Este amplasat la intrarea în orașul Băile Tușnad, venind dinspre Miercurea Ciuc, într-un cadru natural de poveste. Hotel Fortuna a fost construit în anul 2002 și are un aspect exterior original, sub forma unui conac boieresc foarte mare. Se află în apropierea gării, astfel că personalul hotelier asigură transport de la gară până la hotel în mod gratuit. În vecinătatea hotelului este disponibilă o pârtie de schi modernă.

Hotel Fortuna face parte din grupul hotelurilor de 3 stele și oferă cazare în camere duble, suite și apartamente. Decorul interior este deosebit, în stil rustic, și invită la totală relaxare și odihnă trupească și sufletească.

Camerele duble sunt în variante matrimoniale și twin, deservind pe turiști în funcție de felul cum călătoresc – în cuplu sau în afara cuplului. Paturile sunt matrimoniale sau single, iar camerele dispun de suprafețe generoase de câte 18 metri pătrați fiecare. Atmosfera este intimă, datorită mobilierului de lemn masiv, în forme dintre cele mai ingenioase. Nu lipsesc facilitățile moderne. Mobilierul se compune din noptiere, zonă de relaxare cu fotolii și masă de cafea, spațiu de lucru sub forma unei mese suspendate cu oglindă și scăunel, spațiu pentru depozitarea bagajelor, comodă tv cu loc pentru frigider. Dulapul este amplasat în vestibul. Toate piesele de mobilier sunt originale, personalizate, construite de meșteri locali din butuci de lemn și crengi de copac. Aspectul este de cameră de poveste, cu balcon privat cu balustradă sculptată în lemn, tavan cu bârne de lemn și pardoseală ceruită. Baia privată dispune de toate utilitățile moderne: chiuvetă, vas de toaletă și cabină de duș.

Suitele junior din cadrul hotelului Fortuna din Băile Tușnad au suprafețe de 25 de metri pătrați și cele două zone principale, de relaxare și odihnă nocturnă, se află una în continuarea alteia. Mobilierul este numeros și cu aspect original, creat din lemn masiv, închis la culoare. Patul este matrimonial, cu tăblie de lemn, străjuit de noptiere. Zona de relaxare cuprinde o canapea tot din lemn masiv, cu tapițerie de culoare crem și pernuțe decorative vișinii. Dulapul de haine este foarte înalt și încăpător, acordând încăperii un aer foarte elegant. Comoda pentru televizor este realizată sub forma unui dulăpior cu uși ornamentat cu sculpturi în lemn. Măsuța de cafea și cele două scaune aferente sunt plasate într-un colț al camerei, în dreptul ferestrei, oferind un spațiu foarte intim pentru savurarea cafelei. Baia suitelor junior din hotel Fortuna Băile Tușnad este foarte modern utilată, cu decor pitoresc și elemente originale. Spre exemplu, cada de baie este îmbrăcată în lemn, pe model rustic. Fiecare dintre suitele junior dispune de balcon privat cu vedere la munte.

Citește și:  Bastionul Haller: Obiective turistice Sibiu

Hotel Fortuna din Băile Tușnad are și 2 apartamente, unul standard și altul prezidențial.

Apartamentul standard are o suprafață de 30 de metri pătrați și se compune din 2 dormitoare, o cameră de zi, vestibul și baie privată. Cele două dormitoare sunt un pic diferite: unul este matrimonial, celălalt este twin. Cel matrimonial dispune de un dulap înalt de haine și de o zonă de relaxare generoasă, formată din măsuță de cafea, scaun și bancă cu 2 locuri. Are și balcon privat. Al doilea dormitor este ceva mai mic și cuprinde 2 paturi, o noptieră și dulap pentru haine. Camera de zi este spațioasă și foarte luminoasă. Zona de destindere este reprezentată dintr-un set de canapea și fotolii cu cadru de lemn masiv, așezate în jurul unei măsuțe drăgălașe. Televizorul este dispus pe un corp de lemn din bârne, ingenios creat, cu spațiu de lucru cu scaun și rafturi decorative. Baia este spațioasă și modernă, asigurând toate cele necesare: cabină de duș, chiuvetă și vas de toaletă.

Apartamentul prezidențial este amenajat într-o notă de maximă eleganță, cu unele accente regale. Suprafața este tot de 30 de metri pătrați, dar apartamentul prezidențial este împărțit în mai multe zone, în cadrul unui spațiu deschis. Dormitorul și camera de zi se află în aceeași încăpere, în timp ce spațiul pentru cinat este oarecum separat printr-o arcadă. Nu există ușă între cele trei zone. Dormitorul are pat matrimonial, cu cadru de lemn pe care sunt sculptate numeroase ornamente florale. Noptierele sunt realizate în același stil, cu model de lucrătură în lemn. Canapeaua este mare și poate fi folosită drept pat single, deși nu este extensibilă. Cadrul de lemn al canapelei dispune de aceleași ornamente frumos sculptate, iar culoarea vișinie a tapițeriei asigură un aspect regal. Dormitorul este prevăzut cu comodă tv înaltă, măsuță de decor, spațiu pentru frigider. Într-un cadru separat se află masa cu scaune, ideală pentru cinat în regim propriu. Baia este foarte modern utilată, într-un decor strălucitor, alb și scăldat în lumina zilei. Cada este cu jacuzzi.

Micul dejun nu face parte din prețul cazării. Restaurantul hotelului Fortuna din Tușnad dispune de o terasă în aer liber. Se servesc preparate tradiționale românești cu specific local.

hotel-fortuna-baile-tusnad.jpg

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.