Este găzduit într-o clădire istorică din centrul orașului, o clădire de secol XIX, construită de membrii unei familii de boieri olteni. Hotel Royal Craiova a fost inaugurat în anul 2007, sub forma unei unități de cazare de 3 stele, oferind cazare în 24 de camere. Din 2012, hotelul are în folosință și o aripă nouă, prilej cu care tot mobilierul a fost înlocuit cu unul nou.

Hotel Royal Craiova se află în vecinătatea Universității și în apropierea celor mai multe dintre barurile și restaurantele centrului Craiovei. Camerele sunt de mai multe feluri: camere single, duble (în variante diverse) și suite.

Camerele single ale hotelului Royal Craiova dispun de suprafețe generoase, de câte 20 de metri fiecare, și un singur pat de o persoană. Sunt camere ce asigură tot confortul necesar celor ce călătoresc singuri. Mobilierul este numeros, compus din noptiere, dulap de haine, spatiu pentru bagaje, birou cu scaun și măsuță de toaletă, prevăzută cu oglindă. Decorul impresionează prin eleganță clasică, în combinații de culori deschise – alb, galben, bej. Baia camerei single este spațioasă și modern utilată cu mobilier de calitate: cabină de duș, chiuvetă și vas de toaletă. Dispune de fereastră pentru aerisire.

Camerele duble ale hotelului Royal Craiova sunt de mai multe feluri: standard, specială și superioară, dincolo de împărțirea clasică în camere matrimoniale și camere twin.

Camerele duble standard au suprafețe de 24 de metri și dispun fie de un pat dublu, fie de 2 paturi single. În general, sunt camere spațioase și luminoase, cu decor plin de eleganță, asemănătoare camerelor single, în culori deschise și din lemn natural. Piesele de mobilier urmăresc confortul și odihna turiștilor, astfel că o cameră dublă standard la hotel Royal Craiova dispune de zonă de relaxare, alcătuită dintr-un set de scaune și măsuță de cafea, loc de lucru, sub forma unui birou cu scaun, și numeroase spații de depozitare a bagajelor și bunurilor personale. Atmosfera este intimă, datorită culorilor calde și numeroaselor piese de mobilier amplasate cu multă imaginație.

Camerele matrimoniale speciale ale hotelului Royal Craiova au suprafețe și mai mari, de câte 36 de metri și aspectul unei suite, spațiul de dormit bucurându-se de intimitate în raport cu zona de relaxare. Paturile din aceste camere sunt pentru cupluri, cu saltele de cea mai bună calitate, asigurând odihnă nocturnă desăvârșită. Zona de relaxare se compune din măsuță de cafea și fotolii confortabile, acompaniate de lumina galbenă a unui lampadar ideal pentru ceasurile de lectură. Se asigură și spațiu de lucru, pentru cei ce nu se pot rupe total de activitățile profesionale. Biroul este prevăzut și cu oglindă, astfel că poate fi utilizat ca masă de toaletă de către doamne. Dulapul pentru haine și spațiul pentru bagaje sunt amplasate spre ieșire, pentru a nu încărca atmosfera camerei. Baia se bucură de spațiu generos și dotări foarte moderne: cabină de duș, chiuvetă și vas de toaletă. Este disponibil și un dulăpior de baie, pentru produsele cosmetice.

Citește și:  Orasul Giurgiu : Obiective turistice Giurgiu

În cadrul hotelului Royal Craiova se pot închiria și camere duble superioare, cu suprafețe de 40 de metri și decoruri puțin diferite față de restul camerelor. Acestea sunt ideale pentru cei ce călătoresc de plăcere, având spațiile de odihnă pe timpul nopții complet separate de zonele de relaxare pentru ceasurile zilei. Camerele superioare se compun din două încăperi ce comunică una cu cealaltă – cameră de zi și dormitor. Camera de zi dispune de canapea și măsuță decorativă, iar dormitorul este matrimonial, cu pat pentru cupluri. În dormitor se află și a doua zonă de relaxare, compusă din măsuță de cafea și scaune, dar și dulapul de haine și locul pentru bagaje. Decorul este ceva mai jucăuș. Cu toate că mobilierul este de culoare albă, există accesorii decorative în nuanțe vesele de albastru, galben, maro, roșu si auriu ce contribuie la o atmosferă tinerească și primitoare.

Hotel Royal Craiova pune la dispoziția turiștilor și suite sub forma unor apartamente. Suprafața unei suite este de 70 de metri, iar decorul este regal, cu mobilier numeros și de bună calitate, inspirat de stilul de viață al prințeselor de secol XIX. Sunt disponibile canapea, fotolii, scaune cu măsuță de cafea, pat matrimonial, loc de depozitat bagajele, dulap de haine. Elementele decorative, sub forma pernuțelor, cuverturii de pat, tablourilor și obiectelor de decor, inspiră lux și eleganță, contribuind la o atmosferă plină de răsfăț. Băile sunt și ele regale, cu cadă jacuzzi, chiuvetă cu dulap și vas de toaletă.

Toate camerele și suitele hotelului Royal Craiova asigură turiștilor facilități moderne: aer condiționat, acces gratuit la rețeaua de internet, televizor cu ecran plat, canale tv prin satelit, frigider cu minibar, halate, papuci de unică folosință, articole cosmetice gratuite și uscător de păr.

Costul cazării cuprinde și micul dejun, servit sub formă de bufet suedez. Hotel Royal Craiova dispune de un restaurant clasic, cu două saloane.

hotel-royal-craiova-craiova.jpg

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.