Locurile publice din Toronto, Ontario, sunt amenajate conform unei viziuni ecologice ce ar trebui sa serveasca drept inspiratie pentru multe alte tari din lume. De fapt, un turist european ar avea stranie senzatie, vizitand Toronto, ca se afla intr-un parc in interiorul caruia s-a construit, peste ani, un oras. Aceasta impresie ar fi sustinuta chiar si de Gradinile Edwards, ce se intind pe o suprafata totala de 14 hectare si care fac parte din cei 240 de hectare apartinand parcului din Toronto.

Gradinile Edwards1

Locuitorii orasului se pot bucura de un spatiu verde extrem de vast ce se lungeste de-a lungul vaii formate de Raul Don, din centrul orasului Toronto. Nu e de mirare ca, de-a lungul anilor, spatiile verzi din provincia Ontario au devenit o parte importanta a unui stil de viata strain multor orase europene. Visul verde al canadienilor a devenit realitate de o buna bucata de timp. Doar daca amintim de Parcul Regina Victoria sau de Gradinile Botanice Regale, ambele din regiune Ontario, vom intelege ca aceasta tara, aflata pe continentul nord-american, isi traieste din plin visul verde.

In ceea ce priveste Gradinile Edwards, visul a inceput undeva prin anul 1944, cand celebrul om de afaceri Rupert E. Edwards si-a achizitionat o casa si a creat un loc pitoresc, surprinzator sau nu, gandindu-l drept un loc public, si nicidecum o gradina pentru propria tihna. Va intrebati probabil care este motivul pentru care Gradinile Edwards din Toronto sunt cunoscute la nivel mondial.

Gradinile Edwards11

Nu se poate spune ca exista un motiv sau vreo controversa legata de aceasta gradina. Poate ca frumusetea unui astfel de loc este este de nedescris, oricat de cuprinzatoare ar fi o descriere. Cu toate acestea, gradinile amenajate de Rupert E. Edwards impresioneaza prin stilul lor natural, dar mai ales datorita vietii salbatice atat de bine conservate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.