Se află în centrul vechi al orașului, într-o zonă intimă, cu acces pietonal. Hotel Regal din Brăila este înconjurat de magazine, restaurante, cafenele și unele obiective turistice de ordin cultural, precum muzeul Brăila și teatrul Maria Filotti.

Hotel Regal din Brăila este adăpostit într-o construcție cu valoare istorică, restaurată și transformată în unitate de cazare începând cu anul 2009. Hotel Regal din Brăila este încadrat categoriei de 2 stele și dispune de 29 de camere oferite spre închiriere.

Camerele sunt de mai multe feluri: single, duble, triple și apartamente. În plus, unele dintre camere sunt standard, iar altele sunt de lux, în funcție de facilități și suprafețe.

Camerele single ale hotelului Regal din Brăila măsoară 15 metri pătrați, iar decorul este simplu și practic. Camera se compune dintr-un pat de o persoană, măsuță de cafea, noptieră pe care se află televizorul în format clasic (cu tub), spațiu cu cuier pentru depozitarea bagajului. O astfel de cameră are un aer de încăpere în casa părintească, cu mobilier din pal, numeroase covoare întinse pe jos și combinații de culori tari – roșu, albastru, crem. Baia camerei single din hotel Regal Brăila este amenajată pe aceleași principii – clasică și practică. Dispune de cabină de duș.

Camerele duble ale hotelului Regal din Brăila sunt în variantă de camere matrimoniale (cu 1 pat mare) și camere twin (cu 2 paturi de o singură persoană). Suprafața este de 20 de metri, iar decorul, simplu. O astfel de încăpere are noptiere de lemn, zonă de relaxare sub formă de scaun și măsuță de cafea, comodă tv cu spațiu pentru frigider, dulap de haine înalt. Combinațiile de culori sunt liniștite, de gri deschis și roșu, oferind spațiului un aer tihnit. Baia este prevăzută cu cabină de duș.

Camerele triple ale hotelului Regal din Brăila au o suprafață de 25 de metri pătrați și se compun dintr-un pat dublu și o canapea extensibilă. Pot acomoda până la 3 persoane, într-un decor modest, funcțional, ideal petrecerii nopții. Mobilierul este alcătuit din noptiere, măsuță de cafea, spațiu cu cuier pentru bagaje, dulap de haine, masă de toaletă cu oglindă și 2 scaune. Baia camerei triple nu diferă cu nimic de băile din camerele single și duble. Prin prisma albului strălucitor al mobilierului și gresiei, pare luminoasă. Este prevăzută cu cabină de duș.

Suita standard din hotel Regal Brăila are o suprafață impresionantă, de 50 de metri pătrați, și se compune dintr-un dormitor, o cameră de zi și 2 băi cu cabine de duș. Dormitorul este matrimonial, cu pat dublu foarte mare, străjuit de noptiere. În camera de zi, se află o canapea extensibilă și o masă cu scaune pentru servit meniuri ușoare. Decorul este de casă părintească, caldă, primitoare, cu mobilier practic, dar simplu și destul de aglomerat. Cele două băi ale suitei standard sunt spațioase și dispun amândouă de utilități moderne. Există două cabine de duș, pentru a se evita situațiile neplăcute atunci când în suită sunt cazate 4 persoane în același timp.

Citește și:  Palatul Episcopiei Sălajului din Zalău: Obiective turistice Sălaj

Hotel Regal din Brăila dispune și de camere duble superioare. Acestea au suprafață generoasă de 50 de metri pătrați, la fel ca apartamentele. Dispun de canapea, pat matrimonial, zonă de relaxare sub formă de masă cu scaune, comodă tv cu spațiu pentru frigider, dulap de haine și zonă de depozitat bagajele. Combinațiile de culori sunt dintre cele mai vesele, în nuanțe aprinse de roșu, maro, alb și verde. Baia are cădiță de duș înaltă, cu uși de sticlă, chiuvetă și vas de toaletă.

În toate camerele și apartamentele hotelului Regal din Brăila sunt disponibile facilități aferente celor 2 stele: aer condiționat, acces gratuit la rețeaua de internet wireless, televizor cu cablu tv, frigider, minibar, telefon și covoare. De menționat că aerul condiționat se poate folosi doar contra cost. Unele dintre camere dispun și de balcoane cu vedere la oraș. În băi, turiștilor li se asigură articole cosmetice gratuite.

Micul dejun este inclus în costul camerelor. Se servește la restaurantul hotelului Regal din Brăila, cu bucătărie tradițională românească. Decorul restaurantului este cu adevărat regal, foarte elegant și amenajat cu mult bun gust. Predomină mobilierul din lemn, accesorii în culori intense de roșu și auriu, candelabre delicate. Restaurantul hotelului Regal din Brăila poate primi până la 140 de persoane, astfel că poate fi închiriat și pentru evenimente private de amploare – nunți, botezuri, petreceri aniversare.
Se servesc specialități românești, dar, la cerere, se prepară și meniuri internaționale.

Pentru mașini, există parcare privată păzită. Pe timpul nopții, este închisă.

Turiștii cazați la hotel Regal din Brăila s-au arătat mulțumiți de raportul calitate preț, de amabilitatea personalului și de curățenia camerelor. Principalele nemulțumiri s-au legat de restaurant și de micul dejun, care nu include cafeaua de dimineață. Aceasta trebuie plătită separat de costul camerei. Servirea și prețurile mari ale preparatelor au stârnit câteva critici din partea clienților hotelului Regal din Brăila.

hotel-regal-braila.jpg

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.