A fost construit în anul 2011, în apropierea centrului orașului Orșova, chiar pe faleza Dunării. Hotel Apolodor se adresează în egală măsură turiștilor aflați în călătorii de afaceri sau de plăcere, oferindu-le cazare și servicii la standard de 3 stele. Sunt disponibile 11 spații de cazare, destul de variate sub aspectul dimensiunilor, prețurilor și numărului de persoane acomodate. Fiecare dintre camerele hotelului Apolodor se bucură de balcon privat cu vedere la Dunăre.

Camerele sunt de mai multe feluri: duble standard, duble deluxe și suite. Peste tot, decorul inspiră tihnă, confort și destindere totală.

Camerele duble standard sunt camere matrimoniale și twin, fie cu pat dublu, fie cu două paturi single. În ambele cazuri, suprafața este de 16 metri pătrați. Mobilierul se compune din noptiere, spațiu de lucru sub forma unui birou cu scaun și dulap de haine aflat în vestibul. Camerele sunt spațioase, punându-se accentul pe nevoia de odihnă, astfel că paturile se bucură de dimensiuni generoase și de saltele de calitate. Pe jos se află mochetă. Televizorul este prins pe perete. Decorul camerelor duble standard ale hotelului Apolodor din Orșova emană ospitalitate și intimitate, datorită combinațiilor de culori calde – galben, bej, crem, maro și roșu – și a accesoriilor decorative. Tăblia patului este îmbrăcată în tapițerie elegantă, ferestrele sunt ascunse sub perdele vaporoase și draperii opace, iar lămpițele de noapte oferă lumină galbenă, propice cititului până seara târziu. Baia camerei duble standard este spațioasă și dotată cu utilități foarte moderne și bine întreținute: cabină de duș, chiuvetă și vas de toaletă. Aerisirea se face cu ajutorul ferestrei.

Camerele duble deluxe ale hotelului Apolodor din Orșova sunt camere spațioase, măsurând fiecare câte 30 de metri pătrați și având posibilitatea de a acomoda 3 adulți. Sunt camere matrimoniale, cu pat dublu, pentru cupluri și canapea extensibilă pe post de zonă de relaxare. Decorul poate varia, de la o cameră dublă deluxe la alta, dar piesele de mobilier rămân aceleași: noptiere, canapea și măsuță de cafea, birou cu scaun pentru momentele dedicate activităților profesionale și dulap de haine. Camerele deluxe sunt ideale pentru cuplurile cu copii, asigurând suficient spațiu de odihnă și relaxare. Pe jos se află mochetă groasă. Ca stil de amenajare, se repetă elementele și combinațiile din camerele duble standard. Băile sunt spațioase și pline de lumină naturală, asigurând utilitățile specifice: cabină de duș, chiuvetă și vas de toaletă foarte moderne.

Hotel Apolodor din Orșova pune la dispoziția turiștilor și un apartament suită, alcătuit din dormitor și cameră de zi. Suprafața este de 30 metri pătrați, în componența cărora intră și baia privată și balconul. Dormitorul este matrimonial, cu pat dublu, noptiere, dulap de haine și spațiu de lucru sub forma biroului cu scaun. Camera de zi asigură zonă de relaxare ce poate fi transformată și în spațiu de dormit, căci canapeaua este extensibilă. Sunt disponibile și fotolii și măsuță de cafea. Ieșirea pe balcon se face din camera de zi. Decorul este primitor, în combinații de gri, roșu și galben. Baia este mare și modernă, cu cabină de duș, chiuvetă și vas de toaletă. Pot fi acomodate până la 3 persoane într-un astfel de apartament.

Citește și:  Comuna Târșolț: Obiective turistice Satu-Mare

În camere, turiștii beneficiază de aparate de aer condiționat, acces liber la rețeaua de internet wireless, televizor cu ecran plat, programe tv prin cablu, frigider cu minibar, telefon, articole cosmetice gratuite, prosoape și uscător de păr. Fiecare dintre camerele hotelului Apolodor din Orșova are detector de fum. Accesul se face pe bază de cartelă.

Costul cazării cuprinde și micul dejun care se ia în restaurantul hotelului, sub forma bufetului suedez. Restaurantul se numește New Wave și are dublu specific – românesc și italienesc. Preparatele cele mai apreciate sunt cele pe bază de pește. Salonul de mese are o capacitate de 50 de persoane și este amenajat cu vedere la Dunăre, într-un decor romantic, cu mobilier de culoare albă și accesorii ce duc cu gândul la călătoriile pe mare, sub apusul soarelui.

Restaurantul hotelului Apolodor din Orșova este ideal pentru organizarea unor evenimente private memorabile, datorită atmosferei, meniurilor și priveliștii asigurate. La exterior se continuă cu o terasă având capacitate de alte 50 de locuri.

Barul hotelului Apolodor este un loc dedicat relaxării și destinderii în jurul unei băuturi răcoritoare, pe canapelele comode amenajate cu generozitate.

Locul preferat al clienților hotelului Apolodor din Orșova este plaja privată, aflată chiar la baza terasei. Plaja este frumos amenajată cu șezlonguri și umbreluțe, fiind gratuită pentru clienții cazați la interior. Este locul ideal pentru cei care doresc să se bronzeze, să înoate, pescuiască sau să se plimbe pe faleză, în apusul soarelui. Sunt disponibile plimbări cu vaporașul.

Parcarea privată există, dar este extrem de mică: are fix 3 locuri.

Raportul calitate – preț, locația excelentă și decorul plăcut al camerelor s-au bucurat de aprecierile celor cazați la hotel Apolodor. În schimb, mâncarea a fost aspru criticată.

hotel-apolodor-orsova.jpg

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.