Deși este încadrat categoriei de 2 stele hoteliere, hotel Călărași este unul dintre cele mai renumite și apreciate din județul cu același nume. A fost inaugurat în anul 1983, astfel că se mândrește cu o îndelungată experiență pe piața turismului românesc.
Hotel Călărași oferă turiștilor condiții de cazare și servicii cu mult peste nivelul celor 2 stele, dar la prețuri foarte avantajoase. Este poziționat central, în apropierea unor instituții de frunte ale orașului: Prefectură, Primărie, Poștă, Casa de Cultură și Consiliul Județean. Din acest motiv, hotel Călărași se adresează cu precădere oamenilor de afaceri.
Variantele de cazare sunt în camere duble și suite. Există 90 de camere duble și 10 suite.
Camerele duble sunt disponibile și în sistem matrimonial și în sistem twin. Măsoară fiecare câte 20 de metri și sunt mobilate cu multă eleganță. Cele mai numeroase sunt camerele cu paturi twin, speciale pentru turiștii care călătoresc în afara cuplului, în interes de serviciu. Decorul camerelor duble este însă același, singura diferență constând în numărul și dimensiunea paturilor. Camera dublă se compune din pat, noptiere, zonă de relaxare și dulap de haine aflat în vestibul. Zona de relaxare este foarte practic realizată, având funcție de comodă pentru televizor, spațiu de lucru cu scaun și măsuță de toaletă pentru doamne. Decorul este foarte elegant și nou, cu decorațiuni textile de cea mai bună calitate. Predomină culori pline de stil, combinate cu ingeniozitate: culoarea șampaniei, alb strălucitor, vișiniu, maro închis și albastru senin. Pe jos e disponibilă mochetă groasă. Baia camerei duble din cadrul hotelului Călărași este amenajată cu utilități de ultimă modă: cabină de duș cu sistem spa, chiuvetă și vas de toaletă, amplasate într-un decor surprinzător de proaspăt și modern: fie combinații de roșu aprins și negru, fie combinații de alb, bej și crem.
Apartamentele din cadrul hotelului Călărași sunt spațioase și amenajate într-un stil clasic, plin de eleganță. Măsoară 30 de metri și cuprind două încăperi, aflate una în continuarea alteia. Dormitorul este matrimonial, cu pat mare, încadrat de noptiere. În salonul de zi se găsește comoda pentru televizor, o zonă de relaxare compusă din două fotolii și măsuță de cafea, o canapea de piele și un spațiu de lucru, sub forma unui birou cu scaun. Dulapul pentru haine se află în vestibul. Tot mobilierul este nou și modern, încadrat într-un decor plăcut, primitor și elegant, marcat de combinații de culori precum violet, crem și alb, roșcat, gri și alb. Există numeroase piese ornamentale ce întregesc imaginea unui hotel de peste 2 stele. Baia apartamentului este foarte spațioasă și ultramodern utilată: chiuvetă cu două cuve încastrate în granit, cabină de duș cu sistem spa, vas de toaletă.
Clienții hotelului Călărași se bucură în prețul cazării de aer condiționat, acces gratuit la internet, televizor cu programe prin cablu, frigider, articole cosmetice gratuite, telefon, uscător de păr. Tot în costul cazării la hotel Călărași este cuprins și micul dejun care se servește într-un salon intim, special amenajat în acest scop.
Turiștii au la dispoziție și un bar deschis non stop, unde se servesc băuturi fine, o colecție de vinuri și specialități de cafea.
Fiind un hotel care se adresează în special turismului de afaceri, hotel Călărași dispune și de o sală de conferințe, prevăzută cu toate utilitățile necesare desfășurării unor ședințe restrânse, dar și unor conferințe cu audiență largă: video proiector, flip chart, LCD, laptopuri și sistem de sonorizare.
Sala de conferințe are forma literei U și cele 50 de locuri pot fi așezate în funcție de preferințele clienților. În continuarea sălii de conferințe se află și un salon de cafea, pentru pauze și discuții private.
Hotel Călărași oferă clienților săi și locuri de parcare gratuite. Contra cost, se asigură transportul către gară și aeroport.
Cele mai apreciate aspecte ale unui sejur la hotel Călărași sunt semnalul la internet, locația și curățenia desăvârșită. Confortul și raportul calitate preț au fost comentate pozitiv de către clienți, însă atitudinea personalului hotelier și facilitățile garantate au fost criticate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.