Este amplasat într-o zonă istorică deosebită, în centrul cetății Alba Carolina. Atmosfera, la interior și exterior, este cea medievală, iar turiștii sunt atrași nu doar de confortul și eleganța camerelor, ci și de nenumăratele surprize puse la cale de către personalul hotelier.

Hotel Medieval are 5 stele și se bucură deja de un renume binemeritat. Clădirea are valoare istorică, fiind în vârstă de 300 de ani, și un aspect tipic cetății Alba Iulia. Are parter, etaj și mansardă, corpurile fiind în formă dreptunghiulară, cu curte interioară la mijloc.

Grădina interioară este superb amenajată, cu spații verzi în jurul unei terase deschise pe timp de vară. Aleile sunt realizate din piatră albă și marcate în chip cochet de sculpturi clasice.

Hotelul Medieval practică prețuri diferite în funcție de tipul camerei, numărul turiștilor și dispunerea încăperilor pe etaj. Astfel, camerele de la mansardă sunt ceva mai ieftine decât restul încăperilor.

Camerele sunt în număr de 28 și se închiriază sub formă de camere single si duble.
Camerele single sunt cele care servesc ca spații twin, cu câte două paturi individuale, putându-se închiria de către o singură persoană. Suprafața este generoasă, de 20 de metri, iar spațiul este amenajat cu mult bun gust. Decorul este în stil clasic, bogat, cu mobilă de calitate, paturile având un aer intim și în același timp elegant. Piesele din cameră sunt cele două paturi prevăzute cu noptiere, zona de relaxare alcătuită din fotoliu și o comodă tv, pentru televizorul cu ecran plat. Există și un spațiu special pentru depozitarea hainelor. Acest gen de camere se află la mansarda hotelului Medieval. Băile sunt extrem de elegante, au un aer medieval regal, de un bun gust deosebit. Mobilierul de baie este de cea mai bună calitate, iar chiuveta se sprijină pe două picioare grațioase de marmură albă. Baia dispune de cabină de duș și de facilitățile specifice celor 5 stele: prosoape, articole de igienă, halat, papuci de unică folosință, uscător de păr.

Camerele duble confort sunt ceva mai spațioase, dar respectă decorul elegant, în stil clasic. Mobila are aspect regal, de fotolii înalte și adânci, cu tapiserie brodată cu motive florale. Combinațiile de culori sunt verde, galben, bej, roșu. Suprafața camerei duble este 25 de metri, fiind amenajată cu un pat matrimonial mare, noptieră și comodă tv. Zona de relaxare seamănă cu mobilierul de palat, fiind alcătuit din fotolii și măsuță de lemn. Baia e la fel de elegantă ca și în cazul camerei twin, doar că locul cabinei de duș e luat de o cadă pe picioare, cu marginile rotunjite în stil romantic.

Citește și:  Palatul Culturii - Filarmonica, Biblioteca si Muzeul de Arta din Targu Mures : Obiective turistice Mureş

Camera dublă deluxe joacă rolul unui apartament, cu o suprafață de 30 de metri. Spațiul este împărțit prin forma pereților care descriu o arcadă delicată între dormitor și living. Dormitorul are pat matrimonial, de mărime generoasă și dispune de noptiere de lemn. În living, este amenajată o zonă de totală relaxare, sub forma unui set de fotolii și canapea adunate în jurul unei mese de cafea. Baia camerei duble deluxe este spațioasă, dar dispune de un aer intim, mai ales datorită căzii pe picioare.

Decorul este același în toate camerele și băile, format din lumini galbene, calde și primitoare. Atmosfera îndeamnă la odihnă și relaxare.

Toate camerele dispun de televizoare LCD și programe tv prin cablu, acces gratuit la rețeaua de internet wireless, ventilator și frigider cu minibar. Vederea camerelor dă înspre ansamblul de fortificații militare. Unele camere au vedere la Traseul celor Trei Fortificații, altele spre Obeliscul lui Horea, Cloșca și Crișan, iar unele camere oferă clienților șansa de a privi ceremonialul salvelor de tun.

Micul dejun se regăsește în prețul camerei. Hotel Medieval dispune de două restaurante și un salon, cu nume fermecătoare: salonul Frumoasei Priveliști, salonul de Nord și salonul Regal. Per total, cele trei restaurante au o capacitate de 250 de locuri și sunt folosite atât pentru cele trei mese ale zilei, cât și cu ocazia unor evenimente private de amploare.

Turiștii aflați în interes de serviciu în Alba Iulia au la dispoziție sala de conferințe a hotelului Medieval. Este foarte mare, putând acomoda până la 200 de persoane, iar datorită aspectului și aerului sobru este gazda ideală a unor conferințe la nivel național.

Personalul hotelului Medieval se integrează perfect decorului interior. Cu toții poartă costume de secol XVIII și au atitudini oficiale, inspirate de comportamentul oamenilor din urmă cu 300 de ani. Atmosfera în cadrul hotelului este deosebită.

Clienții pot vizita gratuit câteva obiective culturale aflate chiar la interiorul hotelului Medieval – unele camere medievale, care redau fidel înfățișarea saloanelor de odinioară ale unei cetăți: sala Armelor, sala Cavalerilor Templieri și sala Capitulară.

Mașinile se lasă în parcarea privată a hotelului Medieval.

Designul camerelor, așezarea istorică și personalul hotelier sunt cele mai apreciate la hotel Medieval. Singura nemulțumire ține de lipsa aerului condiționat.

hotel-medieval-alba-iulia.jpg

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.