Se găsește în Copou, pe aleea Mihail Sadoveanu, lângă o pădure. Hotelul are aspectul unui mic castel, reprezentând o afacere de familie. La exterior nu seamănă cu alte hoteluri, ci mai degrabă cu o mică cetățuie medievală. Grădinile din jurul construcției și aleile ce dau spre recepție și restaurant sunt amenajate cu mult stil, astfel că turiștii sunt întâmpinați într-o atmosferă de eleganță încă de afară. Decorurile sunt originale, greu de regăsit la alte unități hoteliere din zonă.

Hotel La Castel face parte din categoria 3 stele, oferind cazare și servicii de calitate. La interior, se află 24 de camere și 4 apartamente de lux. Peste tot, atmosfera este cea regală, de castel aristocrat. Camerele hotelului La Castel sunt de mai multe feluri: single sau duble, apartament matrimonial, apartament regal și suită.

Camerele single au o suprafață generoasă de 29 de metri pătrați și dispun fie de pat matrimonial, fie de două paturi de câteo persoană. Pardoseala este acoperită cu mochetă moale, plăcută la atingere, iar pereții sunt îmbrăcați în tapet cu aspect mătăsos. Culorile și forma mobilierului evocă stilul imperial, grandios. Combinațiile de culori sunt cele tari, elegante, de roșu intens, auriu strălucitor și alb imaculat. Camera single este aranjată în stil hotelier, standard, cu comodă pentru tv, zonă de relaxare constând într-un fotoliu elegant și loc pentru depozitarea bagajului. Baia privată este utilată în stil modern, dar elegant, cu faianță strălucitoare și cu cabină de duș cu hidromasaj.

Deși se închiriază la prețuri diferite, camerele single și cele duble sunt identice, ca suprafață, mobilier și decoruri. Camere duble nu sunt socotite decât camerele cu pat matrimonial, acesta fiind unica diferență în raport cu cele single.

Apartamentul matrimonial este un spațiu de vis, desprins parcă din poveștile cu prințese. Are o suprafață de 40 de metri pătrați, împărțită între dormitor, living și baie privată. Dormitorul este matrimonial, cu pat enorm, zonă de relaxare sub forma unui fotoliu mare și spațiul de lucru alcătuit din birou și scaun comod. În living a fost amenajată o zonă de totală destindere și petrecere a timpului liber, sub forma unei canapele și a două fotolii, în jurul unei mese. Apartamentul matrimonial este destinat exclusiv nefumătorilor. Baia este spațioasă și prevăzută cu cadă. Ambele încăperi sunt luminoase, având mai multe ferestre mari și un balcon cu vedere spre grădina hotelului La Castel.

Apartamentul regal are o suprafață de 76 de metri pătrați și un decor cu adevărat regal. Pare locuința unui cuplu de regi, cu dormitor spațios și living foarte elegant. Dormitorul dispune de pat matrimonial, loc de depozitat bagajele, spațiu de lucru și comodă tv. În living decorul duce cu gândul la saloanele regilor, datorită spațiului, dimensiunii mobilei și calității materialelor textile. Zona de relaxare este prevăzută cu o canapea și două fotolii masive, îmbrăcate parcă în mătase aurie, iar în centrul încăperii se află o masă rotundă, prevăzută cu 6 scaune cu spătar rotund. Culorile predominante sunt roșul și auriul, iar atmosfera regală este întregită de accesorii de efect precum vesela de argint, sfeșnicele de pe masă sau candelabru de deasupra canapelei. Baia apartamentului regal este în același ton, enormă, dispune de cadă cu hidromasaj și de o fereastră foarte mare ce asigură un plus de luminozitate. La fel ca și apartamentul matrimonial, cel regal este destinat nefumătorilor.

Citește și:  Mănăstirea Zosin: Obiective turistice Botoşani

Suita spa reprezintă principala surpriză a hotelului La Castel. Este vorba despre o suită alcătuită din dormitor matrimonial și un living spațios cu aspectul și facilitățile unui salon spa. În centrul atenției se află o cadă mare, cu jacuzzi, așezată pe un piedestal de marmură și împodobită cu sculpturi în marmură. Restul salonului este ocupat de o canapea masivă, comodă și elegantă. Ceea ce nu înseamnă că suita spa nu dispune și de o baie privată. Aceasta este dotată ultra modern, cu cabină de duș cu hidromasaj. Suprafața suitei este de 42 de metri pătrați.

Toate camerele dispun de aer condiționat, televizor cu ecran plat și cablu tv, frigider și minibar. Băile sunt dotate cu uscător de păr, articole de toaletă gratuite, prosoape. Apartamentele au balcon spre grădină.

Micul dejun nu este inclus în prețul camerei; se comandă contra cost. Hotelul La Castel oferă turiștilor trei variante de sală de mese: restaurantul propriu zis, terasa Turnurilor și salonul Coloanelor. Bucătăria este bavareză, cu accente românești. Se pot servi specialitățile bucătarului sau se pot comanda meniuri internaționale. Porțiile de mâncare sunt generoase, în stil bavarez.

Există 3 săli de conferințe, în funcție de mărimea grupului care le închiriază. Sala Protocol este ideală pentru întâlnirile private, acomodând 16 persoane, sala Coloanelor este perfectă pentru cursuri de pregătire și team building, cu 40 de locuri, iar sala Regală poate găzdui conferințe de amploare, cu 150 de locuri la dispoziție.

Parcarea hotelului La Castel este alcătuită din 200 de locuri și se află sub permanentă supraveghere video.

hotel-la-castel-iasi.jpg

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.