Se găsește în centrul orașului, fiind construit într-o curte privată ce asigură spații verzi, căutate pentru caracterul lor odihnitor. Hotel Capitol din Cluj Napoca este situat pe strada Neagra, în apropierea localurilor de noapte și a restaurantelor, dar și în vecinătatea grădinii Botanice. A fost încadrat la categoria hotelurilor de 3 stele și dispune de 20 de încăperi pe care le închiriază în variantele tradiționale: single, duble și twin.

Camerele single ale hotelului Capitol din Cluj Napoca au o suprafață de 15 metri pătrați și se remarcă printr-un decor vesel, cochet. Aceste camere se adresează în special turiștilor aflați în interes de afaceri, cel mai adesea neînsoțiți, și cărora le oferă tot confortul necesar pentru odihna nocturnă și ceasuri de relaxare pe timpul zilei. În componența camerelor single intră un pat de o singură persoană, noptieră, dulap de haine, zonă de lucru reprezentată de măsuță cu scaun. Există și oglindă, astfel că spațiul se poate utiliza în mai multe feluri – ca masă de toaletă, loc de savurat cafeaua sau birou de lucru, mai ales că dispune și de o veioză cu lumină puternică. Restul mobilierului este format din loc de depozitat bagajul și cuier pentru haine și o comodă tv cu spațiu pentru frigider. Camerele sunt mari, spațioase și foarte primitoare. Mobilierul este din pal deschis la culoare, dar ușile de la cameră și baie sunt făcute din lemn, ceea ce contribuie la decorul cald al încăperii. Combinațiile de culori sunt vesele, de portocaliu, crem, galben și alb. Baia este modern utilată, cu mobilier de calitate, foarte practic. Fiind îmbrăcată în faianță și gresie albă, se bucură de o luminozitate aparte.

Camerele duble ale hotelului Capitol din Cluj Napoca au aceeași suprafață ca și camerele single – de 15 metri pătrați, dar dormitoarele sunt ceva mai mari, în detrimentul băilor. O astfel de cameră dispune de pat matrimonial pentru 2 persoane, fiind ideală pentru cei ce călătoresc în cuplu. Restul mobilei cuprinde noptiere, spațiu de relaxare sau lucru cu facilități de toaletă pentru doamne, comodă tv cu spațiu pentru frigider, dulap pentru haine și zonă de cuier și rafturi pentru bagaje. Combinațiile de culori sunt identice cu cele de la camerele single ale hotelului Capitol din Cluj Napoca, și anume nuanțe de portocaliu, bej, galben, alb. Pardoseala este acoperită cu mochetă groasă, de culoare deschisă, iar tocurile ferestrei și ușile sunt din lemn lăcuit, ceea ce sporește intimitatea camerei. Chiar dacă mobila este simplă, decorul se dovedește ideal pentru destindere și relaxare. Baia camerei duble este amenajată în formă dreptunghiulară și cuprinde chiuvetă cu picior, vas de toaletă și cădiță de duș cu perdea. Aerisirea se face în mod natural, prin fereastra de termopan.

Citește și:  Casa Contelui Mercy din Timișoara: Obiective turistice Timiş

Camerele twin ale hotelului Capitol din Cluj Napoca se adresează celor care călătoresc în afara cuplului, fie în compania colegilor, fie în compania unor rude sau prieteni. Dispun de 2 paturi de o persoană și o suprafață de 15 metri pătrați. Paturile sunt lungi și confortabile, separate. Restul mobilei se compune din noptiere, spațiu de lucru, dulap în vestibul, comodă tv și zonă de depozitat bagajele. Decorul este jucăuș, îndeamnă la totală recreere și inspiră bună dispoziție, prin prisma culorilor calde și a ornamentelor simple, dar vesele, sub forma vaselor de flori, a lumânărilor și formei aplicelor sau lămpilor. Băile acestor camere sunt prevăzute cu cădiță de duș cu paravan de sticlă, evitându-se neplăcerile cauzate de existența perdelei de plastic.

Toate camerele hotelului Capitol din Cluj Napoca dispun de televizoare cu ecran plat, 50 de canale tv prin cablu, frigider cu minibar, acces gratuit la rețeaua de internet, facilități pentru călcat hainele, telefon cu linie internațională, seif și aer condiționat. Camerele hotelului Capitol din Cluj Napoca sunt de două feluri – pentru fumători și pentru nefumători. În băi, turiștilor le sunt asigurate articole cosmetice gratuite, prosoape, uscător de păr și oglindă cosmetică cu lupă.

La hotel Capitol din Cluj Napoca, micul dejun se regăsește în costul camerelor. Se oferă în regim de bufet suedez, în cadrul salonului special amenajat sau, la cerere, direct în camere. Salonul pentru micul dejun este un spațiu intim, plăcut, amenajat sub forma unei săli micuțe, cu mobilier în culori calde, de portocaliu și galben. Salonul acoperă strict necesitățile hotelului, adresându-se exclusiv celor cazați. Aici se servește doar micul dejun. Nu există un restaurant propriu.

Turiștii veniți în Cluj cu interese de afaceri pot închiria sala de conferințe a hotelului Capitol din Cluj Napoca. Este prevăzută cu echipamentul specific mediului de lucru.

Zona de relaxare se află în curtea interioară a hotelului, sub forma unei terase în aer liber. Spațiile verzi ce înconjoară terasa sunt ideale pentru cei sătui de atmosfera tipică de oraș.

Tot în curtea interioară a hotelului Capitol din Cluj Napoca, se află și parcarea, păzită pe timpul zilei și încuiată pe timpul nopții.

hotel-capitol-cluj-napoca.jpg

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.