Clădirea care găzduiește astăzi Clubul Copiilor din Tecuci are o istorie fascinantă, începând viața sa ca sediu al Prefecturii județului. Cu o arhitectură impresionantă și o fațadă ce datează din secolul al XIX-lea, această clădire a fost martora unor momente importante în administrarea locală. Astăzi, transformată într-un centru de activități educative și creative pentru tineret, clădirea își continuă tradiția de a fi un punct central în comunitate, oferind spații unde copiii pot învăța, crea și se dezvolta.

vedere-cu-fosta-prefectura-a-judetului-tecuci-azi-clubul-copiilor-judetul-galati.jpg

Clădirea se remarcă prin elementele arhitecturale neoclasice, cu coloane masive și ornamente de stucatură, care adaugă o notă de eleganță și solemnitate fostei funcții administrative.

fosta-prefectura-a-judetului-tecuci-azi-clubul-copiilor-judetul-galati.jpg

Interiorul clădirii a fost adaptat pentru a satisface nevoile moderne ale educației, cu săli de clasă luminoase și ateliere dotate cu echipamente necesare pentru diverse activități artistice și științifice.

prim-plan-cu-fosta-prefectura-a-judetului-tecuci-azi-clubul-copiilor-judetul-galati.jpg

Pe parcursul anilor, Clubul Copiilor a găzduit numeroase expoziții de artă, spectacole și concursuri, transformându-se într-un hub cultural vital pentru orașul Tecuci.

intrarea-in-fosta-prefectura-a-judetului-tecuci-azi-clubul-copiilor-judetul-galati.jpg

Curiozitatea locală: se spune că în subsolul clădirii există încă seifuri vechi care au aparținut administrației județene, astăzi utilizate pentru depozitarea materialelor educaționale.

Citește și:  Bastionul Bethlen: Obiective turistice Cluj

imagine-cu-fosta-prefectura-a-judetului-tecuci-azi-clubul-copiilor-judetul-galati.jpg

Un alt aspect interesant este acela că, deși clădirea a fost modernizată, multe din caracteristicile originale, inclusiv pardoselile din lemn de stejar și scările interioare din marmură, au fost păstrate, adăugând un plus de autenticitate experienței vizitatorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.