A fost inaugurat în anul 2009, în apropierea centrului orașului Râmnicu Vâlcea, sub forma unei hotel ce îmbină mai multe surse de inspirație, culturi și decoruri. Hotel Simfonia este sinonim cu eleganța, confortul și imaginația, amestecând elemente de arhitectură, gastronomie și ambianță clasice, moderne și orientale.

Hotelul Simfonia este încadrat la categoria unităților de 4 stele și face parte din clasa hotelurilor boutique. În apropierea lui se regăsesc parcul Zăvoi și gara orașului. Dispune de 36 de camere, care se pot închiria în mai multe variante tematice.

Există 4 feluri de camere, fiecare dintre ele fiind amplasate pe câte unul dintre etajele hotelului Simfonia din Râmnicu Vâlcea. În general, este vorba despre camere duble, matrimoniale și twin, și de apartamente gen suite deluxe, aflate la ultimul etaj al hotelului. Se asigură micul dejun, acces la sala de fitness și la centrul spa.

La primul etaj se află camerele clasice, cu suprafețe de 30 de metri fiecare și amenajate într-un stil inspirat de fastul și eleganța traiului nobiliar al secolului XV. Camerele clasice sunt extrem de confortabile, dar și luxoase, combinând facilitățile moderne cu decorul princiar. Zona de odihnă este reprezentată fie de un pat dublu, matrimonial, fie de 2 paturi single, dar în ambele cazuri, saltele sunt comode, cu așternuturi de bumbac, de cea mai bună calitate. Paturile sunt încadrate de noptiere, iar camera dispune inclusiv de zonă de relaxare și zonă de lucru. Clienții au la dispoziție o măsuță rotundă de cafea și scaune cu spătar, dar și un birou destul de mare, ideal pentru cei care nu se pot rupe de îndatoririle profesionale. Televizorul este prins pe perete. Dulapul de haine se regăsește în vestibul. Decorul este plin de eleganță, în combinații rafinate de crem, bej, maro închis și auriu. Baia camerei clasice este plină de culoare și veselie și dispune de dotări moderne: cabină de duș, vas de toaletă și chiuvetă.

Pe etajul al doilea al hotelului Simfonia din Râmnicu Vâlcea sunt dispuse camerele duble în stil mediteranean, ideale pentru cei îndrăgostiți de atmosfera estivală tipică insulelor grecești. Camerele au suprafețe de 30 metri fiecare și sunt disponibile în variantă de camere twin și matrimoniale. Se asigură zonă de relaxare, spațiu de lucru sub forma unui birou mare, loc pentru haine și bagaje. Atmosfera impresionează prin veselia și căldura combinațiilor de albastru marin, galben și alb și prin unele obiecte decorative, de genul bărcuțelor cu pânze, pernuțelor cu modele grecești, tablourilor cu peisaje de mare. Stilul mediteranean al camerelor se continuă și în băile de la etajul 2 al hotelului Simfonia din Râmnicu Vâlcea, în combinații de crem și albastru, prevăzute cu cabină de duș, chiuvetă și vas de toaletă. Aerisirea se face în mod natural, prin ferestre.

Citește și:  Beciul Domnesc de la Panciu: Obiective turistice Vrancea

La etajul al treilea al hotelului Simfonia din Râmnicu Vâlcea, sunt disponibile camerele duble moderne, cu suprafețe de câte 30 de metri fiecare. Decorul este ceva mai îndrăzneț, în combinații de roșu, alb, negru și argintiu, iar elementele folosite sunt metalul și sticla. Se asigură paturi confortabile, extra large, cu saltele de cea mai bună calitate. Măsuța de cafea cu scaune, biroul de lucru și dulapul de haine se regăsesc sub alte înfățișări, ceva mai moderne și reci, dar la fel de confortabile și elegante. Băile sunt dotate cu cabină de duș, chiuvetă și vas de toaletă.

Camerele orientale ale hotelului Simfonia din Râmnicu Vâlcea se afla pe etajul al patrulea și introduc pe turiști în atmosfera delicată a stilului asiatic. Camerele orientale sunt tot duble, matrimoniale și twin, dar atmosfera este încărcată de armonie, prin modul de amplasare a mobilei și datorită decorului încărcat de combinații de culori pline de energii pozitive: roșu, crem, bej, cafeniu. Noptierele, măsuța de cafea și chiar și biroul de lucru sunt ornamentate cu motive florale pline de gingășie, în culori de roșu și verde. Nu lipsesc nici statuetele cu înfățișări de zeități budiste. Băile sunt întunecate, amenajate în nuanțe de roșu și negru, contribuind la o atmosferă romantică, cu ajutorul lumânărilor decorative. Utilitățile sunt moderne: chiuvetă, cadă de baie și vas de toaletă.

La etajul al cincilea al hotelului Simfonia din Râmnicu Vâlcea sunt disponibile suitele, cu suprafețe de câte 70 de metri fiecare. Sunt amenajate în așa fel încât turiștii să se simtă precum adevăratele vedete. Un apartament se compune din cameră de zi, dormitor, baie privată și o terasă splendidă. Decorul îmbină elementele orientale cu cele clasice, asigurând intimitate și căldură. În camera de zi se regăsesc o canapea și fotolii, măsuță de cafea, comodă pentru televizor, biroul de lucru. Dormitorul este matrimonial și dispune de noptiere, dulap de haine, comodă pentru televizor. Fiecare dintre încăperi are propriul televizor. Din dormitor se iese pe terasa foarte mare, acoperită, și unde sunt disponibile fotolii pentru relaxare și o măsuță cu scaune pentru servit diverse gustări.

hotel-simfonia-ramnicu-valcea.jpg

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.