Cu o bogată istorie culturală, Grecia este considerată ca fiind leagănul civilizației europene atingându-și supremația în anul 700 î.Hr. Capitala sa, Atena a devenit centru cultural și artistic al Mediteranei lăsând în urmă capodobere în domenii ca arhitectură, sculptură, literatură și dramă. Gânditorii greci au fost cei care au pus bazele unui nou sistem al cunoașterii atrăgând consecințele acestui fapt până în prezent.

Peisajul Greciei este format din lanțuri muntoase, insule paradisiace, porțiuni de măslini și plaje cu nisip auriu ce contrastează cu albastrul Mării Egee. Cel mai pretențios turist poate fi satisfăcut doar la observarea satelor pitorești izolate, insulelor cu miros de iasomie și ruinelor unei populații civilizatoare.

peisaj Grecia

Ca lăcaș în care boom-ul cultural s-a manifestat, Grecia deține o bogăție de situri istorice. Cel mai impresionant este Acropola din orașul Atena. Turistul, în urma călătoriei în Peloponez va avea certitudinea obținerii unei regresii în timp ce îl va transporta în lume animfelor, satirilor și zeilor deghizați.

Acropola din Atena
Acropola din Atena

Vizita pe stadionul din Olymp, mormântului ce aparține lui Agamemnon din Micene, eroul Greciei mitologice, a cărui existență este consemnată în Iliada sau vizionarea unei piese de teatru clasică, în amfiteatrul din Epidaurus sunt doar câteva aspecte pe care turistul le poate practica.

insula Santorini
insula Santorini

La Marea Egee, nisipul negru din Santorini absoarbe toată căldura soarelui și o menține mult după apus. Aici, turistul poate înota în grotele subacvatice. Insula Mykonos pune la dispoziție o plajă pentru nudiști, iar insulele Ios și Naxos dispun de o sumedenie de sporturi nautice. Insula Alonissos este în mare parte nelocuită, însă este străbătută de trasee. Cu aproximație, 80% din teritoriul Greciei este compus din munți, turiștii putându- se bucura de adrenalina alpinismului.

Turiștii sunt antrenați într-o serie de activități, însă rămâne la latitudinea acestora dacă vor să:

  • exploreze Atena, începând cu Acropola, unde se află Parthenonul din secolul al V – lea Î.Hr sau să se plimbe spre Agora, fostul centru civic, politic și comercial al Atenei. 
  • descopere Delphi, despre care anticii credeau că este centrul lumii. Acest complex religios păgân este amplasat pe un teritoriu mirific și cuprinde temple clasice, un teatru și un stadion. De asemenea, peisajul de la Meteora este unul fantastic, cu cele șase mănăstiri construite pe formațiuni stâncoase. Numărul total al mănăstirilor a fost 24, iar traseul până la ele la ele era format dintr-un sistem de scripeți. Acum există trepte săpate în stâncă.
  • admire fostul oraș-stat Corint, odată renumit pentru bogăție, eleganță, vicii și culte ale orgiilor. 
  • viziteze traseul olimpic original din Olympia, locul în care au luat naștere jocurile olimpice, între secolele VIII și IV Î.Hr. Alături se află Muzeul de Arheologie și Muzeul Jocurilor Olimpice.
  • viziteze peninsula pe care se află Muntele Athos, un stat monahal autonom înca din 1060. Aici sunt 20 de mănăstiri ce adăpostesc 1.700 de călugari. Doar bărbații pot intra, la cerere.
  • explora ruinele Knossos, un palat minoic de 3.000 de ani, căminul uneia dintre primele civilizații din Europa. Descoperiri din acest sit se află în Muzeul de Arheologie din portul Iralkio, de pe insula Creta. 
Knossos
Knossos

Plajele Greciei sunt superbe, printre cele mai frumoase numărându-se Lalaria, o plajă cu pietris, în Skiathos și Plaka, o întindere de nisip în Naxos. Peisajele Greciei sunt inedite permițând turistului să experimenteze Edenul, la discreție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.