• Fructul kaki este adesea cunoscut sub numele de fructul zeilor, iar el se pare ca este originar din China.
• Fructul kaki este cultivat in zone foarte raspandite precum California, Brazilia, Mexic, ori in alte zone mediteraneene, in special in Europa de Sud.
• Italia este una dintre tarile care cultiva foarte bine acest fruct, ea aflandu-se pe locul numarul 5 pe glob, ca producator.
• Fructul kaki este foarte bun pentru corp, el avand numeroase beneficii. Gustul sau este de asemenea foarte bun, mai ales pentru ca este zemos si dulce.
• Adesea fructul kaki este usor de confundat cu fructul sharon, si multi sunt de parere ca ar fi vorba despre un singur fruct, insa sunt deosebiri intre ele. Printre acestea se numara si superioritatea calitatii fructului sharon, acesta nu este deloc astringent pentru stomac pe cand fructul kaki este foarte acid. Totodata, in ceea ce priveste deosebirile, mai mentionam si forma. Fructul kaki este oval, iar fructul sharon este rotund. Frcutul Sharon provine de fapt din zona campiei Sharon, motiv pentru care se si numeste asa, campie localizata in Israel, care are un teren foarte arid. Cuulegerea acestuia are loc mai ales din luna octombrie pana in decembrie.
• Frcutul kaki este foarte benefic pentru functionarea inimii, contine putine zaharuri, asemeni fructului sharon. Ambele contin Vitamina C, potasiu, magneziu, Vitamina E, cat si betacaroten, insa in cantitate mica.
• Culoarea fructului kaki la maturitate, deci cand este foarte copt este de portocaliu, adesea spre rosu, in plus are si o textura foarte moale. Poate sa semene cu o caisa foarte coapta.
• Daca culegeti fructe kaki care inca nu s-au copt, le puteti tine la temperatura incaperii in care locuiti ca sa se coaca in cateva zile. Spre deosebire de acesta, fructul sharon poate sa fie manacat si crud, dar si copt.
• Foarte bogate in antioxidanti cat si in vitamina C, ambele fructe, atat kaki cat si sharon, ajuta la combaterea toxinelor cat si la batranetea prematura a celulelor. Cercetatorii au arata ca sunt foarte bune si pentru a trata cancerul, problemele ochilor, orsteoporoza, dar ajuta foarte mult si bolnavii de Parkinson.
• Fructul kaki cat si fructul sharon nu sunt permise bolnavilor de diabet mai ales pentru ca au un continut foarte ridicat de zahar.
• Din pacate coaja fructului kaki contine tanin, o substanta care in cantitati mai mari poate dauna organismului. Din acet motiv nu este indicat consumul ei. Totusi coaja este foarte buna pentru indigestii, si poate ajuta la reglarea tranzitului intestinal
• Fructul kaki cat si fructul sharon se pot consuma crude, deci nepreparate, in stare naturala. Din ele se fac si gustari foarte bune, pe baza de dulceturi sau se fac siropuri dulci foarte iubite de consumatori. Un alt preparat la care se mai folosesc aceste fructe este si placinta sau salatele de fructe, ori pireu, diverse sortimente de inghetata si gemuri. Totusi se pare ca aceste fructe mai sunt servite si ca fel principal alaturi de o friptura de carne de porc, cat si cu branza sau fructe de mare.