Se află în centrul vechi al orașului Brăila și încearcă prin decoruri ieșite din comun și prețuri fără concurență să își facă un renume printre turiștii aflați în tranzit prin județ. Sursa de inspirație în ce privește atmosfera de la interior o reprezintă secolul al XIX-lea, așa cum a arătat el în orașul Brăila.

Hotel Paris este cotat la 1 stea și oferă spre închiriere 14 camere amenajate în mod surprinzător pentru o unitate hotelieră. Dragostea pentru confort și pasiunea pentru artă par să se fi regăsit sub același acoperiș, întrucât camerele se constituie în adevărate incursiuni în istoria locală.

Există trei tipuri de camere la hotel Paris din Brăila: single, duble și triple, toate fiind beneficiarele unui decor extravagant.

Camera single măsoară 8 metri pătrați și dispune de mobilier puțin, dar foarte practic. Clienții hotelului Paris din Brăila au la dispoziție în camerele single câte un pat de o persoană, o noptieră și un dulap pentru haine. Există și un spațiu folosit ca și comodă pentru televizorul cu ecran plat și ca adăpost pentru frigider. În unele cazuri, televizorul este suspendat pe perete. Camera, deși micuță ca dimensiuni, are un aer elegant, aparte și lasă impresia unui spațiu mai generos decât este în realitate. Acest detaliu se datorează peretelui de care se sprijină tăblia patului și care reprezintă, de fapt, o imensă pictură murală. Dacă pereții camerei din hotel Paris Brăila sunt albi, peretele principal este crem. Pe întreaga lui suprafață este redată o secvență de epocă trecută, un desen ce înfățișează peisaje naturale din vechiul centru al Brăilei. Se pot admira personaje de secol XIX, în decoruri tihnite. Aceste picturi murale diferă de la o cameră la alta, dar contribuie la impresia de adâncime a încăperilor, ca și cum peretele respectiv este o fereastră dincolo de care orașul freamătă trezit la viață. Baia este mică, dar dispune de tot mobilierul necesar – cădiță de duș cu perdea, chiuvetă și vas de toaletă.

Camerele duble ale hotelului Paris din Brăila sunt matrimoniale sau twin, respectiv cu un pat dublu sau 2 paturi de o persoană. Aceste camere au o suprafață de 16 metri pătrați și dispun de mobilier sub forma noptierelor, a comodei tv, dulapului pentru haine, spațiu cu cuier și pentru bagaje și un colț de relaxare sub forma unui taburet. Decorul este identic cu cel din camerele single ale hotelului Paris din Brăila, cu aceleași picturi murale ce redau tridimensional scene cotidiene de secol XIX, fie că este vorba despre clădiri istorice, peisaje de natură sau străzi aglomerate. În rest, mobilierul și accesoriile decorative sunt pline de personalitate, în culori intense de violet și combinații de alb și negru. Băile sunt micuțe, de asemenea prevăzute cu cădițe de baie cu perdea, vas de toaletă și chiuvetă.

Citește și:  Bustul lui Corneliu Coposu din Lugoj : Obiective turistice Timiş

Camerele triple din hotel Paris Brăila măsoară 20 de metri pătrați și dispun de două paturi: unul matrimonial și celălalt de o persoană. Dintre aceste camere numai unele dispun de decoruri în combinații vibrante de violet, cu picturi pe perete. Alte camere ale hotelului Paris din Brăila sunt amenajate în cu totul alt stil, ceva mai puțin pretențios, în combinații de maro închis, maro deschis, bej și alb. Sunt încărcate vizual, oferind impresia unor camere pline, bogate, deși mobilierul este cel de maximă strictețe – noptiere, dulap de haine, măsuță de cafea cu taburet și comodă tv la adăpostul căreia se află inclusiv frigiderul. Baia camerei triple pare mai mare, dar dotările sunt aceleași ca în camerele single și duble – cădiță de baie cu perdea, chiuvetă și vas de toaletă.

În toate camerele hotelului Paris din Brăila se asigură aer condiționat, televizor cu ecran plat și canale prin cablu tv, acces liber la rețeaua de internet. Camerele dispun și de frigidere cu minibar și încălzire centrală pe timpul rece. În băi, turiștii au parte de articole de igienă oferite gratuit.

Per total, hotel Paris din Brăila oferă cazare în 3 camere single, 9 camere duble și 2 camere triple. Nu există posibilitatea servirii micului dejun, nici măcar contra cost. Hotel Paris din Brăila nu dispune de restaurant sau sală de mese. Există un bar, unde se pot savura băuturi alcoolice contra cost. În rest, turiștii trebuie să ia cele trei mese ale zilei în regim propriu. Totuși, acest lucru nu reprezintă o problemă, căci hotelul este dispus pe o stradă cochetă înțesată de restaurante și localuri.

Mașinile pot fi lăsate la stradă. Hotelul nu are parcare proprie, în schimb există mai multe locuri publice în zonă.

În ce privește părerile celor cazați la hotel Paris din Brăila, existe puncte forte și puncte slabe. Cei mai mulți dintre turiști au lăudat atitudinea prietenoasă a personalului hotelier, arhitectura exterioară a clădirii și decorul interior al camerelor. Nemulțumirile majore s-au legat de lipsa ferestrelor în camere, dimensiunea băilor și de scările interioare abrupte.

hotel-paris-braila.jpg

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.