Insula Paradise este o splendidă insulă din Arhipelagul Bahamas, conectată cu insula New Providence Island (unde este capitala Nassau) prin două poduri, unul pentru dus și altul pentru întors. Taxa de intrare este de 1 $ pentru fiecare autovehicul. Insula Paradise este de o frumusețe rară, cu o lungime de 6 km si o lațime de doar 800 m. Legătura cu Insula New Providence se poate face și cu ajutorul feribotului care circulă între insule. Cele mai luxoase hoteluri din Bahamas sunt aici, insula meritându-și numele de paradis.
Cea mai mare atracție este Complexul hotelier Atlantis Resort construit după ideea continentului dispărut Atlantis, fiind format din 10 lagune. Aici se pot practica sporturi acvatice, se poate face parasailing, schi pe apă, scuba diving, scufundări, windsurfing, banana sailing.
Predator Lagoon este laguna care adăpostește rechini, Ruins Lagoon preia ideea continentului dispărut și prezintă ruine scufundate și pești colorați. Mayan Lagoons este spectaculoasă pentru ca are un tobogan subacvatic prin care se poate trece printre pești si rechini reali. Câteva lagune sunt crescătorii pentru peștii de aici, aceștia pot fi observați și chiar studiați, unele specii fiind pe cale de dispariție: Estuary Lagoon pentru stele de mare și alte specii, Reef Lagoon pentru rechini și baracude, Water Edge Laggon pentru pisici de mare, Cenote Lagoon pentru un aligator rar. În Laguna Hibiscus se pot observa broaște țestoase uriașe, Laguna Seagrapes adăpostește o colecție impresionantă de pești colorați de corali.
Populația insulei numără 172.000 locuitori, aproape 60% din toată populația din Bahamas. Este insula preferată a Șahului Iranului și a lui Howard Hughes. Atlantis Resort a fost deschis oficial în 1998 de către magnatul sud african Sol Kerzner și Kerzner International Limited. La început s-a deschis numai o parte, numită Coral și Beach Towers, apoi s-a ajuns la numele actual. În final cel mai impunător hotel de pe Insula Paradise, care de fapt este inima insulei, este format din Beach Tower, cunoscut ca Paradise Beach Hotel, Coral Towers cunoscut ca Britannia Beach Hotel, Royal Towers care cuprinde Bridge Suite, calificată în 2002 de Forbes ca cea mai scumpă cameră de hotel din lume, pentru care se plătește 25,000 $ pe noapte, momentan este a 10-a dintre 15 cele mai scumpe locații hoteliere din lume (2012). Tot din același complex mai fac parte Harborside Resort format din 392 vile și un restaurant în port, piscină, fântâni pentru copiii, facilități de fitness, magazine, Hotelul The Reef, cea mai nouă parte a Atlantisului, fiind un rezidențial de tip condominium și Hotel The Cove Atlantis cu 600 apartamente la înălțime, deschis în 2007.
Parcul de distracții care aparține locului este întins pe o suprafață de 0,57 km² cu 760,000 m3 de apă, spații de distracție și de înot și 4 tobogane tematice: The Abyss, The Drop, The Falls and The Surge. Tot aici este o piscină cu valuri, cu flux și reflux artificial, cu curenți de apă subacvatici creați special, numit The Current cu o lungime de 1,6 km. Acvariile care formează seria, numită The Dig din zona Atlantis sunt o atracție subacvatică creată cu niște tunele în apă pentru a vedea presupusele ruine ale Atlantisului, care sunt populate cu rechini, pisici de mare și alte specii de pești în mediul lor natural. Tunelul cu pereți de acrilic pe sub care turiștii se plimbă pentru a vedea cum înoată peștii în mediul lor natural are 30 m. Cele mai multe atracții sunt localizate în zona Atlantis, fiind accesibile celor care închiriază aici camere, costul unei camere pornind de la 220 $/noapte și poate fi utilizată de doar 4 persoane, facilitățile fiind păzite dela intrare.
Clima este minunată între lunile noiembrie și aprilie, în restul timpului pot apărea furtuni tropicale. La o mică distantț este capitala Nassau unde este si un important aeroport din Bahamas.
În anul 2008 s-a deschis un hotel identic în Dubai.
Ca o alternativa la sporturile acvatice de pe Insula Paradise sunt o plimbare la Grădinile Versailles, la Mânăstirea French Cloister, parte a One & Only Ocean Club Casino Royale, un loc pentru picnic și fotografii. Golful delfinilor este un loc unde delfini, leii de mare și alte vietăți pot fi privite de aproape de către scufundători și se poate participa la antrenamentul acestora cât și la îngrijirea acvariilor. Se poate practica golful la cele 18 găuri sau se pot lua lecții de golf la Ocean Club Golf Academy.
Pentru iubitorii de spa și masaje, tratamente faciale sau ședințe pentru albirea dinților oferta este numeroasă Copiii se pot cățăra pe o rocă artificială, există o bibliotecă, un atelier de ceramică și un loc pentru joacă sub o arcadă subacvatică. Pentru cei care doresc să înoate cu rechinii, se poate scufunda 10 minute într-un tanc subacvatic între rechini și alte specii de pești. Cazinoul Atlantis oferă tot ceea ce se poate pentru jucătorii de cărți, pasionații de sloturi, jocuri mecanice sau pariuri și curse de cai. În fiecare vineri și sâmbătă turiștii pot participa la spectacolele Junkanoo Rush care au loc la Marina Village sau pot merge în cluburile cu podea de sticlă care devin astfel principalele destinații.
Pentru cei interesați de cumpărături există câteva magazine de lux cu oferte pe măsură: Crystal Court Shops pentru ultimele noutăți în modă, Atlantis Logo Stores pentru cei ce doresc suveniruri, sau Pro Shop pentru cei care doresc să cumpere sau să închirieze echipamente sportive sau să ia lecții de tenis. Oferta de cazare este variată, sunt hoteluri de lux cu plaja privată sau vile private unde se pot închiria camere cu bucătărie proprie. Gastronomia locală se bazează pe nuca de cocos folosită în multe variante, dulci și sărate, fructe exotice, fructe de mare proaspete gătite în fel și chip, un homar de stânca specific insulei și un fel de moluscă numită cochi, de fapt un melc marin care crește din abundență în zonă. Acesta poate fi gătit fiert, prăjit sau copt, poate fi servit cu salate exotice și este un fel de mâncare specific insulei.