Este amplasat pe strada Mihai Eminescu din Sighetu Marmației, chiar la poalele dealului Solovan, în parcul Grădina Morii. Cele mai apropiate obiective turistice de interes cultural din preajma acestui hotel sunt Muzeul Victimelor Comunismului și Muzeul Satului din Maramureș.

Hotel Grădina Morii este încadrat la categoria de 3 stele și oferă cazare foarte variată în 49 de spații puse la dispoziția clienților în funcție de preferințele și bugetul acestora. Există camere single, camere duble standard și superioare, suite sau apartamente.

La exterior, clădirea hotelului Grădina Morii din Sighetu Marmației are aspectul unui conac austriac, cu elemente rustice și arhitectură cu iz medieval. În holul hotelului a fost amenajat un magazin tradițional cu produse de artizanat locale.

Camerele duble standard sunt în variantă de camere matrimoniale și camere twin, putând fi închiriate și în regim single. Au suprafețe de câte 15 metri și decoruri foarte plăcute ce îmbie la tihnă și relaxare. Combinația de culori este deschisă, luminoasă, pastelată și constă în alb, crem și maro închis în ce privește mobilierul. Paturile sunt încadrate de noptiere, iar restul mobilei se compune din zonă de relaxare cu scaune și măsuță de cafea, comodă pentru televizor ce poate fi folosită și ca spațiu de lucru, loc de depozitat bagajele, dulap mare de haine. Unele dintre camerele duble standard ale hotelului Grădina Morii au balcoane ce oferă vedere la râul Iza. Baia este foarte modernă și luminoasă, în aceleași combinații de culori pastelate de la interiorul dormitoarelor. Sunt disponibile utilități de cea mai bună calitate: chiuvetă suspendată, vas de toaletă și cabină de duș.

Camerele duble superioare ale hotelului Grădina Morii din Sighetu Marmației au suprafețe aproape duble. Măsoară 28 de metri fiecare și asigură confort, eleganță și completă destindere. Ca și în cazul camerelor duble standard, sunt matrimoniale și twin, fie cu un pat mare pentru cupluri, fie cu 2 paturi single, comode. Sunt prevăzute cu noptiere drăgălașe, dulap de haine, loc pentru bagaje și comodă tv cu spațiu de lucru. Zona de relaxare este ceva mai generoasă, scaunele fiind înlocuite cu fotolii elegante din piele sau canapea. Decorul camerelor reprezintă o combinație ingenioasă de rafinament, confort, modernitate și cochetărie. Accesoriile textile sunt pline de eleganță, iar combinația de culori pastelate asigură un plus de luminozitate camerelor. Băile sunt modern utilate, cu cabină de duș, chiuvetă și vas de toaletă.

Suitele junior ale hotelului Grădina Morii din Sighetu Marmației se adresează cu precădere cuplurilor cu copii, fiind amenajate sub forma a două dormitoare, pe o suprafață de 26 de metri. Unul dintre dormitoare este matrimonial, cu pat dublu, iar cel de-al doilea dormitor este single, fiind prevăzut cu un pat de o persoană. Cele două încăperi dispun și de o cameră de zi, amenajată sub forma unui spațiu destinat totalei relaxări, cu fotolii sau canapea din piele. Decorul este și rustic și elegant, cu ornamente frumos sculptate în lemn, bârne și grinzi din lemn și cu accesorii textile de cea mai bună calitate. Se păstrează aceeași combinație de culori deschise, luminoase de crem, alb și maro închis. Suitele junior au o singură baie, cu aerisire prin fereastră și dotări specifice: cabină de duș, chiuvetă și vas de toaletă.

Citește și:  Gara Noua din Ramnicu Sarat : Obiective turistice Buzău

Peste tot în camerele și suitele hotelului Grădina Morii din Sighetu Marmației, clienții beneficiază de aer condiționat, acces gratuit la rețeaua de internet wireless, televizor cu programe prin cablu, frigider, uscător de păr, articole cosmetice gratuite, prosoape.

Micul dejun face parte din costul cazării. Se servește în regim de bufet suedez la restaurantul hotelului, impresionant prin decorurile de inspirație vieneză și capacitatea de acomodare, de 140 de locuri. Mobilierul continuă modelul și stilul deja regăsit la interiorul camerelor, cu scaune frumos sculptate, din lemn de cea mai bună calitate. Restaurantul dispune și de mese cu scaune și de locuri cu băncuțe înalte. Arcadele din piatră duc cu gândul la restaurantele medievale, pline de veselie.

Tot la hotel Grădina Morii din Sighetu Marmației, turiștii se pot delecta cu preparate la grătar în salonul special amenajat pentru petreceri câmpenești, cu spații în aer liber ideale pentru focurile de tabără și picnicuri romantice.

Restaurantul hotelului se prelungește cu o terasă cochetă, având o capacitate de acomodare a 80 de persoane. Ca și în cadrul restaurantului, se servesc bunătăți tradițional românești cu accent pe rețetele maramureșene.

Pentru clipe de delectare într-un ambient intim și modern, turiștii sunt așteptați la barul hotelului Grădina Morii din Sighetu Marmației, unde se pot servi băuturi răcoritoare sau alcoolice, specialități de cafea și deserturi de înghețată pe timpul zilei. Există 20 de locuri.

Sala de conferințe a hotelului este amenajată într-un decor elegant și dispune de echipament ultramodern și mobilier din lemn masiv.

Decorul camerelor, curățenia și ospitalitatea maramureșeană au încântat pe cei cazați la acest hotel. Criticile s-au legat de micul dejun și unele facilități hoteliere.

hotel-gradina-morii-sighetu-marmatiei.jpg

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.