Gradina Zoologica din Dartmoor are o poveste neobisnuita. In anul 2006 a fost aproape de desfiintare, acela a fost momentul in care Benjamin Mee a cumparat proprietatea si a decis sa schimbe destinul acesteia, dar si al intregii sale familii.

Avand aproximativ 33 de acri pozitionati intr-un peisaj provincial, Gradina Dartmoor a devenit un loc unic de al carui success s-au ocupat si bucurat membrii familiei Mee. Benjamin Mee marturiseste ca a fost destul de greu sa puna gradina zoological inapoi pe picioare, dar s-a baza pe dedicatia angajatilor si a familiei. In 2006 au cumparat proprietatea si dupa numai un an au reusit sa o redeschida. Povestea acestei aventuri a fost surprinsa intr-un documentar de la BBC, Ben’s Zoo, dar si in cartea We bought a zoo, scrisa de Benjamin.

Acum, aceasta gradina este una din cele mai faimoase din lume, fiind subiectul unui film de la Hollywood, We bought a zoo, regizat de Cameron Crowe, in care au jucat Matt Damon si Scarlett Johansson. In film Darmoor Zoo devine Rosemoor Wildlife Park si se afla in California. De asemenea este castigatoarea premiului Eden Channel’s Top Wildlife Attraction of the Year 2011.

Aici se pot gasi tigri, lei, jaguar, linx, ghepard (fiind cea mai mare colectie de feline din regiune), ursi, lupi, tapir, capybara, ratonii, manguste, maimute si o uimitoare colectie de gandaci si reptile printre altele. Un factor foarte important ce face vizitarea acestei gradini zoologice o experienta unica, este faptul ca organizarea ei permite o apropriere foarte mare de animale.

Pe langa toate astea, aici se gaseste un Centru Educational condus de o echipa, care este ajutata de voluntari. Aici se pot gasi o mare varietate de insect si de serpi, broaste testoase, gerbil dragon cu barba (o specie de sobolani de desert), broaste veninoase dart etc. Rolul acestui centru e de a oferi vizitatorilor informatii bogate despre aceste specii. De asemenea au un program educational ce il folosesc atat in cadrul gradinii zoologice cat si in afara, incercand sa informeze cat mai multi oameni.

Programul zilnic include oportunitatea de a vedea cum unele animale mananca si chiar de a le hrani. O zi obisnuita se rezuma astfel: la ora 11.30, se hranesc mangustele, iar la 12 se hraneste una din cele mai zgomotoase animale ale gradinii, anume oterr (este o mamela semi-acvatica ce mananca peste). La ora 13.30 unul din ingrijitori se va ocupa de prezentarea maimutelor vervet, iar peste o ora vizitatorii pot hrani chiar ei una din marile feline din colectia gradinii. Daca nu se incumeta, doritorii se pot duce la 14.45 sa viziteze numeroasele tipuri de pasari (soimi, bufnite, ulii wtc.). Centrul Educational poate fi vizitat incepand cu orele 15.30, insa se poate intra doar dupa politica “primul venit, primul servit”, turul fiind adresat unui numar de maxim 30 de persoane.

Pe langa toate acestea, gradina zoological Dartmoor organizeaza diverse evenimente cu ocazia Craciunului, cu ocazia Halloween-ului, dar pot organiza si nunti sau zile dedicate copiilor. De asemenea, cei interesati si dornici de a inchiria un spatiu, administratia ofera camere spatioase in care se pot organiza conferinte sau team buildings.

Oamenii cu adevarat interesati de natura si animale pot veni aici sa faca cercetari si studii; cei ce detin un aparat fotografic si sunt pasionati de fotografia wildlife, sunt bineveniti (contracost) si pot ajunge sa observe animalele din puncte interzise publicului obisnuit.

Speciile ce pot fi surprinse aici sunt: maimuta vervet (Chlorocebus aethiops pygerythrus), ratonul (Procyon lotor), vulpea rosie (vulpes vulpes), vulpea argintie (vulpes spp.), ursul brun European (ursus arctos), coati cu coada inelara (nasua nasua), oterr cu ghiare mici (aonyx cinerea), linux Siberian (lynx lynx wrangeli), leu African (panther leo), jaguar (panthera onca), tigru Siberian (panthera tigris altaica), tapir Brazilian (tapirus terrestris), caprioara reeves muntjac (muntiacus reevesi), antilopa Ellipsen Waterbuck (kobus ellipsiprymnus), antilopa Kafue Flats Lechwe (Kobus lechwe), rozatoarea Azara Agouti (Dasyprocta azarae), mangusta Cusimanse (herpestes naso), rozatoare Capybara (hydrochoerus hydrochaeris), ren European (rangifer tarandus), soricei Harvest (Micromys minutus), capra Africana pigmy (Capra aegagrus hircus), mangusta Meerkat (Suricata suricatta), ghepard (Acinonyx jubatus jubatus), marsupiu Parma Wallaby (Macropus parma), fazan Black Shouldered Peafowl (Pavo cristatus), fazan Temmincks Tragopan (Tragopan temmincki) si multe multe altele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.