr din statul Pennsylvania pe locul al doilea, dintr-un numar de 100 de absolventi. In ciuda discriminarilor de care a avut parte, deoarece in ochii celor din jur era, inainte de toate, o persoana afro-americana, a demonstrat ca nimic nu poate sta in calea indeplinirii unui ideal, atunci cand exista potential. Pe langa rezultatele deosebite la invatatura, a demonstrat un talent innascut pentru baschet, fiind ajutata si de inaltimea sa de 1,82 de metri, insa, cu toate acestea, nu este interesata de a pratica sport de performanta, fiind orientata catre o cariera de succes, insa nu in sport.

Dupa rezultatele foarte bune obtinute de Michelle Obama la finalizarea studiilor liceale, nu a fost dificil pentru ea sa fie acceptata de o universitate de prestigiu, cum este Universitatea Princeton, despre care se stie cu cata severitate erau tratati studentii afro-americani de catre profesori, considerandu-se ca acestia nu erau suficient de destepti pentru a pricepe cursurile predate in cadrul acestei universitati. A muncit din greu pentru a se face remarcata in fata profesorilor si s-a straduit sa suporte costurile mari pentru a studia la o asemenea universitate, prin efectuarea de imprumuturi la banci.

Dupa absolvirea facultatii, Michelle Obama este nevoita sa se intoarca in Chicago, unde se angajeaza la o firma de avocatura, pentru a-si putea plati ratele la banci, insa nu isi incheie aici studiile, astfel incat continua cu studierea Dreptului la Harvard. Daca pana in anul 1969 femeilor nu le era permis sa studieze la Harvard, ea se bucura de libertatea de a detine acest privilegiu, insa nu fara dificultati. Desi isi incepuse studiile, a fost nevoita sa continuie sa munceasca, astfel incat isi petrecea serile lucrand la un centru de asistenta juridica.

La finalizarea studiilor, salariul pe care il castiga Michelle Obama lunar era considerabil mai mare fata de cel al unei persoane care lucra de zeci de ani, demonstrand importanta pregatirilor sale, cat si calitatile detinute, extrem de apreciate de angajatori. Cu siguranta, viata sa pare spectaculoasa, fiind exemplul concret al unei femei care a invins absolut orice si care detine, cu certitudine, cheia succesului. La fel de interesanta, cum este intreaga sa viata, este si intalnirea sa cu viitorul ei sot, Barack Obama, care s-a petrecut in perioada in care aceasta lucra in calitate de avocat coordonator in Chicago. Desi la inceput nu a acordat atentie avansurilor acestuia, temandu-se atat de sefii sai, cat si de colegi, intr-un final accepta invitatia acestuia in oras.

Marturisind ca l-a placut pe Barack Obama de la inceput, prima intalnire a acestuia cu viitoarea sa sotie, Michelle Obama, a avut loc la un muzeu si la o cofetarie. Desi nu au avut o relatie lipsita de dificultati, deoarece Barack a fost nevoit sa se intoarca la Boston pentru a-si continua studiile, in timp ce ea lucra in avocatura in Chicago, cei doi au fost prieteni pentru trei ani inainte de casatorie. In luna octombrie a anului 1992 cei doi se casatoresc, iar la sase ani de la casatorie se naste primul lor copil, fetita Malia-Ann, in luna iulie a anului 1998, perioada in care sotul sau detinea functia de senator in parlamentul statului Illionis. La acea vreme ea lucra ca avocat al Spitalului Universitar Chicago, amandoi fiind extrem de ocupati profesional, insa fara sa neglijeze familia.

Michelle Obama1

In iunie 2001, Michelle Obama devine mama pentru a doua oara, cand se naste a doua fetita, Natasha. Realizarile profesionale ale celor doi soti le creau si multe dificultati, deoarece necesitau foarte mult timp, determinandu-i sa isi petreaca mai putin timp alaturi de familie, iar ascensiunea politica a lui Barack prevestea un viitor in politica ce va face istorie in Statele Unite. In luna februarie a anului 2007 acesta isi face publica candidatura sa pentru presedentia Statelor Unite, din partea Partidului Democrat.

In calitate de sotie a candidatului pentru presedentia Statelor Unite, Michelle Obama juca un rol foarte important, fiind nevoita sa participe la intalnirile electorale si sa raspunda la intrebarile care ii erau adresate. Extrem de eficienta, ea a contribuit la buna imagine pe care sotul sau si-a format-o in Statele Unite, incat a castigat increderea americanilor. Demonstrand o mare abilitate in a contribui la campania electorala a sotului, ea a devenit o Prima Doamna a Americii de exceptie, care s-a simtit onorata sa se afle in slujba Statelor Unite ale Americii.

Foarte important atat pentru Michelle Obama, cat si pentru Presedinte, este sa le ofere celor doua fiice o viata normala, care sa nu fie rupta dintr-un basm, insa sa le acorde tot timpul de care au nevoie, cat si sa le protejeze de rautatile existente in mass-media la adresa familiei prezindentiale. Desi nu este deloc usor de indeplinit misiunea de Prima Doamna a Statelor Unite, se pare ca ei i se potriveste ca o manusa, numarandu-se atat printre cele mai indragite Prime Doamne din America, cat si din intreaga lume.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.