Aerul medieval de poveste reinvie in fiecare an la sfaristul ultimei saptamanii a lunii august la Sibiu prin Festivalul Medieval “Cetati Transilvane”. Alaturi de Festivalul Medieval Sighisoara, Festivalul Medieval “Cetati Transilvane” reprezinta unul dintre cele mai importante evenimente de acest gen de pe teritoriul romanesc, adunand mii de vizitatori din toate colturile tarii si chiar din tarile vecine care vin sa petreaca cateva zile in spirit medieval.

Festivalul Medieval “Cetati Transilvane” reprezinta o parte foarte importanta a culturii orasului Sibiu, un oras fascinant, incarcat de simboluri, in care magia si povestea invaluie atmosfera calda si primitoare prin care acest oras minunat isi bucura locuitorii si isi intampina oaspetii.

Festivalul cu aer medieval are o istorie interesanta, ajungand in anul 2012 la editia cu numarul doisprezece ce se va desfasura intre 24-26 august. Momentan nu se cunoaste programul exact al festivalului avand in vedere ca acesta este organizat abia la sfaristul verii, dar cu siguranta si anul acesta lumea de poveste va fi redata la fel de fidel ca si in anii anteriori, festivalul evoluand de la un an la altul.

Scopul acestui festival este acela de a reinvia cultura medievala, invitandu-i pe cei care doresc sa afle mai multe lucruri interesante din filele de istorie, sa asculte povesti ale personajelor din Evul Mediu, de la cavaleri si printese, pana la negustori si mesteri preceputi din diferite domenii. Bineinteles, rolurile personajelor medievale sunt interpretate de actori foarte talentati, iar spectatorii sunt si ei invitati sa faca parte din magnifica poveste. Mai mult decat atat, orasul este decorat in spiritul medieval, iar cei care se alatura povestii pot servi bucatele traditionale in tavernele medievale.

Spectacolele nu lipsesc nici ele, de asemenea nici concertele si paradele, spectacolele de teatru, muzica si dans.
Asadar, locuitorii orasului Sibiu si nu numai se pot bucura la sfarsitul verii de un adevarat spectacol care ii va transpune in trecut, intr-o lume care imbina arta si valorile medievale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.