A fost inaugurat în anul 1974, iar istoria lui se leagă inevitabil de celebrul roman „Dracula”, semnat de Bram Stocker. Acțiunea cărții se desfășura, la un moment dat, într-un hotel denumit Coroana de Aur, aflat în orașul Bistrița. De aici a început totul…

Astăzi, acest hotel chiar există, iar numele lui caută să speculeze turistic succesul basmului țesut în Occident pe marginea personalității fascinante a celebrului domnitor muntean Vlad Ţepeș.

Hotel Coroana de Aur se numără printre cele mai cunoscute hoteluri ale zonei și este amplasat central, chiar în inima orașului Bistrița. Este cotat la 3 stele, dar în ciuda legăturii cu romanul Dracula, decorul camerelor este cât se poate de elegant, confortabil și modern.

Hotel Coroana de Aur din Bistrița dispune de 109 camere și 4 apartamente. Este vorba despre camere single și duble și despre apartamente ce pot acomoda până la 3 persoane.

Camerele single sunt în regim business, adresându-se celor care călătoresc neînsoțiți, eventual în interes de serviciu. O cameră single la hotel Coroana de Aur din Bistrița are o suprafață de 20 de metri și dispune de un pat încăpător pentru o singură persoană. Mobilierul este practic, oferind spațiu de lucru cu scaun de birou, o mică zonă de relaxare sub forma unei măsuțe cu fotoliu și o noptieră. Comoda tv este inclusă în corpul destinat spațiului de lucru și adăpostește și frigiderul camerei. Decorul este elegant și primitor, în combinații odihnitoare de alb și crem. În baie, mobilierul este modern și cochet, cu cadă de duș prevăzută cu paravan de sticlă, chiuvetă și vas de toaletă.

Camerele duble standard ale hotelului Coroana de Aur din Bistrița se pot închiria în variantă twin sau matrimoniale, cu două paturi separate sau un pat dublu, matrimonial. O astfel de cameră dispune de o suprafață de 17 metri și un decor ce inspiră veselie. Mobilierul este din lemn de culoare închisă, practic și confortabil. Zona de relaxare este compusă din măsuță cu scaune, comodă tv și noptiere. Baia camerei duble standard a hotelului Coroana de Aur din Bistrița are un aspect voios, datorită culorilor intense de portocaliu în combinație cu alb strălucitor. Baia dispune de cabină de duș.

Hotel Coroana de Aur din Bistrița oferă spre închiriere și camere duble business, ceva mai elegante decât cele standard. Suprafața acestora este de 22 de metri, iar decorul se aseamănă camerelor single business, inspirând romantism și intimitate prin prisma combinațiilor de culori calde – crem, alb și auriu. Detalii precum pernuțele decorative, înălțimea saltelelor, eleganța fotoliului sau broderia cuverturii de pat contribuie la farmecul acestui gen de cameră. Camerele se compun din zonă de relaxare cu fotoliu, noptiere și o masă de toaletă cu oglindă și scaun ce poate fi folosită atât ca spațiu de machiaj de către doamne, cât și ca spațiu de lucru de către domni. În baie, se află cabină de duș, chiuvetă și vas de toaletă. Decorul este în nuanțe de alb sau crem deschis, iar forma chiuvetei este cu totul originală.

Citește și:  Casa care inglobeaza un turn de aparare - incinta II - din Sibiu : Obiective turistice Sibiu

Apartamentele hotelului Coroana de Aur din Bistrița sunt încântătoare. Fiecare din ele măsoară câte 40 de metri și au decoruri absolut diferite, fie romantice și calde, fie sobre și elegante. Un apartament dispune de un dormitor matrimonial și o cameră de zi, ambele regăsindu-se în plan deschis. Camera de zi este alcătuită din zonă de relaxare cu fotolii și măsuță de cafea, spațiu de birou cu scaun, comodă tv și un dulap cu rafturi. Există și o masă cu scaune pentru servit meniuri ușoare. Chiar dacă atmosfera diferă de la un apartament la altul, în funcție de accesorii și combinațiile de culori, băile sunt amenajate în același stil, cu chiuvetă, cadă cu jacuzzi, vas de toaletă și bideu.

În toate camerele hotelului Coroana de Aur din Bistrița, turiștii au la dispoziție aer condiționat, acces gratuit la rețeaua de internet wireless, frigider cu minibar, balcon privat cu vedere la oraș și seif. Televizorul poate fi clasic, cu tub, sau modern, cu ecran plat. Se asigură canale tv prin cablu. Tot în camere, sunt disponibile telefoane și aparate de radio.

În apartamente, există facilități de pregătire a cafelei și ceaiului. Ferestrele termopan din hotel Coroana de Aur din Bistrița sunt dublate cu plase de țânțari. În băi, turiștii beneficiază de prosoape, articole cosmetice gratuite și uscător de păr.

În prețul camerei, se include și micul dejun, disponibil la restaurantul hotelului Coroana de Aur din Bistrița. Aici, pot fi primite 250 de persoane simultan, astfel că salonul este ideal și pentru petrecerile de amploare de forma nunților și botezurilor.

Hotel Coroana de Aur din Bistrița oferă și o surpriză: salonul Jonathan Harker (personaj al romanului Dracula), amenajat în stil englezesc și unde se pot da petreceri cu până la 70 de invitați sau se pot savura meniuri internaționale alături de persoana dragă.

hotel-coroana-de-aur-bistrita.jpg

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.