Se găsește în comuna Berca, la întâlnirea a două trasee turistice deosebite. Unul duce către Vulcanii Noroioși, iar celălalt către mănăstirea Rătești. Hanul Moara Veche este o destinație în sine, reprezentând un loc extrem de pitoresc, un han amenajat în condiții moderne în cadrul unei mori foarte vechi, de secol XIX. Moara a fost renovată cu multă dragoste pentru istorie și natură, astfel că și-a menținut atmosfera veche și tihnită, de loc desprins din vremurile trecute. Ceea ce nu înseamnă că nu își merită cele 3 stele care i-au fost acordate.

Hanul Moara Veche a fost restaurat la interior pentru a oferi clienților toate facilitățile moderne specifice timpului nostru, însă decorurile și modul de amenajare sunt din altă epocă.

Hanul Moara Veche se integrează perfect peisajelor naturale și obiectivelor turistice ale zonei, fiind o locație ideală pentru familiile pornite în aventuri de vacanță.

Dispune de numai 5 camere, două duble și trei camere triple, neașteptat de spațioase. Camerele duble au, în principiu, paturi matrimoniale, destul de mari și foarte comode. Camerele triple dispun de un pat matrimonial și un pat single sau trei paturi de câteo persoană.

Aranjamentul, culoarea și calitatea pieselor de mobilier este cu totul surprinzătoare. Camerele duble au o suprafață de 20 de metri fiecare, iar cele triple ating 32 de metri. Dispunerea mobilierului este neașteptată, fiecare cameră având cu totul altă înfățișare. Paturile duble sunt lipsite de tăblie, având aspectul divanelor turcești, foarte moi și confortabile, așezate când în centrul camerei, când lipite de un perete, sub forma unui colț special amenajat pentru odihna de peste noapte.

Paturile de o persoană sunt din lemn deschis la culoare, cu tăblie și destul de înalte, amintind de mobilierul tipic căsuțelor rustice din lemn. Fotoliile și canapelele care alcătuiesc zonele de relaxare ale camerelor sunt fie din piele, fie din pluș, foarte mari, adânci, comode. Piesele de mobilier sunt așezate în multe feluri, respectând nu linia camerei, ci nevoia de confort și tihnă. Camerele par mai degrabă încăperile unei case private, construită din dragoste pentru poveștile spuse la gura sobei.

Culorile sunt foarte vesele, predomină roșul, albul, albastru, nuanțele de maro ale lemnului. Camerele strălucesc de curățenie și fiecare din ele dispune de câte un tablou plin de culoare și detalii, reflectând diverse peisaje de inspirație japoneză – grădini cu chioșcuri, mici iazuri, locuri de vis din alte colțuri ale lumii.

Citește și:  Monumentul Eroilor din Negrești Oaș: Obiective turistice Satu-Mare

În ceea ce privește aerul condiționat, numai unele camere sunt prevăzute cu acest tip de aparate. În schimb, accesul la internetul wi-fi este garantat tuturor clienților, atât în intimitatea camerelor, cât și pe coridoare sau zonele de luat masa. Fiecare cameră de la hanul Moara Veche are televizor cu ecran plat, canale tv prin cablu și calorifere pentru încălzire pe perioada anotimpului rece.

Camerele au băi private, utilate corespunzător, aproape modern, dar cu dușuri destul de rustice, acoperite cu perdea de plastic. Se oferă prosoape, uscător de păr și articole de toaletă gratuite.

Micul dejun nu este inclus în prețul camerei, dar poate fi comandat începând cu ora 8:00, la restaurantul hanului Moara Veche.

Hanul Moara Veche este prevăzut cu un restaurant, o terasă și un bar. Bucătăria este cea tradițional românească, iar preparatele reflectă pasiunea proprietarilor pentru mâncarea bine făcută. Se pot consuma specialități românești dintre cele mai gustoase. De regulă, restaurantul este mereu aglomerat, printre clienți numărându-se persoane cazate și în alte părți decât la han. Meniurile menționează cât durează prepararea fiecărui fel de mâncare comandat, astfel încât turiștii să poată alege nu doar ce mănâncă, dar și cât de repede sunt serviți.

Aspectul de han este imprimat și sălii de mese a restaurantului, cu mobilier frumos prelucrat în lemn și cu arcade mari, construite în stil medieval. Se organizează foarte multe nunți și botezuri, petreceri de Revelion și aniversări dintre cele mai diverse.

Hanul Moara Veche este un loc primitor și pentru familiile cu copii. A fost amenajat un spațiu special de joacă unde cei mici pot zburda în aer liber și consuma energia.

Cât privește activitățile sportive, adulții au mai multe variante la dispoziție: pescuit în apa râului Buzău, tenis de masă în cadrul unui spațiu oferit de personalul hanului, ciclism. Se pot împrumuta bicicletele hanului Moara Veche, mai ales că proprietarii nu pretind bani pe ele.

Există și o parcare, destul de mică, dar suficientă pentru cei cazați pe timp de noapte în han.

Turiștii au apreciat în mod deosebit curățenia, raportul calitate preț, meniul și locația hanului Moara Veche. Lipsa frigiderului și a dulapului din camere au reprezentat însă principalele minusuri ale cazării în această unitate. Check in-ul începe la orele 14:00, iar check out-ul trebuie trebuie făcut la ora 12:00.

hanul-moara-veche-berca.jpg

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.