• Chiar daca fructele cactusilor arata poate intr-un fel ciudat, asemeni acestei plante care se chinuie sa supravietuiasca in zone destul de aride, unele chiar sunt comestibile si au gust foarte bun.
  • In Romania fructele de cactus nu sunt tocmai populare, ele fiind si foarte dificil de procurat, insa zona in care sunt de gasit din plin este Occidentul, fiind prezente chiar in piete sau in diverse magazine, asemeni unor fructe cautate la noi, precum merele.
  • Fructele cactusilor nu sunt atat de scumpe, ele au pret chiar foarte mic, si sunt de mai multe sortimente.
Fructele cactusilor
Fructele cactusilor
  • Un fruct foarte cunoscut, care provine de la originile sale din China, are niste calitati ce nu trebuie ignorate. Pe numele sau Pitaya, fructul de culoare rosie, cu reliefurile micute pe care le are mai poarta denumirea si de „fructul dragonului” deoarece seamana cu capul unui dragon rosu. Miezul sau este alb, insa are seminte negre si mici, gustul lui fiind special.
  • Un cactus din Mexic de asemenea poate face fructe. Numele stiintific al acestuia este Opuntia ficus Indica sau mai simplu cum este numit si „cumbo”, fructele sale au forma de para, insa culorile sunt multiple. Acestea pot fi rosii, visinii sau chiar galbene ori portocalii.

Fructele cactusilor11

  • Majoritatea fructelor de cactus au tepi, iar pentru a putea fi date spre vanzare ele trebuie curatate. Procesul de curatare de tepi este unul primejdios si trebuie sa fie facut de specialisti care stiu sa lucreze migalos, mai ales pentru ca tepii sunt daunatori pentru ochi. Procesul mai este numit si „pieptanare a fructelor”.
  • Fructele de cactus sunt foarte bune mai ales pentru ten. Din ele se prepara o serie de produse cosmetice, in special masti sau creme pentru fata, iar in zonele in care cresc din plin, mai sunt folosite si pentru dulceturi sau si sucuri, siropuri, ori anumite bauturi alcoolice specifice. In plus, gustul lor fin da o aroma aparte si diverselor salate de fructe.
  • Cel mai des intalnite fructe de cactus sunt desigur in Mexic, aceasta tara fiind prima pe glob la cantitatea de export mai ales pentru a solul de acolo ajuta foarte mult la plantarea si la cresterea acestor delicatesuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.