Orasul Hong Kong este una din metropolele Republicii Populare Chineze ce are o populatie de 7 milioane de locuitori. Este de asemenea unul din cele mai mari porturi din lume si un important centru comercial si financiar al lumii.

Este situat in partea de sud a Chinei, are o suprafata de 1 104 kilometri patrati si aici se gaseste aeroportul cu cel mai mare trafic din Asia (ce are piste construite pe mare). Are, de asemenea, un trafic maritime foarte dens si foarte multe institutii de invatamant. Clima de aici este tropical musonica, iar cel mai inalt punct este de 958 metri (Tai Mo Shan).

Hong Kong trafic

Aspectul orasului este o imbinarea stilului traditional chinezesc cu cel modern, avand cladiri foarte inalte (aici fiind construita cea mai inalta cladire din Asia), dar si cladiri construite in stil traditional.
Grupurile entice nu au o foarte mare diversitate 95% din populatie fiind chinezi, 1.6 filipinezi, 1.3 indonezieni, restul de 2.1% fiind de alte etnii. Religia cea mai mult raspandita este Budismul, a doua fiind crestinismul. Cea mai vorbita limba este cantoneza 90%, engleza 2.8%, mandarina 0.9% , 5.5% altele.

Man Mo
Man Mo

Printre obiectivele turistice ce merita vazute se numara: templu Man Mo, cel mai vechi din tara, care este inchinat zeului literaturii (Man) si al razboiul (Mo); Victoria Peak, un loc la altitudine mare de unde se poate observa tot Hong Kong-ul; Catedrala Sf. Ioan, ce este considerate cea mai veche biserica crestina din Orient; casa-muzeu al ceaiului Flagstaff, o cladire in stil colonial; plajele din Repulse Bay, supravegheate de templul Tin Hau; piata Mong Kok, locul cu cea mai mare densitate a populatie din lume de unde se pot cumpara pesti exotici, amfibieni, pasari sau colivii de pasari din bambus si multe altele; manastirea Cei Zece Mii de Buddha ce se afla pe dealurile Noile Teritorii unde se afla in jur de 13 000 de statui ale lui Buddha.

Citește și:  Alcobendas - Spania: Orașe de vizitat
Cei zece mii de Budha
Cei zece mii de Budha

Cei care doresc sa viziteze acest oras ar trebui sa stie cateva din obiceiurile oamenilor de aici. Pentru salut se foloseste strangerea de mana, iar apelarea se face dupa numele de familie. La masa se pot servi pana la 12 feluri de mancare si este foarte apreciat apetitul sanatos, astfel ca se recomanda sa se guste din fiecare fel de mancare servit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.