Reprezintă nu doar o unitate de cazare, ci mai ales un punct de reper în istoria orașului. Hotel Diafan este găzduit într-o clădire de mare valoare istorică, construită în secolul al XVI-lea și recondiționată de mai multe ori pe parcursul trecerii timpului.

Hotel Diafan se regăsește într-o clădire în stil gotic și renascentist, aflată chiar în inima vechiului centru istoric al orașului Baia Mare, în apropierea altor câtorva obiective de interes național: Piața Libertății, Turnul lui Ştefan sau Casa Elisabeta.

Hotel Diafan din Baia Mare este încadrat categoriei de 3 stele hoteliere și oferă cazare în 11 spații variate, fiind vorba de camere single, camere duble și suite.

Camerele single ale hotelului Diafan din Baia Mare au suprafețe de câte 10 metri fiecare și se adresează turiștilor ce călătoresc neînsoțiți. Sunt prevăzute cu un pat single, noptiere moderne, zonă de relaxare sub forma scaunului cu măsuță de cafea și a zonei de lucru, compusă dintr-un birou cu scaun în vecinătatea căruia se află și comoda tv. Dulapul de haine este înalt și spațios. Decorul camerei single este modern, confortabil și elegant. Asigură intimitate și relaxare, datorită modului de amplasare a mobilei, dar și combinațiilor de culori pline de energie – nuanțe de verde, alb și maro închis. Baia are aspect foarte modern, iar ușa este din geam transparent, având în vedere că în această cameră se cazează o singură persoană. Utilitățile specifice sunt moderne și de bună calitate: vas de toaletă, cabină de duș și chiuvetă.

Camerele duble ale hotelului Diafan din Baia Mare sunt ceva mai spațioase, de câte 18 metri fiecare și sunt exclusiv camere matrimoniale, cu un singur pat dublu. Stilul este același, elegant, dar și contemporan, în ciuda aspectului istoric de la exteriorul hotelului. O cameră dublă se compune din noptiere, zonă de relaxare alcătuită din scaune cu spătar rotund, elegant, și spațiu de lucru sub forma unui birou, comodă tv și dulap pentru haine. Combinațiile de culori sunt moderne și cochete, inspirând rafinament și destindere: verde, violet, gri, alb și negru. Numai unele dintre camerele duble dispun de aparate de aer condiționat. Baia unei camere duble este luminoasă, dotată cu cabină de duș, chiuvetă și vas de toaletă. Aerisirea se face prin fereastră.

Suitele hotelului Diafan din Baia Mare sunt extrem de spațioase, cel puțin în raport cu restul camerelor. Se bucură de suprafețe generoase de câte 42 de metri și asigură clienților mai multe zone de petrecere a timpului, amenajate toate în spațiu deschis. Dormitorul este matrimonial, destul de intim și elegant, respectând stilul deja consacrat al camerelor duble. Zona de living se compune dintr-o canapea extensibilă, amplasată într-un colț ce asigură intimitate. Mai este disponibilă și o zonă de preparare a mâncării, sub forma unei chicinete prevăzută cu dulapuri pentru veselă, plită de încălzit și chiuvetă. Suitele sunt foarte mari și piesele de mobilier sunt numeroase: dulap de haine, comodă tv, zonă de birou, spațiu pentru relaxare. Pot fi acomodate până la 3 persoane într-o astfel de suită. Decorul este plăcut, realizat cu mobilier modern și combinații de culori sobre: roșu închis, violet, gri, crem, alb și negru. Baia suitei asigură toate utilitățile necesare: cabină de duș, două chiuvete și vas de toaletă.

Citește și:  Mausoleul lui Gazi Ali Pasa din Babadag : Obiective turistice Tulcea

Nu toate camerele și suitele se bucură de aer condiționat. Doar unele dintre ele sunt prevăzute cu acest sistem. În schimb, peste tot în încăperile hotelului Diafan din Baia Mare, turiștii au acces gratuit la rețeaua de internet wireless, frigider, minibar, televizor cu programe prin cablu, uscător de păr, articole cosmetice gratuite, prosoape.

În costul cazării intră și micul dejun. Acesta poate fi servit în cadrul restaurantului hotelului Diafan din Baia Mare, un salon restaurat, dar având o vechime impresionantă: în jur de 600 de ani. Restaurantul se bucură de o atmosferă intimă, putând acomoda până la 50 de persoane și asigurând o priveliște spectaculoasă asupra centrului vechi al orașului Baia Mare. Mobilierul este din lemn masiv, în forme elegante, ce evocă atmosfera medievală de la momentul nașterii clădirii. Deși elementele decorative sunt destul de moderne, s-a păstrat un șemineu mare din piatră, pus în funcțiune în anotimpul rece, spre bucuria clienților.

În continuarea restaurantului, hotel Diafan din Baia Mare își invită turiștii la o experiență de-a dreptul istorică, în cadrul cramei sale. Este un loc absolut special, cu arcade și decoruri din piatră, păstrând atmosfera veche a castelelor de altădată. Aici se pot degusta vinuri românești alese din cramele Oprișor, Segarcea, Vinarte, Ceptura și Murfatlar, dar se pot servi și bucate cu specific românesc. Sunt disponibile 45 de locuri.

Clienții hotelului Diafan din Baia Mare au la dispoziție o parcare privată gratuită.

Locația și curățenia au primit note mari din partea clienților hotelului Diafan din Baia Mare. Decorul camerelor și discreția personalului au corespuns așteptărilor. Criticile s-au legat de spațiul redus al camerelor.

hotel-diafan-baia-mare.jpg

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.