Este un hotel amplasat ultracentral, pe cel mai important bulevard al orașului, și anume pe bulevardul Dorobanților, chiar pe malul Dunării. Datorită confortului, dimensiunii camerelor și calității serviciilor, hotel Orient din Brăila este cotat cu 3 stele. S-a construit în anul 2008, iar în 2012 a trecut printr-o etapă de renovare. Dispune de 26 de camere cu suprafețe și paturi pentru mai multe tipuri de turiști – neînsoțiți, în cuplu sau cu familia. Camerele sunt single, duble, triple și sub formă de apartamente.

Camerele single sunt prevăzute cu pat dublu, matrimonial și au o suprafață de 19 metri pătrați și un decor pe cât de simplu, pe atât de elegant și confortabil. Mobilierul se compune din noptiere, zonă de relaxare sub formă de scaun cu spătar înalt, comodă cu uși pentru depozitarea bunurilor personale și spațiu de lucru sub forma unei mese cu scaun. Pentru că are oglindă, spațiul poate fi utilizat și ca măsuță de toaletă, în cazul doamnelor. Dulapul de haine, foarte mare și înalt, se află în vestibul, astfel că nu afectează impresia de spațiu generos al camerei single. Decorul este odihnitor, cu mobilă clasică, din lemn lăcuit, împodobit cu ornamente sculptate cu bun gust. Grija pentru detalii se observă din eleganța draperiei și combinația suavă de culori – roșu, culoarea șampaniei și maro roșcat. Baia este prevăzută cu cabină de duș, vas de toaletă și chiuvetă. Nu este foarte mare, ca spațiu, dar este modernă, curată și practică.

Camerele duble ale hotelului Orient din Brăila se adresează persoanelor care călătoresc în cuplu sau cu prieteni ori rude. Paturile sunt twin, fie alăturate, fie separate, în funcție de preferințele clienților. Camerele duble au o suprafață de 19 metri pătrați și sunt amenajate tot în jurul nevoii de tihnă, confort și eleganță clasică. Paturile sunt lungi și cu saltele odihnitoare. Mobilierul cuprinde spațiu de lucru cu taburet, spațiu de relaxare cu un singur scaun și comodă tv ce adăpostește și frigiderul. Fiecare dintre cele 2 paturi dispune de propria noptieră. Dulapul se regăsește pe hol, în fața băii. Culorile sunt aceleași, în combinații rafinate de roșu, maro și crem. Baia este identică cu cea de la camera single, în nuanțe de alb și crem și cu mobilier modern.

Camerele triple ale hotelului Orient din Brăila măsoară tot 19 metri pătrați, dar sunt prevăzute cu câte 3 paturi de o persoană. Două dintre paturi sunt alăturate, iar cel de-al treilea este amplasat la distanță, astfel că acest tip ce încăpere este ideal pentru cuplurile cu un copil. Confortul camerei este asigurat de saltele de calitate, noptiere, zonă de relaxare cu 2 scaune, masă de lucru cu taburet și comodă tv cu spațiu pentru frigider. Pe lângă dulapul de haine, există și un colț amenajat special cu cuier și spațiu de depozitat bagajul. Decorul și atmosfera sunt confortabile și plăcute. În baie se regăsesc aceleași utilități clasice – cabină de duș, chiuvetă și vas de toaletă.

Citește și:  Palatul Justiției din București: Obiective turistice Bucureşti

Apartamentele hotelului Orient din Brăila au o suprafață generoasă de 33 de metri pătrați și se compun din dormitor și cameră de zi. Dormitorul este matrimonial, tihnit și totuși elegant, cu pat dublu încăpător, noptiere și comodă tv cu spațiu pentru frigider. Pe jos, există mochetă roșie. Camera de zi este spațioasă, dispune de lumină naturală și este construită în jurul ideii de relaxare totală. Este alcătuită din set de canapea masivă cu fotolii și măsuță de cafea, comodă tv, spațiu de lucru sub forma mesei cu taburet și mai multe dulapuri pentru haine. Canapeaua nu este extensibilă. Decorul este elegant, în nuanțe de gri pastel, culoarea șampaniei, crem și roșu. Baia apartamentelor din hotel Orient din Brăila este ceva mai spațioasă și include și un bideu pe lângă vasul de toaletă, chiuvetă și cabina de duș.

Toate camerele și apartamentele oferite spre închiriere la hotel Orient din Brăila dispun de aer condiționat, acces gratuit la rețeaua de internet wireless, televizor cu ecran plat, canale tv prin cablu, frigider și telefon. În băi, turiștilor li se asigură uscător de păr, prosoape și articole gratuite de igienă.

Micul dejun se regăsește în costul camerelor. Se servește la restaurant, sub formă de bufet suedez. Restaurantul Orient, aflat la parterul hotelului, este spațios, ideal pentru petreceri de amploare. Mobilierul se încadrează în atmosfera clasică a camerelor, din lemn și cu un decor sobru, în nuanțe deschise de maro, cu candelabre elegante și ring de dans modern. Bucătăria este cea tradițional românească, cu specialități de pește, dar la cerere se prepară și meniuri internaționale. În cadrul restaurantului se găsește și bar.

Turiștii cazați la hotel Orient din Brăila își pot lăsa mașinile în parcarea privată a unității, supravegheată video.

Eleganța decorului, raportul calitate preț și curățenia sunt principalele aspecte lăudate de clienții acestui hotel. Nemulțumirile s-au legat de parcarea mică și de calitatea micului dejun.

hotel-orient-braila.jpg

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.