Se află pe strada Mircea cel Bătrân, în apropiere de centrul orașului Satu Mare și reprezintă un obiectiv turistic în sine, căci hotelul este găzduit într-o clădire cu valoare istorică, datând din secolul XIX.

Hotel Poesis îmbină aspectul baroc al clădirii cu facilități moderne și adaugă interioarelor o notă prietenoasă, prin prisma elementelor de decor rustic. Hotelul Poesis face parte din categoria hotelurilor de 4 stele și dispune de 10 spații de cazare destul de variate. Fiecare dintre încăperi dispune de propria personalitate, având decoruri personalizate și individuale.

Camerele duble standard sunt camere matrimoniale, cu pat dublu pentru cupluri, amenajate într-un stil fermecător ce îmbină romantismul cu luxul și confortul deplin. Măsoară fiecare câte 30 de metri. Mobilierul este de calitate, din lemn masiv și după modelul mobilierului de epocă, reflectând atmosfera poetică a caselor nobile de secol XIX. Sunt disponibile noptiere înalte, zonă de relaxare reprezentată de scaune cu spătar și măsuță de cafea, masă de toaletă cu oglindă ce poate îndeplini rolul de spațiu de lucru, mai multe comode cu sertare, loc pentru bagaje și dulap de haine. Impresionează în mod deosebit decorul amenajat în combinații de culori elegante – roșu intens, negru, alb și nuanțe de crem. Camerele duble aflate la mansarde se bucură de un puternic accent rustic, datorită tavanului în pantă, străbătut de bârne de lemn. Atmosfera este pe cât de intimă, pe atât de rafinată. Băile camerelor duble ale hotelului Poesis din Satu Mare îmbină cu discreție eleganța stilului baroc cu utilitățile foarte moderne. Sunt disponibile cabină de duș, chiuvetă și vas de toaletă.

Hotel Poesis din Satu Mare oferă cazare pentru 3 adulți în suite junior, amenajate în același stil rafinat. O suită junior dispune de o suprafață de 48 de metri, impresionând prin spațiul foarte generos și calitatea desăvârșită a mobilierului. În plan deschis, se asigură zonă de dormit și zonă de relaxare, separate prin forma pereților, astfel că se obține o oarece intimitate în ambele spații. Zona de dormit este alcătuită din pat matrimonial cu noptiere, dulap de haine și comodă cu oglindă. Zona de relaxare este prevăzută cu spațiu de servit diverse gustări, adică măsuță cu scaune sau fotolii, impresionând în mod deosebit prin forma și ornamentele lemnului. Tot în cadrul zonei de relaxare este disponibil și cel de-al doilea spațiu de dormit, sub forma unui pat single, pentru cel de-al treilea adult cazat în cadrul suitei junior. Decorul acestei încăperi este concentrat pe combinația de culori puternice – roșu, alb, negru, cafeniu – și pe prezența unor obiecte decorative ce evocă un trecut plin de grație și poezie. Baia suitei junior este foarte mare, iar aspectul este cel rustic, datorită faianței în culoarea lemnului deschis. Se asigură cabină de duș, chiuvetă și vas de toaletă.

Citește și:  Monumentul Revolutiei din Decembrie 1989 din Slobozia : Obiective turistice Ialomiţa

Apartamentele prezidențiale din cadrul hotelului Poesis, Satu Mare, impresionează prin bogăția detaliilor și a obiectelor decorative. Fiecare dintre aceste apartamente este decorat în stil individual, dar reflectă unitar epoca bogăției și a grandorii specifice perioadei baroce. Suprafața unui apartament prezidențial se ridică la 47 de metri, împărțiți în cameră de zi și dormitor. Camera de zi se bucură de un aranjament inspirat de saloanele somptuoase ale palatelor princiare, cu canapele și fotolii decorative, elegante, cu tapițerie lucioasă și cadru de lemn cu ornamentații bogate. Dormitorul este matrimonial, cu pat dublu extra-large, zonă de relaxare sub forma măsuței de cafea cu scaune, dulap de haine, comode cu spații de depozitare a bunurilor de buzunar, masă de toaletă cu oglindă pentru doamne și chiar și un birou din lemn masiv, ca loc de lucru. Predomină culorile puternice, de roșu sau verde, până și pereții fiind zugrăviți în nuanțele acestor culori. Atmosfera este de totală eleganță, iar obiectele de decor și accesoriile textile abundă. Pot fi admirate statuete, picturi, bibelouri. Baia apartamentului prezidențial este amenajată în același ton, beneficiind de un spațiu foarte mare, decor neobișnuit de elegant și utilități ultramoderne. Chiuveta este încastrată unui dulap cu numeroase sertare, din lemn masiv și cu oglindă foarte mare, tot din lemn. Sunt disponibile și o cabină de duș cu sistem de hidromasaj și o cadă cu jacuzzi. Răsfățul este total.

Peste tot în camerele și apartamentele hotelului Poesis din Satu Mare, turiștii se bucură de facilități de calitate: aer condiționat, acces gratuit la rețeaua de internet wireless, televizor cu ecran plat și programe prin cablu, telefon, frigider cu minibar, papuci, halate, prosoape, articole cosmetice și uscător de păr.

Costul cazării include și micul dejun care se servește la restaurantul Poesis, de la parterul hotelului. Atmosfera este medievală, cu pereți din piatră și decoruri din altă epocă. Geamurile au vitralii, mobilierul este din lemn masiv, tot cu numeroase sculpturi ornamentale, decorul este întregit prin prezența statuilor, instrumentelor muzicale, picturilor și lămpilor fermecătoare. Bucătăria este tradițional românească, dar la cerere se pot servi și meniuri internaționale.

hotel-poesis-satu-mare.jpg

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.