Kabul reprezinta capitala Afganistanului. Este, de asemenea cel mai mare oras al tarii, avand peste 3. 200 000 de locuitori. Prezinta o mare diversitate etnica si este situat la 1, 791 de metri deasupra nivelului marii, intre muntii Hindu Kush de langa raul Kabul.

panorama Kabul

Se afla intr-un climat semi-arid cu temperaturi medii anuale de 12 grade Celsius. Sunt predominante precipitatiile, in special iarna si primavara.

Turismul este dezvoltat de Ministerul de Informatii si Cultura. Turistii pot fi cazati in unul din hotelele de 5 sau 4 stele din oras (ex: Hotelul Serena, Hotel Marriott, Hotelul Safi Landmark.).

Palatul Darul Aman
Palatul Darul Aman

In acest oras se poate vizita: Muzeul National al Afganistanului, Galeria Nationala, Arhivele Nationale ale Afganistanului si Muzeul Negaristani Milli; Palatul Darul Aman (aflat in ruine), mausoleele lui Timur Shah Durrani, Abdur Rahman Khan, Zahir Shah, Jamal-al-Din al-Afghani; moscheele Id Gah (fondata in 1893), Abu Fazl din Murad Khane, Pul-e Khishti, Shah-Do Shamshira si a lui Abdul Rahman; mormantul imparatului Mughal Babur si parcurile Chehlstoon (unde se afla Coloana Independentei construita in 1919), Baghi Bala, Zarnegar, Shar-e Naw, Chaman-e-Hozori, Bibi Mahro si Gradinile din Babur.

Citește și:  Sozopol, tărâmul smochinelor

strada Puilor

Cei pasionati de cumparaturi se pot plimba prin centrul orasului, pe strada Florilor, in districtul Wazir Akbar sau pe strada Puilor unde pot gasi nenumarate magazine. Tot pe aici se gaseste clubul de golf, gradina zoologica pe langa multe alte cladiri.

De-a lungul istoriei, Kabul a fost un oras pentru care multe imperii s-au luptat, fiind pozitionat strategic in mijlocul rutelor comerciale dintre Asia Centrala si de Sud. In prezent este o zona aflata in conflicte militare. Conform unor surse, guvernul afganistan este al treilea cel mai corupt din lume.

Printre industriile dezvoltate in orasul Kabul se numara: produse alimentare (fructe proaspete si uscate, nuci), produse textile (covoare, piele, piei de oi), mobilier, replici de antichitati etc

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.