Cu un peisaj superb format din văi înalte, centre spa cu izvoare minerale, peșteri și cascade, o climă propice și o varietate bogată a florei și faunei, Georgia se bucură atunci când își ademenește turiștii.

peisaj Georgia

Situată în Caucaz, Georgia s-a aflat în calea Drumului Mătăsii care este o împletitură de drumuri de caravană, ruta principală legând bazinul Mării Mediterane cu estul Asiei. Încrengăturile purtau mărfurile către peninsula arabică, către India sau chiar Africa. Dat fiind acest statut, a adus multe culturi diferite la granitele sale. Datorită locației între cele două continente, Georgia a fost invadată și ocupată de diverse forțe, precum perșii, romanii, califii arabi și mongolii. Marturie acestui fapt stau ruinele arheologice impresionate, unele datând din secolul al V – lea I.Hr..

Georgia a devenit regat prin anul 4 IHr., iar creștinismul introdus în anul 337. În timpul conducerii reginei Tamara, teritoriul Georgiei includea întreaga zonă transcaucază. În secolul al XIII –lea, Tamerlan și mongolii au decimat populatia și începând cu secolul al XVI – lea, țara a fost scena luptelor dintre Persia și Turcia. În secolul al XVIII – lea, Georgia a devenit vasala Rusiei în schimbul protecției față de turci și perși.

Tbilisi
orasul Tbilisi

Turistul se poate bucura, într-o vizită în Georgia, de Capitala Tbilisi ce are o atmosferă mediteraneeană si se află pe malurile râului Mtkvari, într-o vale înconjurată de dealuri. Orașul vechi se întinde la sud de râu și are numeroase biserici cu fresce, case din secolul al XIX – lea cu arcade și galerii la etajul superior, un castel și un număr surprinzător de cafenele și magazine pentru turiști.

Muzeul Georgian de Stat, din piața Prospekt Rustaveli din Tbilisi adăpostește colecții de icoane, fresce și portelan, precum și bijuterii descoperite în mormintele pre-creștine. Muzeul de artă din centrul orașului include multe lucrări ale artiștilor din secolului al XIX – lea, precum Niko Pirosmani. Nu trebuie ratate.

Mtskheta
Mtskheta

Mtskheta este pe lista patrimoniului mondial UNESCO și centrul creștinismului georgian, înca din secolul al XII – lea. Catedrala Svetitskhoveli se află la confluența râurilor Mtkvari și Aragvi și a fost cel mai sfânt loc din Georgia veche. Potrivit legendei, biserica este construită pe locul în care a fost lăsată roba lui Hristos crucificat, adusă de la Ierusalim de un evreu în 328. Se spune ca înauntrul bisericii mai există fragmente din roba. Alte atractii sunt mănăstirea Samtavro și Catedrala Jvari.

Satul Shatili este un monument al artei georgiene în construcții, prin turnurile adunate, ce creeazaă o fortăreață.

Autostrada Militară Georgiana merge pe 220 de kilometri din Tbilisi spre Vladikavkaz în Osetia de nord. Aceastăă rută a fost construita de ruși în secolul al XIX – lea , pentru a putea cuceri teritoriile georgiene. Drumul șerpuieste prin peisajul spectaculos al munților Caucaz. De-a lungul drumului există câteva atracții: Biserica Sameba, orașul Mtskheta și stațiunea de schi Gudauri.

La aproximativ 10 kilometri de Gori se afla Uplistsikhe – Fortăreața lui Dumnezeu – un mare complex de peșteri naturale. Locuite încă din secolul al XIV – lea, peșterile s-au transformat treptat în locuințe sofisticate, magazine și clădiri publice, temnițe și crame de vin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.