Se află în centrul istoric al orașului Buzău și se bucură de un succes formidabil, datorită prețurilor mici, a curățeniei, interioarelor cu aspect medieval și datorită promptitudinii personalului. Hotel Corso ocupă o clădire istorică, construită în 1880, dar restaurată de mai multe ori de-a lungul timpului. Ultima renovare a avut loc în anul 2008, oferind hotelului un nou început.

Locația este, în egală măsură, apreciată și criticată. Unii clienți s-au îndrăgostit de aerul istoric al centrului orașului Buzău, de vecinătatea unor instituții de prestigiu și de forma și aspectul străduțelor din jur. Alți turiști s-au arătat nemulțumiți de faptul că centrul istoric în care este amplasat hotelul Corso nu a beneficiat încă de grija autorităților.

Hotelul Corso este încadrat la categoria de 2 stele și practică prețuri mici. Camerele sunt spațioase, în raport cu costul și numărul stelelor, iar mobilierul este pe cât de simplu și practic, pe atât de bine întreținut și comod.

Camerele hotelului Corso sunt de trei feluri: duble, twin și triple.
Camerele duble au pat matrimonial și o zonă de relaxare spațioasă, alcătuită din canapea de piele și măsuță de cafea. Fiecare cameră dispune de televizor, așezat pe o comodă modernă. Nu lipsește nici dulapul necesar depozitării hainelor, în cazul unui sejur îndelungat. Camerele duble au o suprafață de 20 de metri și dispun de baie proprie, dotată modern, cu cabină de duș.

Camerele twin au aceeași suprafață generoasă, numai că dispun de două paturi de câte o persoană, amenajate la o oarecare distanță. În acest fel, se pot caza aici persoane care nu constituie un cuplu. Există o zonă de relaxare, ce prevede existența unei măsuțe de cafea și scaune confortabile.

În cadrul hotelului Corso, camerele triple au dimensiuni și mai mari, de 30 de metri. Mobilierul este format din două paturi single, o canapea de o singură persoană, comodă tv, zonă de relaxare cu două scaune comode și un dispozitiv de agățare a hainelor.

Fiecare dintre camere are baie proprie, hotelul Corso dispunând exclusiv de cabine de duș, nu și căzi. Mobilierul de toaletă este modern, elegant, practic și bine întreținut. Se oferă articole cosmetice gratuite, uscător de par și prosoape.

Citește și:  Pădurea Hagieni: Obiective turistice Constanţa

Toate camerele hotelului Corso au frigider, televizor clasic sau cu ecran plat, telefon, acces gratuit la sistemul de internet wi-fi. Camerele duble și camerele twin au aer condiționat.

Un amănunt important – toate camere au izolație fonică, ceea ce permite relaxarea și chiar unele activități de birou. Pardoseala este din parchet de lemn, dar unele camere dispun de mochetă.

Micul dejun nu este inclus în prețul camerei. Se servește la cerere și costă suplimentar. Restaurantul hotelului Corso reprezintă principalul atu, fiind amenajat în pivnița clădirii istorice și având un aer medieval fermecător. De-a lungul etapelor de renovare, restaurantul a păstrat dimensiunile și planul inițial al construcției pivniței, care a fost numai reparată și înfrumusețată. Nu s-a afectat în niciun fel arhitectura originală, lucru pe care clienții hotelului Corso îl apreciază în mod deosebit.

Restaurantul are un farmec aparte, datorită aspectului vechi, de locație istorică. Aici, se servesc cu precădere preparate din bucătăria tradițională românească și se consumă vinuri alese, în special din podgoriile românești, mai ales din podgoria Dealul Mare. Alcoolul fin poate fi savurat la cerere, la fel ca și vinurile internaționale. În cazuri speciale, restaurantul oferă și meniuri internaționale. Se organizează numeroase mese festive, petreceri și seri vesele cu prietenii.

Printre facilitățile hotelului Corso, se află și un salon spa, unde accesul este contra cost. Cei interesați de acest gen de activitate pot apela cu încredere la serviciile salonului, prețurile fiind accesibile.

Hotelul Corso are parcare privată proprie, unde clienții pot lăsa mașinile în condiții de maximă securitate. Accesul către parcare poate părea un pic dificil pentru că nu este semnalizat în niciun fel și, deseori, clienții rătăcesc pe străduțele înguste și cu sens unic din jurul hotelului.

Printre minusurile hotelului Corso, conform părerii exprimate a turiștilor, se numără lipsa ascensorului și a plaselor de țânțari la ferestre, astfel că pe timpul verii este imposibil de stat seara cu geamul deschis.

Check in-ul începe la ora 13:00, iar check out-ul se încheie la ora 12:00. La recepție nu se poate face plata decât în numerar.

hotel-corso-buzau.jpg

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.