Insula Woodford este situată pe coasta îndepărtată de nord, în regiunea New South Wales, Australia. Aceasta este situată pe râul Clarence în dreptul micului sat numit Brushgrove, unde se împarte în brațul de sud și în brațul de nord, brațe care apoi se unesc în dreptul orașului Maclean. Insula acoperă suprafața de 37 de kilometri pătrați.

Insula Woodford este ca formă de relief în cea mai mare parte o câmpie. Aproape exact prin centrul său este formată o creastă de munte. Restul pământului este câmpie inundabilă. Cel mai mare oraș este Brushgrove în partea de sud a insulei. Insula a fost unul dintre primele locuri locuite de către europeni pe coasta îndepărtată de nord. Colonistul principal, John Small a fost atras de abundența de cedru roșu australian, Red Cedar. Orașul Brushgrove a fost odată un centru comercial major pentru comerțul cu lemn, zahăr și alte produse agricole, datorită locației sale pe râul Clarence.

In zilele de azi economia insulei se bazează pe industria de trestie de zahăr și pe creșterea vitelor producătoare de lapte. Există câteva întreprinderi mici, însă cu toate acestea, majoritatea locuitorilor călătoresc de pe insulă către orașele Maclean sau Grafton pentru a cumpăra bunuri și a beneficia de anumite servicii.

Citește și:  Orasul Asmara: Obiective turistice Eritreea - Asmara

Insula Woodford se consideră cea mai mare insula interioară din emisfera sudică, având propria coastă de munte. Deși ea este mai mică decât multe insule fluviale, din America de Sud și din Africa se consideră cea mai mare insulă non-Delta (insulă ne-formată din sedimentarea râului), din emisfera sudică. De asemenea Insula Woodford are cea mai mare altitudine de pe tot râul Clarence.

Rezervația naturală de pe insulă, numită Nature Reserve Woodford Island, a fost creată în 1999 și acoperă suprafața de 374 de hectare protejate. Rezervația conservă mare parte din Insula Woodford.

Rezervația cuprinde două părți separate, care au fost anterior parte din pădurile din Woodford, Rezervația de Nord și Rezervația de Sud. Rezervația protejează copaci foarte bătrâni. Ca puncte de interes pentru vizitatorii insulei ar putea fi cimitirul și școala veche, cariera abandonată, terenul de golf și peștera pustnicului, un călugăr aciuiat demult pe insulă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.