Gradinile Blithewold din Rhode Island, Statele Unite ale Americii au fost amenajate in anul 1896 ca un loc de refugiu pentru Augustus si Bessie Van Wickle, care au reusit sa stranga o avere impresionanta din exploatarea carbunelui. Proprietatea este cu atat mai frumoasa, cu cat si imprejurimile ofera o atmosfera deosebita locului, sa nu mai mentionam de casa ce se afla pe acest domeniu. De altminteri, Gradinile Blithewold pot fi vizitate chiar si in zilele noastre datorita dorintei fiicei cuplului Wickle, Marjorie, care a lasat vorba ca toate fondurile sa fie cheltuite, inainte de toate, pentru gradini, si abia apoi pentru casa. Cu toate acestea, si vila este intr-o stare excelenta.
Acest splendid loc este cunoscut si drept Blithewold Mansion sau Arboretum. John De Wolf a fost arhitectul care a proiectat prima oara acest peisaj naturalistic, ca mai apoi, sa se ocupe personal de gradini atat Bessie, cat si Marjorie Van Wickle. In perioada in care fiica lui Augustus si a lui Bessie s-a ocupat de Gradinile Blithewold, au fost plantate mai multe specii de copaci, iar, in acelasi timp, s-a cautat si montarea unor borduri mult mai inalte decat cele vechi.
Marjorie si-a dorit la acea vreme sa respecte viziunea mamei sale cu privire la forma si, mai ales, aspectul bordurilor, astfel incat a dispus decorarea completa a bordurilor cu flori. Insa Gradinile Blithewold aveau sa devina celebre in Statele Unite atunci cand, in anul 1926, staff-ul de la Arnold Arboretum a venit aici sa vada cum infloreste un copac numit Cedrela sinensis, cel mai probabil, pentru prima oara in tara. Inainte, insa, De Wolf a cerut sa se aduca in aceste gradini si alte plante exotice, respectand, in aceasta maniera, cerinta cuplului Van Wickle.
Tot in aceasta perioada, s-a plantat un copac imens de sequoia, care mai apoi avea sa fie admirat de toti oaspetii care veneau aici. In sfarsit, pentru cei care iubesc acest gen de locuri, de altfel, minunate, Gradinile Blithewold pot servi drept un fanion al frumusetii naturalistice, mai ales in timpul primaverii, cand narcisele infloresc partinitor sensului de grandoare.