Pomul strugure poate ca nu este atat de popular la noi in tara, insa cu siguranta va capata in curand o popularitate la fel de mare precum cea de care se bucura in tarile de origine. In continuare va prezentam o serie de informatii despre pomul – strugure, numit Jabuticaba, pe care ar trebui sa le cunoasteti, pentru a va putea explica mai bine unele aparente:

Jabuticaba1

Pomul strugure este un arbore care creste in zone precum America de Sud, de regula in Bolivia, Brazilia sau Argentina. Numele sau este Jabuticaba, fiind un pom fructifer mai putin normal, mai ales pentru ca fructele sale cresc direct pe scoarta pomului cu pricina si nu pe crengute. Pomul mai poate sa fie intalnit in unele zone precum cele europene, cu precadere in partile portugheze.
Pomul strugure are fructe delicioase, de marimea unei prune mici, ele sunt carnoase la mijloc si prezinta seminte. O adevarata splendoare o reprezinta pomul strugure in momentul in care este inflorit deoarece florile sale, desigur ca pornesc direct de pe scoarta, din care mai tarziu iau nastere fructele. Mai jos aveti si o imagine cu o astfel de frumusete.
• Cand ajung la maturitate, fructele pomului strugure au o marime de aproximativ patru centimetri, culoarea lor fiind de negru spre violet foarte inchis. Pielea lor este asemeni celei care acopera bobitele de struguri, iar miezul este foarte delicios si carnos.
• Daca doriti sa consumati fructele acestui pom strugure, trebuie sa tineti seama de un sfat care nu vine din partea oricui, ci din partea specialistilor. Acestia sunt de parere ca pielea fructelor nu trebuie consumata mai ales pentru ca ea poate sa dauneze organismului, avand un nivel foarte ridicat de tanin (substanta de origine vegetala astringenta acida), ceea ce poate duce chiar la o intoxicatie.

Jabuticaba11

• Din pacate acest pom este atacat de pasari in tarile in care se cultiva, ceea ce devine un mare impediment in folosirea lui detaliata. Pasarile sunt devoratoare de fructele pomului strugure, mai ales pentru ca acestea au cand sunt foarte coapte un miez gelatinos si plin de suc, iar marimea nu este deloc neglijabila.
Produsele realizate din fructele pomului jabuticaba sunt multiple, iar intrebuintarile sale si mai diverse. Fructele se consuma atat in stare naturala,  insa din ele se fac adevarate delicatese dulci, de regula dulceata si sucuri care au un gust aparte, si sa nu uitam nici de bauturile alcoole, in special lichiorul si vinul, care ocupa o pozitie destul de buna in topul preferintelor consumatorilor.
• Fructele de jabuticaba nu vor fi gasite pe teritoriul european in stare naturala pentru ca ele nu rezista mai mult de 72 de ore dupa ce sunt luate din pom. Ele intra foarte repede in fermentatie, motiv pentru care desigur nu le veti putea consuma in stare naturala decat daca mergeti in locurile lor de bastina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.