Se află chiar în centrul orașului Hațeg, vizavi de clădirea Primăriei. Hotel Ferdinand este plasat pe colț, în locul în care principalul bulevard al localității face o curbă în jurul parcului verde.

Hotel Ferdinand este încadrat la categoria unităților de cazare de 4 stele și este singurul hotel de acest nivel din Hațeg. A fost amenajat în interiorul unei foste vile boierești, pe două nivele, construcția fiind restaurată la modul cel mai serios. Chiar pe holul hotelului Ferdinand există un album foto interesant care vorbește despre trecutul clădirii și prezintă, comparativ, fotografii de dinainte și de după restaurare.

În prezent, hotelul Ferdinand are aspectul unui hotel regal, inspirat de numele celui de-al doilea monarh al României. Există 21 de camere mobilate în stil baroc, a căror capacitate totală de acomodare se ridică la cifra de 50 persoane.

În principiu, camerele sunt duble, dar există și un apartament și camere triple. Apartamentul este amenajat pe primul nivel, sub forma unei suite cu două dormitoare, fiecare dintre ele dispunând de baie proprie. În prima cameră, există o canapea extensibilă pe care, la cerere, angajații hotelului o deschid și aranjează pentru dormit. Zona de relaxare constă în două fotolii de piele și o măsuță de cafea. Nu lipsesc nici noptierele. Baia este modern utilată, cu duș cu hidromasaj.

Cea de-a doua încăpere a apartamentului este ceva mai mare. Patul dublu este matrimonial și restul camerei cuprinde mai multe zone de relaxare: o măsuță de cafea cu două scaune taburet, două fotolii de piele, un dulap pentru două persoane, comodă cu televizor. Cea de-a doua baie este și ea mai mare și cuprinde cabină de duș, chiuvetă și vas de toaletă. În apartament, există frigider cu minibar, aer condiționat și acces gratuit la internet, în sistem wi-fi. Băile sunt prevăzute cu toate facilitățile celor 4 stele: papuci de unică folosință, prosoape, produse cosmetice gratuite și uscător de păr. Per total, apartamentul dispune de o suprafață de 65 de metri pătrați.

Camerele duble sunt și ele încăpătoare. Absolut toate camerele duble ale hotelului Ferdinand dispun de o zonă de relaxare mare, sub forma unui living în spațiu deschis. Camerele duble pot fi cu pat matrimonial sau paturi twin, dar în ambele cazuri suprafața rămâne aceeași, de 35 de metri pătrați. Dulapurile de haine sunt satisfăcătoare și au un aspect plăcut, de lemn masiv. Băile camerelor duble sunt, de asemenea, foarte mari. Unele băi dispun de cabine de duș, altele au cadă cu jacuzzi. Gresia și faianța sunt de cea mai bună calitate, iar designul este elegant. Dotările sunt dintre cele mai moderne. Facilitățile tipice celor 4 stele se regăsesc și în băile camerelor duble.

Citește și:  Bustul lui Mihai Eminescu din Lugoj : Obiective turistice Timiş

Camerele triple se regăsesc la ultimul etaj al hotelului Ferdinand, alături de câteva camere duble care se pot închiria și în regim single. Camerele triple sunt alcătuite din pat dublu, matrimonial și un pat single sau o canapea extensibilă. Sunt prevăzute cu zone de relaxare, televizor cu ecran plat și baie spațioasă. Aerisirea se face cu ajutorul ferestrelor de tip Velux, ce permit intrarea luminii și a căldurii de afară.

Toate camerele sunt izolate fonic, astfel că dacă geamurile sunt închise, zgomotul străzii nu pătrunde în încăpere. Ferestrele sunt înalte și elegante, străjuite de perdele și draperii de catifea. Pereții sunt acoperiți cu tapet în culori imperiale – combinații de roșu sau mov cu auriu.

Holurile hotelului Ferdinand sunt o oază de relaxare. Seturile de scaune sau fotolii au aer princiar, tapisate cu pluș sau catifea, în culorile pasiunii – roșu. Decorul este și el tot regal, ducând cu gândul la coridoarele palatelor imperiale. Scara ce leagă primul nivel de cel de-al doilea este de marmură albă, masivă și elegantă, împodobită de unele sculpturi rafinate.

Micul dejun este inclus în prețul camerei și se servește la restaurantul hotelului Ferdinand. Restaurantul este foarte mare și datorită pieselor de mobilier, dar și accesoriilor decorative, are aspectul unei enorme săli de bal. Aici se pot organiza adevărate nunți la palat, într-un decor fastuos și elegant.

Prânzul și cina servite la restaurant sunt gustoase și au prețuri accesibile. Se pot comanda mai multe feluri de mâncare care nu se regăsesc în meniu, bucătarii fiind dispuși să răspundă satisfăcător oricărei solicitări. Clienții cazați la hotelul Ferdinand sunt serviți cu masa de seară chiar și în afara programului de lucru al restaurantului.

Există o parcare chiar în fața hotelului, nu foarte mare, dar suficientă și foarte sigură, chiar sub geamurile camerelor. Recepția este deschisă non stop, iar în stânga există un bar destul de mic, dar plăcut, unde clienții pot servi cocteiluri sau specialități de cafea.

Principalele atuuri, conform părerii clienților, sunt curățenia, locația și suprafața camerelor. Principalele nemulțumiri sunt însă legate de micul dejun destul de sărăcăcios, lipsa liftului și a spațiilor pentru nefumători.

hotel-ferdinand-hateg.jpg

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.