Un loc de seama printre criminalii din intreaga lume nu il ocupa un barbat, ci o femeie, si o femeie romanca, aceasta fiind Vera Renczi, a carei existenta a fost plina de mister. Asa se face ca nici anul nasterii nu este cunoscut cu certitudine, considerandu-se ca s-a nascut in anul 1903, desi varianta cea mai larg acceptata situeaza nasterea ei cu doi, trei ani mai devreme. De asemenea, nici numele ei adevarat nu este cunoscut, ramand in istorie dupa numele celui de-a doilea sot, Renczi. Parintii ei sunt un influent om de afaceri ungur si o femeie de origine maghiara din Romania, care facea parte din inalta societate a vremii. S-a nascut in capitala, unde isi petrece si copilaria, insa la varsta de 13 ani, dupa pierderea mamei, se va muta in Berkerekul, un oras din fosta Iugoslavie.
Ramasa fara mama, Vera Renczi este inscrisa de catre tata la o scoala de fete, insa lipsa tatalui, care era un om de afaceri extrem de ocupat, influenteaza viata adolescentei. Mostenind frumusetea mamei, reprezenta o adevarata atractie atat pentru adolescenti, cat si pentru adulti in toata firea, avand numeroase aventuri fie cu elevi de liceu, fie cu oameni de afaceri. Aventurile ei au scandalizat societatea epocii, fiind prezenta de mai multe ori pe prima pagina a ziarelor din cauza scandalurilor in care era implicata. Inainte de a deveni majora, numarul amantilor ei era impresionant, si in ciuda influentei tatalui, acesta nu a reusit sa ascunda scandalurile in care era implicata si nici sa o controleze, aventurile ei continuand si devenind extrem de cunoscuta pentru usurinta cu care ii cucerea pe barbati.
Cu toate ca nimeni nu credea ca Vera Renczi va putea vreodata sa renunte la viata nelinista pe care o traia, aparitia lui Karl Schick in viata ei avea sa o schimbe, aceasta indragostindu-se de el. Inainte de a implini 20 de ani, aceasta se casatoreste cu Schick, un important bancher austriac. Alaturi de sotul sau se comporta precum o sotie model, iar dupa ce da nastere unui baietel pe nume Lorenzo devine o mama extrem de devotata si de iubitoare. La doar cativa ani de la casatorie, ii anunta pe cei din jur de faptul ca sotul ei a parasit-o, insa, desi sustinea ca este parasita, incepe sa se imbrace in negru. La un an dupa disparitia sotului, perioada in care a purtat doliu, respectand regurilele societatii de la acea vreme, il cunoaste pe cel care avea sa ii devina al doilea sot, Joseph Renczi.
Cucerita de Joseph Renczi, Vera Renczi doreste sa se casatoreasca cu acesta, insa acest lucru nu a fost posibil deoarece legal era inca casatorita cu primul sot, motiv pentru il declara pe acesta autoritatilor decedat intr-un accident auto in Bucuresti. Fara sa se indoiasca nimeni de spusele ei, aceasta obtine certificatul de deces si devine doamna Renczi, sotie a unui important om de afaceri, frumos si recunoscut pentru numeroasele sale aventuri. Casatoria celor doi nu va fi, insa, una de durata, iar la doar cateva luni, acesta dispare, fara ca nimeni sa fie surprins de disparitia sa. Cu toate ca erau cunoscute numeroasele sale aventuri de dupa casatorie, de care Vera aflase, cat si excesele acesteia de furie, faptul ca si-a ingrjit sotul, atunci cand acesta a fost victima unei boli misterioase, a infatisat-o precum o sotie iubitoare, incapabila de actiuni criminale.
Desi cauza pentru care Joseph era bolnav era sotia sa, Vera Renczi, devotamentul cu care il ingrijea in fiecare zi, observat de cei din jur, nu a determinat pe nimeni sa o invinovateasca. Asa se face ca dupa ce acesta dispare, nimeni nu este surprins, iar ea, dupa ce incepe din nou sa se imbrace in negru, in semn de doliu, isi continua viata sociala si sirul aventurilor. Imbracata mereu in negru, era extrem de interesanta si de misterioasa, iar barbatii erau tot mai fascinati de frumusetea ei. Astfel, ea cucereste un numar de peste 30 de barbati, pe care ii aduce la conacul ei de la Berkerekul, insa fara ca acestia sa se mai intoarca de acolo. Prezenta la multe petreceri necuviincioase, ea si-i alegea pe cei care urmau sa ii fie victime, acestia fiind straini de care autoritatile nu aveau cunostinta.
Desi in conacul tinerei Vera Renczi, intr-o perioada de 10 ani, un numar de peste 30 de barbati au disparut misterios, nu a trezit suspiciuni, iar cand fiul acesteia dispare, nimeni nu observa nimic nefiresc. Din nefericire pentru ea, dupa o aventura cu bancherul Milorad, care dispare la randul sau, sotia acestuia, o persoana influenta, incepe sa banuiasca ca ceva nu este in regula. Desi prima vizita a autoritatilor la castelul vaduvei negre este in zadar, sotia bancherul isi continua investigatiile pe cont propriu. In acest fel aceasta afla de disparitia celor doi soti ai vaduvei, a fiului ei, cat si a numarului mare de amanti. Toate acestea, alaturi de o scrisoare pe care Milorad i-o trimite vaduvei negre constituie dovezi pentru desfasurarea unei anchete si inca un interogatoriu.
Daca la primul interogatoriu, Vera Renczi recunoaste faptul ca Milorad i-a fost amant, la cel de-al doilea interogatoriu sustine ca nu il cunoaste, iar la aflare dovezilor ce demonstreaza contrariul, intr-un exces de furie, spune ca ea nu este o criminala, fapt ce da de banuit politistilor. Dupa o perchezitie a conacului, autoritatile patrund si in cripta familiei, unde descopera 35 de sicrie, fiecare avand scris pe el cate un nume. Bineinteles, dupa aceasta descoperire urmeaza si marturisirea vaduvei negre, care si-a omorat primul sot din cauza deplasarilor sale de afaceri si a unei posibile infidelitati, infidilitatea fiind motivul pentru care l-a omorat si pe cel de-al doilea sot.
De asemenea, cauza pentru care Vera Renczi i-a omorat pe toti ceilalti barbati consta tot in faptul ca acestia nu erau fideli din punctul ei de vedere. Otravirea cu arsenic era modalitatea de omorare, avand o satisfactie deosebita la gandul ca ea a fost ultima femeie din viata lor. La inceput este condamnata la moarte, apoi la inchisoare pe viata. De acolo a fost mutata intr-un ospiciu, suferind de schizofrenie. A murit inainte de inceperea celui de-al Doilea Razboi Mondial, in urma unei hemoragii cerebrale. Cu o cruzime iesita din comun, aceasta a luat viata unui numar de 35 de persoane, bucurandu-se de satisfactia de a fi ultima femeie din viata lor, gand ce, probabil, i-a alinat ultima perioada a vietii, in care a fost pedepsita. In mod cert, ramane una dintre cele mai mari criminale ale istoriei.