Are marele avantaj de a fi plasat în centrul orașului, într-o zonă pietonală, astfel că turiștii hotelului se pot bucura de liniște și pace, departe de zgomotul infernal al traficului. Hotel Maria din Botoșani a fost inaugurat cu zeci de ani în urmă, sub forma unui hotel exclusivist, destinat membrilor PCR. Pe atunci se numea hotel Parc, datorită vecinătății cu parcul Mihai Eminescu.

În prezent, hotel Maria a fost renovat de mai multe ori și modernizat sub toate aspectele. I s-au acordat 4 stele hoteliere, prin prisma profesionalismului ce caracterizează serviciile și prin prisma calității mobilierului și a facilităților specifice.

Hotel Maria dispune de un număr de 56 de camere, majoritatea fiind duble, iar unele fiind apartamente. Camerele duble pot fi închiriate în regim single. Variantele de cazare sunt multiple, în funcție de necesități și putere financiară.

Camerele duble sau twin standard pot fi cu pat matrimonial de două persoane sau cu două paturi single alăturate. Suprafața acestor camere este de 28 de metri pătrați, în componența căreia intră și un balcon cu vedere spre grădină. Forma camerelor diferă: cele matrimoniale au o zonă de relaxare dispusă într-o nișă, în vecinătatea patului, asigurându-se o oarecare intimitate, în timp ce camerele twin nu delimitează zona de relaxare de cea de dormit prin pereți despărțitori. În ambele cazuri însă, mobilierul este masiv, de calitate, cu aspect clasic. Facilități: noptiere, frigider cu minibar, wireless, televizor și canale tv prin cablu, telefon, dressing și spațiu de lucru sub forma unui birou. Baia privată este alcătuită din cadă, chiuvetă, vas de toaletă și bideu și dispune de facilitățile tipice categoriei de 4 stele: prosoape, uscător de păr, articole cosmetice gratuite, halate și papuci de unică folosință.

Camerele duble sau twin deluxe ale hotelului Maria din Botoșani au suprafață de 35 de metri pătrați. Baia privată este ceva mai spațioasă și dispune de cadă modernă. Mobilierul este clasic și masiv, iar spațiul este bine împărțit pe zone: de dormit, de relaxare, de lucru, de așezat hainele.

Suita junior are 30 de metri pătrați și poate fi închiriată în regim single, dublu și triplu. Suitele dispun fie de un pat extra large, fie de 2 sau 3 paturi twin. Balconul oferă vedere la grădină, iar mobilierul este alcătuit din spațiu de lucru, un fotoliu, dulap și comodă tv cu frigider și minibar. Baia suitei junior este prevăzută cu cabină de duș, dar oferă toate facilitățile specifice celor 4 stele.

Suita junior deluxe dispune de 37 de metri pătrați, amenajați pentru tihnă: pat dublu, zonă de relaxare sub forma a două fotolii clasice, mari, confortabile, un spațiu de lucru, comodă tv și dulap pentru haine. Balconul are vedere la grădină. Baia are facilități pentru o singură persoană și dispune de cadă modernă.

Citește și:  Cladirea Societatii Romane de Asigurari - azi Biblioteca jud. Panait Istrati din Braila : Obiective turistice Brăila

Apartamentul standard al hotelului Maria din Botoșani are o suprafață record de 75 de metri pătrați și este amenajat în stilul apartamentelor de uz privat, cu living și dormitor. Dormitorul are pat matrimonial extra large și zonă de relaxare cu fotolii, iar livingul este modern, cu canapele și fotolii masive, din piele, cu un oarecare aspect oficial. Tot în living, se regăsesc biroul de lucru și comoda tv, plus diverse piese de mobilier clasice, adică vitrine pentru porțelanuri, comode cu sertare, dulapuri încăpătoare. Baia este spațioasă, dotată cu cadă modernă.

Apartamentul deluxe are aceeași suprafață, de 75 de metri pătrați, dar decorul este ceva mai elegant, în special în baie. Amenajarea este identică, sub formă de dormitor matrimonial și living cu mobilierul din piele, masiv, cu spațiu de lucru și vitrine decorative. Balconul ce dă spre grădină sau spre piscina hotelului Maria din Botoșani este superb, prevăzut cu set de masă și fotolii albe, în stil princiar. Facilitățile sunt de 4 stele, atât în camere cât și la baie: frigider cu minibar, internet gratuit, aer condiționat, televizor cu cablu, telefon, radio, zone de relaxare, balcon, halat și papuci de unică folosință, accesorii de toaletă și uscător de păr.

Toate camerele se bucură de decoruri clasice, de hoteluri scumpe, cu ceva vechime la activ. Suprafețele generoase sunt bine speculate, printr-o multitudine de piese de mobilier, iar atmosfera este aproape sobră, dar odihnitoare, fără accesorii colorate sau fanteziste. Combinațiile de culori sunt galben, maro, crem, bej, verde și portocaliu, folosite cu eleganță.

Micul dejun este inclus în prețul camerelor și se servește în stil tradițional, la farfurie. Restaurantul este apreciat în mod deosebit pentru preparatele tradițional românești, dar și pentru mica atenție din partea casei care însoțește masa: coniac moldovenesc, după rețete locale secrete. În grădina de vară a hotelului Maria se pot prepara meniuri la grătar.

Hotel Maria oferă doritorilor o piscină publică, deschisă contra cost pe perioada verii. Turiștii se mai pot relaxa, contra cost, în cadrul salonului de masaj și în cazinou. Există și o sală de conferințe. Parcarea se adresează exclusiv clienților hotelului Maria din Botoșani.

hotel-maria-botosani.jpg

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.