Se găsește în centrul orașului, în imediata apropiere a gării din Vatra Dornei și la foarte mică distanță de pârtia de schi a stațiunii. Hotel Belvedere este încadrat categoriei de 3 stele și a fost inaugurat în anul 2007, în chiar fosta vilă unde a locuit și compus marele Lucian Blaga. O parte dintre manuscrisele și obiectele personale ale marelui poet se regăsesc în proprietatea hotelului Belvedere din Vatra Dornei.

Dispune de 54 de locuri de cazare în 21 de spații ce se pot închiria în variante de camere duble, camere triple și apartamente. Camerele duble ale hotelului Belvedere din Vatra Dornei sunt în variantă de camere standard și camere superioare.

Camerele duble standard pot fi matrimoniale sau twin. Au suprafețe de câte 20 de metri și decoruri feminine, ce îndeamnă la recrearea sufletului și a trupului în egală măsură. Mobilierul se compune din noptiere, zonă de relaxare cu scaune și măsuță de cafea, spațiu de lucru ce poate fi folosit ca și comodă tv sau masă de toaletă, dulap de haine și spațiu de depozitat bagajele. Combinațiile de culori includ alb, bej, roșu și culoarea șampaniei. Atmosfera este primitoare și romantică, chiar dacă piesele de mobilier sunt foarte moderne. Baia unei camere duble standard se înscrie în același decor contemporan, cu cabină mare de duș, chiuvetă și vas de toaletă ultra moderne.

Camerele duble superioare sunt, de asemenea, în variantă de camere matrimoniale și twin. Suprafețele sunt ceva mai generoase, ajungând până la 25 de metri fiecare. Toate aceste camere superioare ale hotelului Belvedere din Vatra Dornei dispun de balcon privat. Pe lângă zona de relaxare clasică, reprezentată de scaune și masă de cafea, aceste camere dispun și de fotolii adânci sau canapele cochete. Decorul este plin de eleganță și rafinament, bazat pe combinații de culori de maro închis și galben, roz pal și roșu. Băile sunt spațioase, pline de lumină și cu dotări foarte moderne. În loc de cabină de duș, există cadă.

Hotel Belvedere din Vatra Dornei oferă cazare și cuplurilor ce călătoresc cu copilul, în camere triple. Acestea au suprafețe de 30 de metri în care este inclus și balconul privat. O cameră triplă se compune dintr-un pat matrimonial și un pat single, fiecare fiind străjuit de propria noptieră. Restul mobilierului cuprinde spațiu de relaxare sub forma fotoliului și scaunelor cu măsuță de cafea, spațiu de lucru sau masă de toaletă, dulap de haine și loc pentru bagaje. Baia este la fel de mare și modernă ca și în cazul camerelor superioare. Decorul este romantic, cu accesorii textile cochete, sub forma cuverturilor de pat lucioase, pernuțelor în formă de inimioară, draperiilor vaporoase și a aranjamentelor florale.

Citește și:  Biserica Adormirea Maicii Domnului din Orsova : Obiective turistice Mehedinţi

Suitele din cadrul hotelului Belvedere din Vatra Dornei dispun de suprafețe mari, de 40 de metri și au în componență balcoane private. Suitele sunt formate din două încăperi separate – un dormitor și o cameră de zi. Pot fi acomodate până la 4 persoane într-o astfel de suită. Dormitorul este matrimonial și dispune de zonă de relaxare cu scaune și masă, comodă tv cu spațiu pentru frigider, loc de lucru cu oglindă și dulap înalt de haine. În camera de zi este disponibilă o canapea extensibilă, foarte comodă, pe cât de elegantă, pe atât de practică. Camera de zi are propriul televizor. Baia suitelor din cadrul hotelului Belvedere din Vatra Dornei este spațioasă și plină de lumină. Mobilierul este modern și de calitate și cuprinde cadă moderna, rotundă.

Turiștii cazați în camerele hotelului Belvedere din Vatra Dornei se bucură de facilități specifice celor 3 stele hoteliere aferente: aer condiționat, acces liber la rețeaua wireless, frigider cu minibar, telefon, televizor cu canale prin cablu, serviciu de trezire. În băi sunt disponibile halate, articole cosmetice gratuite, uscător de păr, papuci și prosoape.

Prețul camerelor nu include micul dejun. Acesta poate fi comandat contra cost, la restaurantul hotelului Belvedere, în regim de bufet continental. Restaurantul dispune de 65 de locuri și este amenajat într-un decor baroc, chiar la demisolul hotelului. Bucătăria este specializată în preparate din pește și patiserie după rețete din bătrâni. La cerere, se prepară meniuri internaționale.

Hotel Belvedere din Vatra Dornei dispune de propria păstrăvărie, garantând prospețimea și calitatea mâncărurilor pe bază de pește. Meniurile sunt stropite cu vinuri excelente de la podgorii românești prestigioase.

Turiștii aflați la hotel Belvedere în interes de afaceri au la dispoziție două săli de conferințe cu capacitate de 30 și respectiv 50 de locuri. Parcarea mașinilor este gratuită și sigură, fiind supravegheată prin sistem video.

Copiii până la 12 ani se cazează gratuit în camerele părinților. Contra cost, sunt primite animale de companie.

Clienții hotelului au lăudat curățenia, dimensiunea camerelor, calitatea micului dejun și amabilitatea personalului hotelier. Au existat însă unele critici legate de viteza de conexiune a internetului, parcarea prea mică și unele facilități ce necesitau reparații.

hotel-belvedere-vatra-dornei.jpg

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.