Se află în inima orașului, la 250 de metri de Ansamblul Sculptural Constantin Brâncuși și în apropierea stadionului de fotbal al echipei Pandurii Târgu Jiu. Hotel Europa a fost deschis în anul 2005, sub forma unei unități de cazare de 3 stele, cu 28 de camere.

La origine însă, este vorba despre o clădire istorică, construită la începutul secolului al XX-lea și devenită, pe perioada interbelică, casa lui Gheorghe Tătărescu, și locul de întâlnire și discuții al liberalilor din aripa tânără a istoricului PNL, înainte de cel de-al doilea război mondial. După instalarea comuniștilor la putere, conacul boieresc este naționalizat, revenind fiicei lui Gheorghe Tătărescu abia după decembrie 1989. În anul 2002, casa devine proprietatea familiei Dobre care o transformă în actualul hotel, menținând încă vie atmosfera de casă boierească, printr-un stil clasic, elegant, ușor de recunoscut la interiorul fiecăreia dintre camere.

Hotel Europa din Târgu Jiu oferă mai multe variante de cazare, venind în întâmpinarea celor mai diferite gusturi și bugete. Sunt disponibile camere duble, camere matrimoniale și suite junior.

Camerele duble twin ale hotelului Europa din Târgu Jiu au suprafețe de câte 25 de metri pătrați fiecare și dispun de 2 paturi twin, putând fi închiriate celor ce călătoresc în afara cuplului. Mobilierul este cel tipic hotelier, format din noptiere, dulap de haine, comodă tv și zonă de relaxare cu scaune și măsuță de cafea. Decorul este clasic, cu mobilier din lemn masiv și combinații de culori sobre, elegante: alb, bej, galben și maro închis. Camerele sunt confortabile și se bucură de lumină naturală datorită ferestrelor mari, cu vedere la oraș. Băile sunt foarte modern utilate, fie cu cabină de duș, fie cu cadă de baie. Se asigură chiuvetă și vas de toaletă. Designul băilor este cel contemporan.

Camerele matrimoniale din cadrul hotelului Europa Târgu Jiu sunt ceva mai micuțe, ca suprafață, măsurând fiecare câte 15 metri pătrați. Sunt prevăzute cu pat matrimonial, pentru cupluri, de dimensiuni generoase. Decorul camerelor duble diferă de la o încăpere la alta, oferind experiențe inedite la nivelul combinațiilor de culori – de la roz, alb și crem la cele de roșu, alb și maro închis. Pereții sunt îmbrăcați în tapet de culori diferite și cu motive decorative diverse, dar sobre. Mobilierul unei camere duble matrimoniale cuprinde noptiere, zonă de relaxare sub forma scaunelor cu spătar și a măsuței de cafea, loc de lucru reprezentat de o comodă tv spațioasă, și dulap de haine. Mobila este de calitate, din lemn fie închis la culoare, fie vopsit în alb, pentru un plus de eleganță clasică. Toate băile camerelor matrimoniale sunt, în schimb, foarte moderne și ca dotare și ca decor, beneficiind de cadă de baie, vas de toaletă și chiuvetă.

Citește și:  Statuia Muzica din Eforie Sud : Obiective turistice Constanţa

Suitele junior ale hotelului Europa din Târgu Jiu sunt cele mai spațioase încăperi, fiecare măsurând câte 30 de metri pătrați. Decorul este individualizat de la o suită la alta, dar, per ansamblu, acestea se compun din două camere ce comunică una cu alta – camera de zi și dormitorul. Camera de zi este destinată relaxării pe durata zilei, compunându-se din comodă tv cu spațiu pentru frigider, canapea cu fotolii, măsuță decorativă. Dormitorul suitei este matrimonial, cu pat mare pentru cupluri, încadrat de noptiere și un dulap mare de haine. În dormitor este disponibilă cea de-a doua comodă tv. Camerele sunt separate prin arhitectura peretelui despărțitor, dar nu există ușă între ele. Suita dispune și de un vestibul unde se află un spațiu generos pentru plasarea bagajelor și agățarea hainelor și genților. Baia suitei junior din cadrul hotelului Europa din Târgu Jiu este spațioasă și foarte modern utilată, cu cadă de baie, vas de toaletă și chiuvetă.

Indiferent de suprafața și felul camerei închiriate, toți clienții hotelului Europa din Târgu Jiu beneficiază de aer condiționat, acces gratuit la rețeaua de internet wireless, televizor cu programe prin cablu, frigider și minibar, uscător de păr, prosoape și articole cosmetice gratuite.

Prețul cazării include și micul dejun care se servește la restaurant sub forma bufetului suedez. Restaurantul este amenajat la parterul hotelului Europa din Târgu Jiu, într-un decor elegant, marcat de combinația dintre mobilierul din lemn deschis la culoare și accesoriile textile în culoare roșie. Decorul este de conac boieresc. Bucătăria oferă surprize foarte plăcute, fiind specializată în meniuri internaționale, românești tradiționale și vegetariene.

Clienții hotelului Europa din Târgu Jiu au la dispoziție și o terasă de vară, amenajată în stil modern, conform denumirii sale – terasa New Europa. Aici, se pot savura specialități de cafea, ceaiuri de toate felurile și băuturi alcoolice.

Amabilitatea personalului, amplasamentul hotelului și curățenia din camere impresionează de fiecare dată pe clienții hotelului Europa din Târgu Jiu. Turiștii s-au arătat încântați de modul în care personalul hotelier a întâmpinat solicitările. Conexiunea la internet este mulțumitoare. Aspectele neplăcute s-au legat de raportul calitate preț, confort și de lipsa izolării fonice a camerelor.

hotel-europa-targu-jiu.jpg

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.