Amplasat în centrul orașului Sebeș, pe strada Lucian Blaga, hotel Leul de Aur este o destinație turistică în sine. Clădirea este foarte veche, datează de la începutul secolului al XV-lea și sute de ani la rând a funcționat ca han. Deși clădirea a fost restaurată de curând, transformându-se într-un luxos hotel, continuă să persiste un oarecare farmec medieval.

Hotel Leul de Aur este încadrat categoriei de 3 stele, dar de curând dispune de o aripă nouă, clasificată la categoria 4 stele. Camerele sunt de regulă duble, fie cu paturi twin, fie matrimoniale și se pot închiria chiar și în regim single.

Camerele duble de 3 stele dispun de o suprafață de 18 metri și au un aspect elegant, ușor sobru. Paturile twin sunt lungi și comode, în timp ce patul matrimonial este în mărime extra large. Pardoseala este îmbrăcată în mochetă, iar combinațiile de culori includ mai multe nuanțe de maro, auriu sau galben, roșu și alb. Decorul este totuși unul care îmbie la odihnă și relaxare, datorită așternuturilor de calitate și saltelelor de calitate. Camerele duble, twin sau matrimoniale, dispun de un spațiu de lucru sub forma unui birou din lemn de mahon, dar nu și de zonă de relaxare. Comoda tv este practică, iar televizoarele au ecran plat.

Băile camerelor duble sunt spațioase și extrem de luminoase. Unele dintre ele au cabină de duș, altele sunt prevăzute cu cadă dreptunghiulară. Mobilierul este ultra modern și bine întreținut. În băi, clienții au la dispoziție facilitățile specifice celor 3 stele, adică prosoape, uscător de păr, articole de toaletă gratuite și suport de uscat rude.

Camerele de 3 stele sunt prevăzute cu frigider și minibar, aer condiționat, televizor cu programe prin cablu, dulap pentru haine. În toate încăperile, există rețea de internet wireless.

Per total, hotel Leul de Aur oferă spre închiriere 21 de camere duble, twin și matrimoniale, la categoria 3 stele. Noua aripă a hotelului, cea de 4 stele, conține 27 de camere și apartamente, pe care le închiriază la prețuri ceva mai ridicate.

Camerele duble de 4 stele au un decor cu totul diferit, extrem de luminos și rafinat. Suprafața este tot de 18 metri, iar mobilierul este realizat în lemn. Combinațiile de culori sunt mult mai deschise și includ nuanțe elegante de bej, auriu, alb și crem. Tăblia patului este din piele artificială, iar deasupra ei se află un peisaj floral cu rol decorativ. Draperiile sunt înflorate. Ca mobilier, camerele duble ale hotelului Leul de Aur dispun de spațiu de lucru, comodă tv, dulap și noptiere. Băile sunt dotate cu halat, papuci de unică folosință, cabină de duș, articole de toaletă gratuite și uscător de păr.

Citește și:  Grupul Statuar Școala Ardeleană din Cluj-Napoca: Obiective turistice Cluj

Camerele duble de 4 stele sunt prevăzute cu balcon propriu. Nu există apartamente de 4 stele. Toate camerele duble, indiferent de tipul patului se pot închiria în regim single. Fumatul este interzis în interiorul hotelului Leul de Aur din Sebeș.

Micul dejun este inclus în prețul cazării. Se servește la restaurantul cu autoservire, din cadrul hotelului Leul de Aur. Sala de mese a restaurantului este însă ultima opțiune, pentru că hotelul își îmbie clienții cu un bar cochet și o cramă cu valoare istorică.

Barul este realizat în stil elegant și rafinat, adresându-se în special oamenilor de afaceri care pot gusta o cafea sau o tărie alcoolică în timp ce folosesc rețeaua de internet wireless.

Marea distracție se desfășoară însă în crama hotelului Leul de Aur, amenajată chiar în locul fostei crame a hanului de secol XV. Aspectul este medieval, iar atmosfera este încântătoare. Mobilierul este din lemn, frumos prelucrat și tapisat cu pluș, oferind clienților tot confortul necesar. Barul are un farmec aparte, îmbinând forma originală cu aspectul rustic.

Există și o terasă în cadrul hotelului Leul de Aur, dar este deschisă numai în lunile de vară.

Hotelul are în gestiune și o parcare la stradă, chiar în fața intrării, dar locurile sunt destul de limitate. Strada Lucian Blaga, pe care se află hotelul Leul de Aur, se bucură de un aspect istoric, de centru vechi, dar destul de puțin circulat.

Sala de conferințe este destinată oamenilor de afaceri și grupurilor venite în Sebeș pentru cursuri de training sau team building. Sala de conferințe dispune de toate utilitățile necesare la standarde de 3 stele.

Locația și curățenia sunt principalele detalii care au impresionat pe cei cazați la hotel Leul de Aur. Confortul și profesionalismul personalului s-au bucurat și ele de aprecieri pozitive. Singura critică a vizat crama unde nu există spații pentru nefumători, astfel că atmosfera poate deveni la un moment dat înecăcioasă.

hotel-leul-de-aur-sebes.jpg

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.